اقتصاد ایران در سال ۹۵

وضعیت سال1444 (50 سال دیگر):

“دکتر اکبرزاده دبیر پنجمین کنفرانس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت که از امروز با حضور اندیشمندان و نخبگان حوزه و دانشگاه در مرکز همایش‌های کتابخانه ملی آغاز به کار کرد، با تشریح چشم‌انداز کشور تا سال 1444 خاطرنشان کرد: تا این سال ایران به کشوری پیشتاز فرهنگ در سطح بین‌المللی تبدیل خواهد شد و در میان 5 کشور پیشرفته جهان در تولید اندیشه، علم و فناوری جای خواهد گرفت. همچنین از اقتصادی با نوآوری بسیار زیاد مبتنی بر معنویت و عقلانیت برخوردار خواهد شد و در زمره یکی از 10 اقتصاد بزرگ دنیا قرار خواهد گرفت(!!!)

وی به تشریح اهداف 50 ساله ایران در الگوی پایه پیشرفت پرداخت و گفت: برای طراحی الگوی پایه پیشرفت با نظرسنجی از 100 نفر از صاحب‌نظران و اندیشمندان توانسته‌ایم 12 مساله از مشکلات کلان کشور را شناسایی کنیم». (ایسنا-30/2/95)

وضعیت سال 1394:

«مرکز آمار ایران رشد اقتصادی کل سال 94 را زیر یک درصد( 0.9 درصد) محاسبه کرد. دراین سال رشد بخش صنعت همچنان منفی 2.2 درصد بوده است». (فارس- 29/2/95 )

بخش عمده‌ای از قاچاق کالا سازمان یافته است

«حسین اشتری فرمانده نیروی انتظامی گفت: متاسفانه از نظر ما بخش عمده‌ای از قاچاق کالا به کشور و همچنین خروج آن از کشور سازمان یافته است … علی لاریجانی رییس مجلس از جمله گفت با بیست میلیارد دلار قاچاق اقتصاد مقاومتی شانسی ندارد». ( ایسنا - 20/20/95)

اعلام ورشکستگی, راه فرار بدهکاران بانکی

«اسحاق جهانگیری در جلسه‌ ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی اظهار داشت: گزارش بانک مرکزی درباره اعلام ورشکستگی برخی از بدهکاران کلان بانکی نشان می‌دهد این افراد تلاش می‌کنند با این روش از پرداخت بدهی‌های خود سرباز زنند.… سید‌محمود احمدی، دبیرکل بانک مرکزی همچنین گفت: اعلام ورشکستگی از سوی برخی بدهکاران بانکی و کارشناسی غیرواقعی وثایق بانکی دو چالش اصلی پیش روی وصول مطالبات غیرجاری بانک‌هاست». (جهان صنعت-22/2/95)

رکود اقتصادی، پروژه‌های نیمه تمام و تعطیلی ۷هزار واحدهای صنعتی

«معاون وزیر صنعت و معدن گفت: ”در شهرک‌های صنعتی کشور ۳۷هزار و ۳۵واحد صنعتی وجود دارد که از این تعداد ۷هزار و ۵۸واحد متوقف و تعطیل هستند». (جهان صنعت.15/2/95)

هشدار دو وزیر درباره افزایش فقر، خودکشی، اعتیاد و افسردگی:

جلسه فوری وزیر بهداشت برای چاره‌جویی درباره خودکشی‌ها

«حسن قاضی‌زاده هاشمی، وزیر بهداشت با تشکیل جلسه‌ای فوری متشکل از سیاستگذاران و کار‌شناسان مسئول، خواستار ریشه‌یابی بالا رفتن آمار خودکشی طی ماه‌های گذشته شده است. …

علی ربیعی هم از اعضای جدید مجلس،خواستاررسیدگی به آسیب‌های اجتماعی شد.(ایسنا 20/2/95)

«احمد توکلی: ۱۷۰قاضی به دلیل فساد اقتصادی عزل شده‌اند» سایت الف- 14/2/95

آمارهای تکان‌دهنده از سیاست‌های اقتصادی بعد از ۸۴و قبل از اوج‌گیری تحریم‌ها

“در تمام سال‌های طلایی ۷۵۰میلیارد دلار درآمد نفتی را به شکل کاملا درستی هزینه نکردیم، واردات ایران ظرف شش سال یعنی از سال ۱۳۸۳تا سال ۱۳۹۰سه برابر شد، تراز بازرگانی مواد غذایی از صفر به منفی ۲/۸میلیارد دلار رسید و میزان واردات گندم که تا سال ۸۳به صفر رسیده بود از مرز ۷میلیون تن تا سال‌های ۹۰و ۹۱عبور کرد و کشور مجددا به‌شدت وابسته به واردات شد،...!» کلمه- 6/2/95

بنگاه‌ها اکنون با کمتر از ۵۰درصد ظرفیت خود فعال هستند.

«رئیس سازمان ملی بهره‌وری به ضرورت تغییرات ساختاری برای ارتقای بهره‌وری در کشور تاکید کرد و اظهار داشت: گرفتار گره‌های کوری شده‌ایم که نیاز به تلاش همه سطوح است. امکانات اقتصادی کشور تحلیل رفته و بودجه عمرانی که منجر به رشد می‌شود، با توجه به کاهش قیمت نفت کاهش یافته و پولی در کاسه دولت نیست». فارس20/2/95

نگرانی از تغییر سبک زندگی مردم

انتقاد‌های اخیر خامنه‌ای از آموزش زبان انگلیسی ونگرانی از تغییر سبک زندگی مردم و دوری آنها از افکار و ایده های نظام آخوندی، باعث تاسیس مراکزی شبیه ”مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت“ شده است، تا بلکه بتواند جلوی گریز بیش از پیش جوانان از فرهنگ قرون وسطایی رژیم را بگیرد. همچنین پروژه هایی با عناوینی مثل ”عنکبوت“ که توسط مرکز بررسی جرایم سازمان‌یافته سایبری سپاه پاسداران اجرا می‌شود و در قالب آن فعالان اینترنتی رصد و دستگیر می‌شوند، ازاین دست اقدامات است. در ۲۶اردیبهشت ۱۳۹۵مصطفی علیزاده، سخنگوی مرکز بررسی جرائم سازمان یافته سایبری وابسته به سپاه پاسداران مدعی شد در پروژه عنکبوت ۲در مجموع ۱۷۰نفر شناسایی شدند که به عنوان اداره کنندگان صفحات مختلف اجتماعی در حوزه مدلینگ، مزون، آتلیه، عکاسی و طراحی فعالیت داشتند. وب‌سایت ”گرداب“، ارگان رسمی ”فرماندهی امنیت سایبری سپاه“ نیز پیش از این نوشته بود مرکز بررسی جرایم سازمان یافته در پژوهش‌های خود به این نتیجه رسیده که هدف ”حامیان و گردانندگان پنهان“ اینستاگرام ”تغییر سبک زندگی ایرانی- اسلامی“ است.

«دریاخواری چیزی از سواحل شمالی ایران بر جا نگذاشته است»

«حسین معصوم٬ نماینده وزیر راه و شهرسازی در شورای حفظ حقوق بیت‌المال در اراضی و منابع طبیعی٬ آمار ”دریاخواری“ در ایران را ”بالا“ اعلام کرده و گفته این پدیده در شمال کشور به اندازه‌ای است که ”دیگر چیزی از سواحل شمالی باقی نمانده است“». خبرآنلاین- 16/2/95