اجلاس میاندورهای شورای ملی مقاومت در روزهای 23 و 24 اسفند با حضور رئیسجمهور برگزیده شورا برگزار شد.
1-خانم رجوی درسخنان افتتاحیه خود از مصدق بزرگ به مناسبت سالگرد ملی شدن نفت تجلیل کرد و گفت: «ما اجلاس میاندورهیی شورا را در آستانه 29 اسفند یعنی سالروز ملی شدن صنعت نفت ایران توسط مصدق فقید برگزار میکنیم. پیروزیی که به همت دکتر مصدق تحقق یافت و در همة فراز و نشیبها چراغی فرا راه تاریخ ایران شد. به قول مسئول شورا، دکتر مصدق ”در پیروزی، صنعت نفت را همراه با افتخار و استقلال به مردم ایران برگرداند و در روزی که هدف توطئه ارتجاع واستعمار قرار گرفت گنجینهیی از ارزشهای مبارزاتی بجای گذاشت که به سرفصلی جدید رهنمون گردید“».
2-رئیسجمهور برگزیده شورا هم چنین خاطره زنده یاد آندرانیک آساطوریان هنرمند ارجمند عضو شورای ملی مقاومت و دو عضو شهید شورا در فاصله دو اجلاس، مجاهد خلق فریده ونایی (بیست و دومین شهید محاصرة پزشکی) و مجاهد خلق اصغر شریفی (از شهیدان حمله موشکی به لیبرتی) را گرامی داشت.
خانم رجوی با اشاره به کارنامه هنری و مبارزاتی آندرانیک آساطوریان گفت: «او ” از مفاخر موسیقی و هنر ایران “، همسنگر، برادری صمیمی و فراموشی ناپذیر برای همه اعضای این مقاومت، به ویژه برای مجاهدان اشرفی، بود و چنانکه خودش و همسرگرامی اش، آیدا، گفتند: ” یک مجاهد ارمنی اشرفی “.
با درود بر آندرانیک و با تشکر از آیدا که امروز در این جلسه ما را همراهی میکند».
روز قبل از برگزاری اجلاس شورا نیز مراسمی در بزرگداشت آندرانیک با حضور خانم آیدا آساطوریان و شماری از اعضای شورا برگزارشد.
3-در آغاز دومین روز اجلاس شورا از تندیس مرضیه، بانوی هنرایران، ساخته رضا اولیا هنرمند مجسمه ساز عضو شورا، پرده برداری شد و خانم رجوی از رضا اولیا به خاطر خلق این اثر ارشمند و دیگر تندیسهای ماندگاری که از سمبلهای تاریخی هنر و مقاومت مردم ایران ساخته است، تشکر و قدردانی کرد.
4-در شروع بحثهای اجلاس دو روزه شورا، خانم رجوی در سخنان خود ضمن خیرمقدم به اعضای شورا که از کشورهای مختلف و از راههای دور و نزدیک حضور بهم رسانده بودند؛ و با درود به اعضای شورا درلیبرتی، و همچنین با خوشآمدگویی به جمعی از یاران مقاومت که به عنوان ناظر در اجلاس شرکت داشتند، حساسیت تحولات جاری سیاسی را، با توجه به مجموعه بحرانهای داخلی، منطقه یی و بین المللی رژیم و نقش اثر گذار شورا، خاطرنشان کرد و گفت: «حکومت آخوندها در زیر ضرب روشنگریهای مقاومت و مخالفت قاطع مردم ایران و تحت فشار بین المللی، در تله اتمی ناگزیر از انتخاب بین بد و بدتر شده و در تنگنایی گرفتار آمده که واداشتن آن به عقبنشینی امکان پذیر شده است. بنابراین، نباید با آن مماشات کرد و نباید به بهانه مذاکرات در قبال موج اعدامها و نقض حقوق بشر درایران و دخالتها و جنایات افسارگسیختهاش در کشورهای منطقه و در رابطه با لیبرتی سکوت کرد».
خانم رجوی گفت: «از جانب شورای ملی مقاومت درباره دو مسأله مجدداً هشدار میدهم:
اول، درباره سکوت دولتهای غرب و طرفهای مذاکره با رژیم نسبت به موج اعدامها و نقض حقوقبشر در ایران، آن هم به بهانه مذاکرات اتمی. آنهم درشرایطی که در 13 اسفند، آخوندهای جلاد 6 زندانی سیاسی کرد، از هموطنان اهلسنت را اعدام کردهاند.
موضوع دوم، ادامه فشارها و محاصره پزشکی در لیبرتی است. به خصوص که فقدان امنیت و حفاظت ساکنان آن با وجود تهدیدهای شبه نظامیان وابسته به سپاه قدس، افزایش پیدا میکند و باید تاکید کنم که این فشارها باید متوقف شود...
وانگهی دولت آمریکا و مللمتحد بر اساس قولهای خود برای تضمین حفاظت مجاهدان آزادی باید هرچه زودتر ترتیبات لازم را فراهم سازند تا سلاحهای حفاظت فردی مجاهدین برای حفاظت از خودشان در برابر نیروی قدس و شبه نظامیان رژیم آخوندی به آنها باز گردانده شود».
در این باره خانم رجوی در ادامه اجلاس گفت: «این درخواست مبرم را که به امنیت و حفاظت از جان یکایک مجاهدان اشرفی مربوط میشود در شرایطی به عمل میآوریم که طبق موافقتنامه و یادداشت تفاهم امضا شده بین سازمان ملل متحد و حکومت عراق درپایان سال 2011، که دولت آمریکا آن را تضمین کرده است، قرار بود لیبرتی یک مکان موقت چند هفته ای برای عبور باشد و به همین خاطر آن را TTL نامگذاری کردند. اما لیبرتی اکنون وارد چهارمین سال خود شده و همه میبینند که وعدههای پیشین سراپا پوچ از آب در آمده است. از سال 1390 تا کنون مجموعه اقدامات مربوط به اعزام کلیه نفرات به اروپا تماماً با تلاشهای دائمی و بین المللی خود ما و تماماً با هزینه مجاهدین صورت گرفته است. در این وضعیت، حکومت عراق تا امروز مانع فروش اموال مجاهدین در اشرف شده و مأموران و شبه نظامیان، بسیاری از داراییهای منقول آنها را هم به سرقت بردهاند».
5-اجلاس شورا در بررسی آخرین تحولات مذاکرات اتمی، که از مقطع انتخابات ریاست جمهوری رژیم و روی کار آمدن روحانی موضوع عمده در همه کشاکشهای درونی و هم چنین در روابط بین المللی رژیم بوده، نتیجه گیری کرد که همه شواهد نشان میدهد ماراتون مذاکرات اتمی به نقطه عطف رسیده است. رئیسجمهور و وزیرخارجه آمریکا، در روزهای اخیر چند بارگفته اند که بحثهای فنی به انتها رسیده و آنچه باقی مانده اتخاذ «تصمیمهای سخت سیاسی» ازجانب رژیم ایران است. معنای سیاسی این «تصمیم سخت سیاسی»، عقب نشینی و تن دادن به بازرسیهای سرزده و گسترده از مراکز مشکوک و قطع کردن یا منجمد ساختن قابل تأیید هرگونه فعالیتی است که بتواند رژیم را به تولید بمب اتمی نزدیک کند. خامنه ای یا باید این «تصمیم» را، که تاکنون از آن احتراز داشته است، بگیرد و ریسک عواقب آن را بپذیرد یا از فرصت امتیازاتی که دراین موقعیت استثنایی سیاسی به او میدهند بگذرد و با اصرار بر ادامه پروژه بمب سازی، که از آغاز برای تضمین بقای رژیم ولایت فقیه طراحی شده بود، عواقب برهم خوردن مذاکرات را بپذیرد. احساس خطر و واهمه مرگبار «مقام ولایت» برسر این دوراهی، برای ناظران آشنا به سابقه امر روشن است و تناقض گوییهای اخیر خامنه ای آن را روشنتر میکند.
رفسنجانی، رئیس دستگاه تشخیص مصلحت نظام، از دوسال پیش با استناد به آمار و ارقام و شواهد دست اول از درون حاکمیت، این وضعیت را مشابه روزهای تن دادن خمینی به زهر آتش بس تحلیل کرده و با صراحت کامل بازهم مصلحت را «نوشیدن جام زهر» و دست بر داشتن از بمب سازی- که خود او دو دهه پیش از مبدعان اصلیش بوده است - میداند.
جنگ قدرت درونی رژیم که با روی کار آمدن روحانی و بالاگرفتن بحران اتمی هر چه عمیق تر شده، خامنه ای را ناگزیر کردکه درراستای انقباض هر چه بیشتر، ریاست خبرگان را به شیخ محمد یزدی از مهرههای هار دربار خلافت بسپارد و برای نخستین بار با شقه (دو بریک) مجلس خبرگان، حول محور رفسنجانی برسر ولایت خودش روبه رو شود.
اجلاس شورا برآن بود که جنبش مقاومت، چنان که بارها اعلام کرده، از زهر خوردن خامنه ای یعنی دست برداشتن واقعی از پروژه بمب اتمی که میتواند به روشن شدن موتور قیامها بینجامد، استقبال میکند. به خصوص که «زهر تحمیلی اتمی» مانند تحمیل زهر آتش بس به خمینی، در تحلیل نهایی، حاصل رزم و تلاش و سیاست میهنی و انقلابی همین مقاومت و بیش از یکصد رشته افشاگری در مورد برنامه مخفی اتمی رژیم است، هرچند رفسنجانی و روحانی میخواهند با عقب نشینی رژیم را از مهلکه بحرانها بیرون بکشند در عین حال مانع انفجار اجتماعی شده و قیامهای مردم را مهار کنند.
6-اجلاس شورا از افشاگری بزرگ مقاومت در باره سایت مخفی لویزان-3 توسط نمایندگی شورا در باشگاه ملی مطبوعات آمریکا در واشنگتن در روز 5 اسفند که با خطرپذیری فوق العاده یاران مقاومت در داخل کشور و با تلاشهای بی وقفه کمیسیون امنیت و ضدتروریسم و کمیسیون تحقیقات دفاعی و استراتژیک شورا دریکی از حساسترین مقاطع در بحبوحه زدوبندهای بین المللی رژیم صورت گرفت و محاسبات مربوطه را در هم ریخت، بغایت تقدیر کرد. اطلاعات مربوط به لویزان-3 مانند سایر پنهانکاری ها و پروژههای اتمی و تسلیحات کشتار جمعی رژیم آخوندها، قبل از افشا و علنی شدن، توسط مقاومت ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی و برخی اعضای دائمی شورای امنیت در میان گذاشته شده بود.
7-اجلاس شورا مداخله جویی و اقدامات اشغالگرانه رژیم در عراق و سوریه و لبنان و یمن را نیز بررسی کرد و با یاد آوری هشدارهای مقاومت ایران در باره خطر این مداخلات -که از سال 1382 آن را صد بار خطرناکتر از برنامه اتمی این رژیم اعلام کرده بود - بر ضرورت مقابله متحد منطقه یی و بین المللی با تهدیدهای «بانکدار مرکزی تروریسم»، که «کانون صدور بنیادگرایی» و «پدرخوانده داعش» است، تأکید کرد.
شورا برجسته شدن این فراخوان و تحلیل مقاومت در مقطع کنونی را که در گردهمایی باشکوه برلین به مناسبت روز جهانی زن نیز طنین چشمگیری یافت، دستاورد سیاسی مهمی ارزیابی کرد که هم در اعتراضات نیروهای ملی عراق و سوریه ودیگر کشورهای منطقه و هم در هشدارهای سیاستمداران ارشد بینالمللی بازتاب پیدا میکند. یک نمود برجسته آن، اعتراضات فزاینده یی است که علیه حضور نیروی تروریستی قدس و سرکردگان آن درعراق به بهانه مبارزه با داعش- حتی از جانب سفیران و ژنرالهای ارشد آمریکا – صورت میگیرد؛ با تصریح براین حقیقت که رژیم آخوندها تهدید اصلی و خطرناکتر از امثال داعش برای عراق و سوریه و منطقه وجهان است.
8-در بررسی اوضاع داخل کشور، اجلاس شورا حرکتهای اعتراضی اصناف مختلف به ویژه اقشار محروم و تحت ستم مردم ایران مانند اعتراضات مستمر کارگران، تظاهرات سراسری و بزرگ معلمان شریف ایران واعتراضات مردمی به خاطر فجایع زیست محیطی نظیر خشک شدن زاینده رود در اصفهان و بحران آلودگی هوا در خوزستان را ستود و با تأکید بر مطالبات برحق آنها، خاطرنشان کرد که این اعتراضات اجتماعی در خفقان مطلق و در شرایطی صورت میگیرد که به دلیل سیاستهای خانمان برانداز خامنه ای و صرف میلیادها دلار از ثروت ملی کشور در تنور پروژه اتمی و صدور تروریسم و در چاه ویل اختلاسهای حکومتی، اکثریت قاطع مردم ایران در زیر خط فقر با گرانی و تورم کمرشکن روبه رو هستند و کارگزاران حکومتی به وضعیت کارگران و زحمتکشان در «زیر خط مرگ» اذعان میکنند.
خامنه ای در مواجهه با بحرانهای لاعلاج اقتصادی و اجتماعی، جز موج اعدامها و سرکوب وحشیانه یی که دبیرکل و گزارشگر ویژه ملل متحد نیز در همین روزها دراجلاس شورای حقوق بشر در ژنو بر سیر قهقرایی آن در دورة زمامداری روحانی انگشت گذاشتند، نمییابد و همزمان تلاش میکند با تاخت وتازهای جنون آسا و بادکنکی درکشورهای منطقه، بر ضعف و پوسیدگی و ورشکستگی همه جانبه خود سرپوش بگذارد. اما استمرار مقاومتهای ستایش انگیز حتی در دل شکنجه گاهها و ازسوی زندانیان سیاسی، شکست محتوم این راهبرد جنایتکارانه و جنون آمیز استبداد دینی را آشکار میکند.
9-اجلاس میاندورهای شورا، به ترفندها و توطئههای گسترده و درعین حال پرفضیحت رژیم ولایت فقیه و اطلاعات منفور آن علیه جنبش مقاومت به عنوان دشمن اصلی و تهدید اصلی رژیم، چه در داخل کشور، چه در عراق و علیه رزم آوران لیبرتی و چه در سطح بین المللی نیز پرداخت و شکست مفتضحانه آنها را - از جمله در ماجرای رسوای فرجامخواهی به نام یک «مرده» در قضائیه فرانسه برای جلوگیری از حکم منع تعقیب در پرونده 17 ژوئن- نشانه دیگری از درماندگی دشمن و دست و پازدن آن درباتلاق بحرانهای بی علاج با تشبثات بیهوده به «مرده» و «مردار» ومستخدمان گوناگون نظام دانست.
توطئههای بی وقفه رژیم وعواملش درحکومت عراق علیه رزمندگان آزادی درلیبرتی نیز به تفصیل در اجلاس میاندورهیی مورد بررسی قرار گرفت. شورا بار دیگر لزوم لغو محاصره پزشکی وهمه محدودیتهای غیر قانونی و تضمین تمامی حقوق شناخته شده آنها طبق کنوانسیونها و تعهدات ملل متحد و دولت آمریکا و به ویژه لزوم بازگرداندن سلاحهای دفاع شخصی اشرفیها برای دفاع ازخود دربرابر شبه نظامیان ونیروی تروریستی قدس را مورد تأکید قرار داد و با درود به رزمندگان پایدار اشرفی در زندان لیبرتی، دستاوردهای آنها و اشرف نشانها در عرصه سیاسی و حقوقی، به ویژه درگزارش رسمی 3 گزارشگر ویژه ملل متحد به اجلاس جاری شورای حقوق بشر را ستود. در این گزارش تاکید شده است که طی 6 سال گذشته هیچ تحقیقی از سوی دولت عراق در مورد 6 قتل عام علیه ساکنان اشرف و لیبرتی به عمل نیامده و همه مکاتبات ومراجعات ملل متحد به دولت عراق در این رابطه نیز بی پاسخ مانده است.
10-شورای ملی مقاومت به مناسبت سالگرد ملی شدن صنعت نفت کشور در 29 اسفند 1329 به رهبری دکتر محمد مصدق، طی مراسمی همزمان با تشکیل اجلاس میاندورهای، خاطره تابناک پیشوای بزرگ مبارزات استقلال طلبانه و آزادیخواهانة ملت ایران را گرامی داشت.
درود همه ما به روان پرفتوح مصدق که این شورا تداوم و تکامل همان مسیر به خصوص در نبرد با استبداد دینی است.
دبیرخانه شورای ملی مقاومت ایران
25 اسفند 1393