اخیراً موج محکومیتهای بینالمللی علیه نقض گسترده حقوقبشر، سرکوب مخالفان، حمایت از تروریسم، و جنگافروزیهای منطقهیی توسط رژیم ایران گسترش یافته است. سازمانهای حقوق بشری، پارلمانهای کشورها، دولتها و شخصیتهای برجسته سیاسی و مدافع حقوقبشر این رژیم را بهخاطر جنایاتش علیه مردم ایران و تروریسم صادراتی و دخالتهای مخربش در منطقه محکوم میکنند. اما این محکومیتهای جهانی ریشه در کجا دارد؟ چه نیرویی نخستین بار ماهیت واقعی این رژیم را به جهانیان نشان داد، و ماهیت پلید و ضدبشری آنرا با افشای جنایات این رژیم علیه مردم و بهویژه زندانیان سیاسی افشا کرد.
مجاهدین خلق ایران و شورای ملی مقاومت ایران، از نخستین روزهای استقرار این حاکمیت پلید، ماهیت ارتجاعی، ضددموکراتیک و سرکوبگر آن را افشا کردهاند. بهویژه از ۳۰ خرداد ۱۳۶۰، زمانی که خمینی پس از دو سال فریب و سرکوب، بهشکل تمامعیار آخرین مظاهر آزادی را از میان برد، افشاگریها و فعالیتهای مقاومت ایران گام به مرحلهای نوین گذاشت. مجاهدین و مقاومت ایران از آن زمان با بهایی سنگین، صدای مردم ایران را بلند و بلندتر پژواک دادند و چهره واقعی این رژیم را نزد افکار عمومی جهانی افشا کردند.
در دهههای گذشته، اسناد، گزارشها، شهادتها و تلاشهای بیوقفه مقاومت ایران، ازجمله افشاگریهای مربوط به شکنجه و اعدامهای دستهجمعی، نقش سپاه پاسداران در صدور تروریسم و جنگافروزی در منطقه، همگی در نهایت به تغییر نگاه جهانیان به رژیم انجامیده است. امروز، بسیاری از نهادهای بینالمللی دقیقاً همان واقعیتهایی را بیان میکنند که مقاومت ایران سالها پیش فریاد زده بود.
اکنون، ما با وضعیتی مواجهیم که در آن:
پارلمان اروپا و مجالس قانونگذاری در کشورهای مختلف، سپاه پاسداران را بهعنوان یک سازمان تروریستی بهرسمیت میشناسند.
گزارشگران ویژه سازمان ملل بارها بر نقض فاحش حقوقبشر توسط رژیم تأکید کردهاند.
شخصیتهای بینالمللی خواهان محاکمه سران رژیم بهخاطر جنایت علیه بشریت شدهاند.
و افکار عمومی جهانی با مبارزات مردم ایران ابراز همبستگی میکنند.
از جمله این محکومیت ها:
پارلمان فلامان بلژیک با تصویب قطعنامه فوری «محکومیت اعدام قریبالوقوع زندانیان سیاسی توسط رژیم ایران را تصویب کرد. در این قطعنامه تأکید میشود:
«در سال ۲۰۲۴، تعداد اعدامها در ایران به رکوردی تکاندهنده رسید. رژیم ایران مسئول بیش از ۷۴ درصد اعدامهای ثبتشده در سطح جهان است... ارائهدهندگان این قطعنامه، کاربرد وحشیانه و سیستماتیک مجازات اعدام را بهعنوان ابزار سرکوب سیاسی بهشدت محکوم میکنند.
پارلمان فلامان بلژیک در این قطعنامه با تأکید بر اینکه اعدامهای سیاسی ابزار وحشیانه سرکوب است از وزیرخارجه بلژیک میخواهد اقدامات شدیدتری علیه این اعدامها بهعمل بیاورند.
این پارلمان خواستار اقدام فوری اتحادیه اروپا برای فشار به رژیم ایران برای رعایت استانداردهای حقوقبشر و ارسال پیام روشنی به سران رژیم بهمنظور آزادی زندانیان سیاسی است.
این پارلمان کاربرد وحشیانه و سیستماتیک شکنجه را بهشدت محکوم و تأکید میکند این ابزاری برای خاموش کردن کامل هر صدای انتقادی در ایران است.
هنگام تصویب این قطعنامه شماری از نمایندگان سخنرانی کردند از جمله: نماینده نیکول دمور گفت: افزایش بیسابقه اعدامها در ایران نشانه حاکمیت جنایتکاران است.
پارلمان اروپا در اجلاس استراسبورگ در روزهای۱۳ و ۱۴ فروردین قطعنامهیی را پیرامون «موج اعدام در ایران و تأیید احکام اعدام بهروز احسانی و مهدی حسنی» به تصویب رساند.
قطعنامه پارلمان اروپا تصمیم دیوان عالی رژیم در تأیید حکم اعدام بهروز احسانی و مهدی حسنی را محکوم کرده و خواستار آزادی فوری آنها و تمامی زندانیانی است که بهدلیل فعالیتهای سیاسی در صف اعدام قرار دارند.
این قطعنامه از شورای وزیران اتحادیه اروپا خواست سپاه پاسداران رژیم ایران را بهعنوان یک سازمان تروریستی معرفی کند و به تحریم سرکردگان این رژیم بهخاطر نقض حقوقبشر رژیم ادامه بدهد.
قطعنامه پارلمان اروپا استفاده دیکتاتوری آخوندی از دیپلماسی گروگانگیری را محکوم کرده و از اتحادیهاروپا و کشورهای عضو این اتحادیه میخواهد که در ارتباط خود با حکومت آخوندی، لغو مجازات اعدام و آزادی زندانیان سیاسی و اتباع اتحادیه اروپا را شرط بهبود روابط قرار دهند.
نمایندگان پارلمان ایتالیا در کنفرانسی به محکومیت موج اعدامهای دیکتاتوری آخوندی و از برنامهٔ ۱۰مادهیی مریم رجوی برای آینده ایران حمایت کردند. و به اتخاذ یک سیاست قاطع علیه رژیم از جمله لیستگذاری تروریستی سپاه پاسداران و حمایت از مبارزه مردم و مقاومت ایران فراخوان دادند.
سناتور ترتزی در این کنفرانس از جمله گفت: باید هر روز مجاهدین را بهخاطر خدمتشان به جامعه جهانی ستایش کرد، چرا که برنامه وحشتناک اتمی رژیم را افشا کردند و نگذاشتند رژیم ایران ۲۰سال پیش به بمب اتم دست پیدا کند.
آنهایی که در خیابانها کشته میشوند یا به اوین برده میشوند فریاد میزنند: آری به دموکراسی، نه به جنگ، نه به سلاح اتمی، نه به تهدید برای همسایگان. اینها همان حرفها و عملکرد مجاهدین بوده و هست،
و ما باید از مجاهدین خلق و خانم رجوی سپاسگزار باشیم.
طی کنفرانسی در پارلمان انگلستان در فروردینماه که شخصیتهای عالیرتبهای از تمام احزاب این کشور حضور داشتند، کارزار دیپلماتیک مقاومت ایران برای جلب توجه جهانی به ضرورت حسابرسی از رژیمایران و حمایت از برنامه ۱۰مادهیی خانم مریم رجوی، رئیسجمهور منتخب شورای ملی مقاومت ایران ادامه یافت
اهداف اصلی این رویداد شامل محکومیت جنایات رژیم، فراخوان به لیستگذاری تروریستی سپاه پاسداران و پشتیبانی از برنامه ۱۰مادهیی مریم رجوی بود.
سخنرانان از جمله لرد آلتون، این نبرد را «مهمترین تحول ژئوپلیتیکی خاورمیانه» خواندند و نتیجه آن را تعیینکننده آینده منطقه دانستند. تأکیدی که نه تنها بر اهمیت استراتژیک ایران، بلکه بر نقش مقاومت سازمانیافته در شکلدهی به این آینده دلالت دارد.
اجلاس شورای حقوقبشر در تاریخ ۱۴ فروردین در قطعنامهٔ ای تمدید مأموریت گزارشگر ویژه ملل متحد و هیأت حقیقتیاب مستقل بینالمللی در مورد ایران، نگرانی عمیق نسبت به تداوم نقض گسترده و سیستماتیک حقوقبشر در ایران، شامل حقوق مدنی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مردم ایران، همانگونه که توسط گزارشگر ویژه و هیأت حقیقتیاب مورد تأکید قرار گرفته، برجسته شده است، را ابراز کرد. این قطعنامه تأکید میکند که معافیت مداوم و سیستماتیک و فقدان پاسخگویی و حسابرسی در رژیم ایران بهخاطر نقض فاحش حقوقبشر، فضا را برای عاملان این نقضها باز کرده و چرخهٔ خشونت و نقض حقوق قربانیان را استمرار میبخشد.
همچنین عفو بینالملل در گزارش ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴، نسبت به خطر اعدام قریبالوقوع دو زندانی سیاسی، مهدی حسنی و بهروز احسانی، هشدار داد و خواستار توقف فوری اجرای حکم و آزادی بیقیدو شرط آنها شد. این سازمان اعلام کرد که محاکمه این افراد تحت شکنجه و در دادگاهی پنج دقیقهای صورت گرفته است.
سانتیاگو پنیا، رئیسجمهور پاراگوئه نیز طی موضعگیری با قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست سازمانهای تروریستی، تأکید کرد که این نیرو ناقض صلح، حقوقبشر و امنیت جهانی است. وزارتخارجه آمریکا نیز از این تصمیم استقبال کرده و رژیم ایران را بزرگترین حامی تروریسم دولتی معرفی کرد.
اداره امنیت و اطلاعات عمومی هلند به اعمال تروریستی رژیم ایران در اروپا در گزارش سالانه خود اشاره کرد و نوشت به احتمال زیاد رژیم ایران دستور ترور آلخو ویدال کوادراس در مادرید و ترور یک فعال ایرانی در هارلم هلند در تابستان گذشته را صادر کرده است. سوءقصد نافرجام علیه این سیاستمدار اسپانیایی منتقد رژیم ایران با شیوههایی مطابقت دارد که این رژیم سالها از آنها استفاده میکند: بکارگیری شبکههای جنایتکار در اروپا برای ساکت کردن مخالفان. رویترز با انتشار این گزارش نوشت: پس از آنکه اطلاعات عمومی هلند اعلام کرد رژیم ایران مظنون به دست داشتن در دو سوءقصد در اروپاست، سخنگوی وزارتخارجه هلند روز پنجشنبه احضار سفیر رژیم ایران از سوی کاسپار فلدکامپ وزیر خارجههلند را اعلام کرد.
و... .
بازتاب فعالیتهای مقاومت مردم ایران در صحنه بینالمللی
این تحولات تنها در پی جنایات رژیم رخ نداده، بلکه در سایهٔ روشنگری و ایستادگی بیوقفهٔ مردم و مقاومت ایران به بار نشسته است. در سالگرد ۳۰ فروردین و تیرباران شهدای قهرمان مجاهد و فدایی مردم ایران که توسط دیکتاتوری سلطنتی بهشهادت رسیدند، مریم رجوی رئیسجمهور برگزیده مقاومت ایران در پیام خود به تظاهرات سراسری مردم ایران در کشورهای مختلف گفت:
«نه بازگشت به گذشته و نه درجا زدن در حال؛ مردم ایران به چیزی کمتر از سرنگونی دیکتاتوری دینی و برقراری جمهوری دموکراتیک رضایت نمیدهند».
این سخن، بیانگر امید و عزم ملتی است که علیرغم دههها سرکوب و کشتار، هنوز ایستاده است؛ و اکنون، پژواک صدای این ملت در پارلمانها، سازمانهای بینالمللی و خیابانهای جهان شنیده میشود.
آنچه امروز بهعنوان موج محکومیت جهانی علیه رژیم ایران میبینیم، نتیجه فشارهای مقطعی یا صرفاً واکنش به جنایات لحظهای نیست. این پدیده، حاصل چهل سال پایداری، روشنگری و فداکاری زنان و مردان دلیر ایران است؛ آنان که از ۳۰ خرداد ۱۳۶۰، تصمیم گرفتند پژواک حقیقت باشند، حتی اگر هزینه آن جانشان باشد.
جهان امروز در برابر رژیمی ایستاده که در انزوای بینالمللی قرار گرفته؛ امااین پیروزیهای دیپلماتیک، ریشه در خون شهیدان، شکنجهشدگان و پایداری مقاومت ایران دارد.
بنابراین، موج محکومیتهای امروز، نه آغاز یک فصل تازه، بلکه ثمره چهار دهه پایداری، افشاگری و فداکاری مقاومت ایران است. رژیمی که امروز در حاشیه تاریخ، تنها مانده در میان انبوهی از محکومیتها و انزجار جهانی، در باتلاق سقوط و سرنگونی دست و پا میزند.