رئیس جمهور آمریکا: رژیم ایران یک رژیم قاتل است

دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا در کنفرانس مشترک مطبوعاتی با آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان حکومت آخوندی را یک رژیم قاتل نامید که به «خشونت، خونریزی و هرج و مرج در سراسر خاورمیانه دامن می‌زند» و منشاء تمامی مشکلات منطقه است.

وی گفت: در دیدارهای امروزمان، صدراعظم و من در مورد رژیم ایران صحبت کردیم. رژیم ایران به خشونت، خونریزی و هرج و مرج در سراسر خاورمیانه دامن می‌زند. ما باید تضمین کنیم که این رژیم قاتل حتی به سلاح اتمی نزدیک هم نشود و به تکثیر موشک‌های خطرناک و حمایتش از تروریسم خاتمه بدهد. به هر کجای خاورمیانه که بروید، هر جا مشکلی وجود داشته باشد، رژیم ایران درست در همان‌جا است.
در حالی که بقایای ناچیز داعش در سوریه را ریشه‌کن می‌کنیم باید همچنین تضمین کنیم که رژیم ایران از موفقیت ما سود نبرد. برای جلوگیری از چنین پیامدی، ضروری است که ائتلاف ما و شرکای منطقه‌یی، کمک مالی و نظامی خود را به تلاش‌های ضد داعش بیفزایند.
رئیس‌جمهور آمریکا در پاسخ به سئوالی درباره گزینه نظامی علیه رژیم آخوندی به‌خاطر جاه‌طلبی‌های اتمی آن، تأکید کرد: من در مورد اینکه نیروی نظامی بکار خواهم برد یا نه صحبت نخواهم کرد چون کار درستی نیست ولی می‌توانم این‌را به شما گویم: آنها تسلیحات اتمی نخواهند ساخت، این‌را می‌توانم به شما بگویم. تسلیحات اتمی نخواهند ساخت؛ می‌توانید روی آن حساب کنید.
آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان نیز در سخنان خود در این کنفرانس مطبوعاتی، توافق اتمی با رژیم آخوندی را ناکافی دانست و بر لزوم پاسخگویی به برنامه موشک بالستیک و مداخلات منطقه‌یی رژیم تأکید کرد.
صدر اعظم آلمان، گفت: هم‌چنین ما باید در رابطه با رژیم ایران، به مقابله با اتمی‌شدن آن توجه کنیم. از نظر ما توافق اتمی با رژیم ایران قدم اول است تا سرعت این فعالیت‌ها کاهش یابد و بهتر تحت نظارت قرار گیرند. اما در عین حال از نقطه‌نظر آلمان ما فکر می‌کنیم این برای تضمین این‌که رژیم ایران نقشی بر پایه اطمینان داشته باشد کافی نیست. لذا باید به آن اضافه شود. برنامه موشک بالستیک قویاً نگران‌کننده است. این واقعیت که رژیم ایران در سوریه و هم‌چنین در لبنان نفوذ دارد، بخش عمده‌یی از نگرانی ما است. ما باید این نفوذ را مهار کنیم. طبعاً باید هم‌چنین نشان بدهیم که فراتر از مدت توافق اتمی (با رژیم) ایران، قابلیت اطمینان بتواند حاصل شود. این از نظر من بدین معنی است که اروپا و ایالات متحده باید در این رابطه بسیار از نزدیک با هم کار کنند تا به خونریزی وحشتناک در سوریه پایان بدهند و راه حلی را برای کل منطقه محقق کنند.
مرکل افزود: من موضع خودم را به‌روشنی گفتم، این‌که معتقدم توافق کنونی اصلاً کامل نیست تا بتوان همه مشکلات با رژیم ایران را حل کرد، بلکه سنگ بنایی است که می‌توانیم روی آن، ساختاری را بنا کنیم. طی هفته‌ها و در واقع دو ماه گذشته، انگلستان، فرانسه و آلمان با همتایان آمریکایی خود بسیار خوب کار کرده‌اند. حال خواهیم دید که آمریکا چه تصمیمی خواهد گرفت. من از نقطه‌نظر خودمان بار دیگر تأکید کردم که تمامیت منطقه برای ما بیشترین اهمیت را دارد. زیرا هزاران کیلومتر آن طرف‌تر نیست، یعنی مثل فاصله آمریکا با سوریه و ایران نیست. کشورهای سوریه و ایران به در خانه ما بسا نزدیک‌ترند. از این‌رو این موضوع برای ما بیشترین اهمیت را دارد. و ما در این رابطه، به گفتگوهای بسیار نزدیکمان ادامه خواهیم داد.
مایک پومپئو وزیر خارجه آمریکا در کنفرانس مطبوعاتی خود در مقر ناتو در بروکسل درباره توافق اتمی با رژیم آخوندی گفت که اگر نواقص و کاستی‌های این توافق رفع نشود، بعید است رئیس‌جمهور آمریکا بعد از ضرب‌الاجل ماه می در آن باقی بماند.
وزیر خارجه آمریکا گفت: در رابطه با برجام، ما امروز مقداری صحبت کردیم. مطمئنم که این از موضوعات سفر من در سراسر خاورمیانه نیز خواهد بود؛ نه فقط برای صحبت درباره نگرانی‌هایی که رئیس‌جمهور ترامپ مستمراً ابراز کرده، بلکه صحبت درباره راه‌های احتمالی برای پاسخ‌دادن به کاستی‌ها و یافتن راه حلی برای همان نواقضی که رئیس‌جمهور ترامپ از خیلی وقت پیش مشخص کرده است. سئوال کردید که آیا درباره تصمیم‌گیری صحبت کرده‌ایم. هنوز تصمیمی اتخاذ نشده است. گروه مربوطه روی آن کار می‌کند و مطمئنم که گفتگوهای بسیاری خواهیم داشت تا آن‌چه را که رئیس‌جمهور روشن ساخته، محقق کنیم. اما اگر یک اصلاح واقعی صورت نگیرد، اگر کاستی‌ها و نواقص توافق رفع نشوند، بعید است که او در ماه می در این توافق باقی بماند.