عفو بین الملل طی بیانیه یی خواستار آزادی فوری زندانی سیاسی نرگس محمدی شد

عفو بین الملل روز چهارشنبه ۱۶ تیر طی بیانیه یی خواستار اقدام فوری و آزادی بی‌قید و شرط زندانی سیاسی نرگس محمدی و اجازه تماس با فرزندانش شد.

در بیانیه عفو بین الملل آمده است: «مدافع حقوق بشر زندانی سیاسی نرگس محمدی، از هفتم تیر ۹۵  در اعتراض به عدم اجازه تماس تلفنی با فرزندانش در اعتصاب غذا به‌سر می‌برد. همچنین وی از چندین بیماری در رنج است و داروهای مختلفی مصرف می‌کند. اعتصاب غذا سلامت و جان او را به خطر می‌اندازد».
سازمان عفو بین‌الملل در ادامه با اشاره به بیماری‌ها و اشاره به یادداشتهای خانم محمدی از رژیم ایران خواست او را فورا و بی‌قید و شرط آزاد کنند، چراکه وی زندانی عقیدتی بوده و تنها به دلیل فعالیت های مسالمت‌آمیز حقوق بشری در زندان است.
در بیانیه عفو بین الملل آمده است: «باید به خانم محمدی اجازه ملاقات و تماس تلفنی با خانواده از جمله فرزندانش را بدهند. او باید وکیلی با انتخاب خودش داشته باشد و تا آزادی او اطمینان دهند از امکانات درمانی مناسب در خارج از زندان برخوردار خواهد بود.
نرگس محمدی، از روز هفتم تیر ماه ۱۳۹۵ اعلام اعتصاب غذا کرده است.
نرگس محمدی در حالی به تداوم اعتصاب غذایش ادامه می دهد که برای کنترل بیماری‌هایش نیاز به مصرف دارو داشته و تاکنون دوبار دچار تشنج شده است.
وی طی نامه‌یی از زندان اوین نوشته بود: «طی یک‌سال گذشته تجربه عجیبی در زندان داشتم. بودن در زندان و حتی حکم ۱۶ سال حبس در پرونده اخیرم، نه‌تنها پشیمانم نکرده بلکه اراده و باورم را برای دفاع از حقوق‌بشر بیش از پیش تقویت کرده است… مدافع حقوق‌بشر بودنم را جرم تلقی کردند اما تلخ‌تر آن که زن بودن و مادر بودنم را انکار کردند. تا آن زمان که بمیرم و خاموش شوم اعتراض و گلایه خواهم کرد و فراموش نخواهم کرد… به‌رغم میل و توان جسمی‌ام، راهی برایم نماند جز این‌که فریاد ”مادر بودن“ و دلتنگ بودنم را با اعتصاب‌غذا اعلام نمایم.

زندانی سیاسی نرگس محمدی در بیدادگاههای رژیم در مجموع به ۱۰ سال حبس محکوم شده است. نرگس محمدی، در حالی که بر اساس نظر پزشکان متخصص در سال ۱۳۹۱ برای ادامه درمان به‌طور موقت از زندان آزاد شده بود، با وجود ناتمام ماندن مراحل درمان در ۱۵ اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۴ با حکم دادستانی ارتجاع در تهران بازداشت و برای سپری کردن محکومیت شش ساله راهی زندان اوین شد.

وی در خرداد ماه ۱۳۸۹ بازداشت شد و در مهر ۱۳۹۰ به اتهام «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی، عضویت در کانون مدافعان حقوق‌بشر و تبلیغ علیه نظام» در مجموع به ۱۱ سال حبس محکوم شد که بعداً این حکم به 6سال تقلیل یافت.
نرگس محمدی از ماه آوریل ۲۰۱۲ عضو افتخاری انجمن قلم دانمارک نیز شده است.