کشورهای غربی به عدم همکاری رژیم ایران با گزارشگران حقوق بشر اعتراض کردند

 

دولت های غربی روز پنجشنبه از نقض حقوق بشر در ایران و نیز خودداری جمهوری اسلامی از همکاری با کارشناسان سازمان ملل در این زمینه انتقاد کردند.


به گزارش خبرگزاری فرانسه، در حالی این اعتراض در شورای حقوق بشر در ژنو  مطرح شده است که  یک مقام رسمی جمهوری اسلامی مدعی شد که پنج گزارشگر ویژه حقوق بشر از ایران بازدید کرده اند.

الین دوناهو، سفیر آمریکا در شورای حقوق بشر سازمان ملل در جریان جلسه بررسی پرونده نقض حقوق بشر در ایران به مدارکی اشاره کرد که در تضاد با گفته های نماینده رژیم ایران بود و گفت: «هیچگونه گزارشگر ویژه حقوق بشر از سال ۲۰۰۶ به بعد (چهارسال پیش تاکنون) به ایران سفر نکرده و تمامی درخواست های پس از آن رد شده است.» وی از ایران خواست با گزارشگران حقوق بشر همکاری کند.      


سفیر آمریکا در شورای حقوق بشر پس از پایان جلسه به خبرنگاران گفت: «ایران در دو جبهه – پرونده فعالیت های اتمی و پرونده نقض حقوق بشر – ناقض مسوولیت های بین المللی خود است.»

الین دوناهو افزود:«امیدهای واهی و توخالی کافی نیست و زمان آن رسیده که رژیم ایران کاری عملی و درست و به جا درباره وضعیت حقوق بشر انجام دهد.»

سفیر نروژ هم گفت که کشورش نمی تواند به هیچ وجه خودداری رژیم ایران از اجازه ورود گزارشگران ویژه حقوق بشر در امر شکنجه به ایران را قبول کند.

وی افزود: «دولت جمهوری اسلامی پیشتر گفته بود که یک دعوتنامه هم حتی صادر کرده اما این با حقایق در تضاد است.»

پیتر گودمن، سفیر بریتانیا در شورای حقوق بشر سازمان ملل هم به کوتاهی رژیم ایران در همکاری با گزارشگران ویژه حقوق بشر اشاره کرده و از آن انتقاد کرد.

محمد جواد لاریجانی، نماینده حاضر رژیم ایران در شورای حقوق بشر سازمان ملل هم این اتهام ها را رد کرده و گفت دعوت جمهوری اسلامی از گزارشگران حقوق بشر به قوت خود باقی است.

لاریجانی مدعی شد: ما پیشتر از این پذیرای پنج گزارشگر ویژه حقوق بشر بوده ایم و در آینده نزدیک، حضور دوباره آنها به اشکال دیگر را اجرا می کنیم.

وی همچنین به اتهام های مطرح شده از سوی آمریکا اشاره کرد و گفت خیلی از این اتهامات بی پایه و اساس است و دقیق نیست.      


گزارش مستقل شورای حقوق بشر سازمان ملل می گوید در پنج سال گذشته و به رغم این که رییس جمهوری سابق  رژیم ایران محمد خاتمی دعوت دائمی از گزارشگران حقوق بشر را در سال ۲۰۰۳ (هفت سال پیش) متعهد شده بود، نتوانسته هیچ گزارشگر و نماینده ای به ایران بفرستد.»
برگرفته از رادیو فردا