پمپئو: در ایران بحرانهای واقعی وجود دارد که حاصل ۴۰ سال بی توجهی رژیم به مردم است

 

در کنفرانس مطبوعاتی وزیر خارجه آمریکا و وزیر خارجه سوئیس، پمپئو از نقش سوئیس بعنوان حافظ منافع آمریکا در دیکتاتوری حاکم بر ایران مخصوصاً خدمات کنسولی سوئیس برای دیدار با زندانیان آمریکایی در ایران قدردانی کرد.

پمپئو: من به وزیر خارجه خاطر نشان کردم که چقدر ایالات متحده عمیقا از اینکه سوئیس حافظ منافع آمریکا در جمهوری اسلامی ایران است، قدردانی میکند. سوئیس در این نقش از منافع آمریکا در این دیکتاتوری حفاظت میکند. شما خدمات کنسولی مهمی برای شهروندان ما در آنجا انجام میدهید. و شما پرونده های شهروندان مفقود شده یا زندانی شده ما را مدیریت میکنید. و از آنها در زندانهای ایران دیدار می کنید.

پمپئو افزود: «حرف رئیس جمهور ترامپ در باره آمادگی مذاکره با رژیم ایران چیز جدیدی نیست و ترامپ این حرف را مدت مدیدی است که گفته است . ما مسلماً مایل هستیم گفتگو داشته باشیم ولی در زمانی که رژیم ایران به این نتیجه برسد که میخواهد مانند یک کشور معمولی رفتار کند.
من فقط این را اضافه میکنم که شما از هر دوی ما سوال کردید، و گفتید که رئیس جمهور ترامپ تمایل خود به گفتگو با ایران را در چند روز گذشته نشان داد. او این حرف را مدت مدیدی گفته است نه فقط چند روز گذشته. ما مسلما مایل هستیم که این گفتگو را داشته باشیم در زمانی که ایران به این نتیجه برسد که میخواهد مانند یک کشور معمولی رفتار کند».

پمپئو خاطرنشان کرد: «در داخل ایران بحرانهای واقعی وجود دارد که حاصل ۴۰ سال بی توجهی رژیم به مردم ایران به وجود آمده است: از جمله استفاده از منابع برای خراب کردن زندگی مردم، پشتیبانی مالی از حزب الله، جنگ در سوریه با ۶ میلیون آواره به دلیل فعالیتهای رژیم ایران در حمایت از بشار اسد.
چالشهای واقعی الان در داخل ایران وجود دارد. این چالشها بر اثر تحریمهای اقتصادی ما بوجود نیامده است. این چالشها بر اثر چهل سال بی توجهی رژیم اسلامی به مردم خودش بوجود آمده است. و استفاده از منابع برای خراب کردن زندگی مردم، استفاده از منابع برای پشتیبانی مالی از حزب الله، استفاده از منابع برای جنگیدن در سوریه جایی که شش میلیون، شش میلیون نفر آواره شده اند بدلیل فعالیت ایران در حمایت از رژیم اسد در آنجا».

پمپئو افزود: وزیر خارجه سوئیس راجع به نیازمندی به غذا و دارو صحبت کرد، این در حالی است که رژیم ایران در حال کار برای ارتقاء برنامه موشکی است و افرادش را هم به ونزوئلا میفرستد. بنابراین مسأله فقدان منابع در میان نیست . بلکه سران رژیم تصمیم گرفته اند مردم ایران از نیازهای پایه ای خود محروم بمانند. این در حالی است که رژیم به تلاشهای توسعه طلبانه و ماجراجویی در سراسر دنیا ادامه میدهد لیکن هدف سیاست آمریکا پس زدن آن است.

وزیر خارجه (سوئیس) در رابطه با نیاز به کالاهای بشردوستانه مانند دارو و غذا صحبت کرد، و گفت:  این مشکلات ادامه دارد در حالیکه این رژیم در حال کار برای ارتقاء برنامه موشکی خود است. این مشکلات ادامه دارد در حالیکه این رژیم افراد را به ونزوئلا می فرستد. مسأله فقدان منابع برای جمهوری اسلامی ایران نیست بلکه تصمیم سران این کشور مبنی بر محروم کردن شهروندان از نیازهای پایه ای که دارند در حالیکه به تلاشهای توسعه طلبانه، انقلابی (افراط گرایانه) خود در سراسر دنیا ادامه میدهند. هدف سیاست آمریکا این است که این را پس بزند.

پمپئو در پاسخ به سؤال خبرنگار رویترز در باره مذاکره در مورد آزاد کردن بازداشت شدگان آمریکایی گفت: اظهار نظری نمیکند اما خانواده های آمریکایی باید بدانند که مسأله برای دولت آمریکا جدی است.
وزیر خارجه آمریکا در باره صحبتهای آخوند روحانی در روز ۱۱ خرداد و تمایل به تعامل بدون فشار با آمریکا گفت:
ما آمادگی داریم بدون هیچ پیش شرطی وارد گفتگو شویم. ما آماده ایم که با آنها مذاکره کنیم. ولی تلاش آمریکا برای به عقب راندن فعالیت شرورانه این رژیم و نیروی افراطی آنها ادامه می یابد.

پمپئو: من در رابطه با مذاکرات برای آزاد کردن بازداشت شدگان آمریکایی اظهار نظری نمیکنم. مذاکرات محرمانه است. من میخواهم خانواده هر آمریکایی که به ناحق توسط جمهوری اسلامی ایران زندانی است، بداند ک ما این مسأله را جدی میگریم، ترانزیشنایالات متحده با همه کشورهایی که مایل باشند که به ما کمک کنند، کار میکند تا این افراد را به کشور برگرداند. سئوال اولتان لطفا؟
 (خبرنگار): در مورد نکات روحانی گفته بود…
 (پمپئو): ما آمادگی داریم بدون هیچ پیش شرطی وارد گفتگو شویم. ما آماده ایم که با آنها مذاکره کنیم. ولی تلاش آمریکا برای به عقب راندن فعالیت شرورانه این جمهوری اسلامی، نیروی افراطی آنها ادامه خواهد یافت.

پمپئو در باره مانیتور فعالیتهای هسته ای رژیم ایران اعلام کرد که علاوه بر آنچه آژانس بین المللی انرژی اتمی انجام میدهد، ما از نزدیک پایبندی و چگونگی التزامات رژیم ایران به برجام را زیر نظر داریم. هر چند کشورهای دیگر مسیرهای متفاوتی را انتخاب کرده اند اما ما بطور جمعی توافق داریم که رژیم ایران نباید قابلیت پیش بردن برنامه تسلیحات هسته ای خود را داشته باشد. و دنیا باید متوجه باشد که ما از نزدیک زیر نظر داریم که چطور ایران به التزامات مشخص شده در برجام پایبند است. نه فقط موضوع آب سنگین بلکه میزان اورانیوم غنی سازی شده با درجه بالا که آنها ذخیره سازی میکنند. ما از نزدیک زیر نظر داریم وقتی که آنها سانتریفوژها را نصب میکنند و آیا آنها عملا آن سانتریفوژها را به گردش در می آورند و آنها را بارگذاری میکنند. ما کاملا از این موضوعات اطلاع داریم. ترانزیشن
کشورهای دیگر مسیر متفاوتی را انتخاب کردند. ولی ما بصورت جمعی همه توافق داریم که باید تضمین کنیم که جمهوری اسلامی ایران این قابلیت را نداشته باشد که برنامه تسلیحات هسته ای خود را پیش ببرد.