نماینده آمریکا در ملل متحد خواستار تشکیل دولت عراق توسط علاوی شد

نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد در نشست شورای امنیت که به بررسی گزارش دبیرکل سازمان ملل درخصوص عملکرد هیات این سازمان در عراق اختصاص داشت، بر عزم آمریکا جهت عقب نشینی نیروهایش از عراق در ماه اوت تاکید کرد.


به گزارش سایت حکومتی ایران دیپلوماتیک نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد در نشست شورای امنیت که به بررسی گزارش دبیرکل سازمان ملل درخصوص عملکرد هیات این سازمان در عراق اختصاص داشت، بر عزم آمریکا جهت عقب نشینی نیروهایش از عراق در ماه اوت تاکید کرد.

بنا به این گزارش سوزان رایس، نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد، در این نشست اظهار داشت: عقب نشینی نیروهای جنگی آمریکا از عراق در زمان تعیین شده یعنی پایان ماه اوت انجام می‌شود. وی گفت: هم‌چنین قرار است تمامی نیروهای آمریکایی تا پایان سال 2011 از عراق عقب‌نشینی کنند. به نوشته روزنامه اماراتی البیان، رایس هم‌چنین از ایاد علاوی، رهبر فهرست العراقیه خواست تا هر چه سریع‌تر و در نزدیک‌ترین زمان ممکن دولت جدید را تشکیل دهد.

سایت مزبور افزود, سوزان رایس به خبرنگاران گفت: ما امیدواریم دولت جدید عراق که در برگیرنده نمایندگان تمامی مردم عراق باشد هر چه سریع‌تر تشکیل شود اما تا زمانی که نیروهای ما از عراق خارج شوند ما به تعهدات خود در چارچوب زمانی مشخص عمل می‌کنیم.

رایس از نقش هیات سازمان ملل در عراق به ریاست اد ملکرت، نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در این کشور تقدیر کرد. نماینده دایم آمریکا در سازمان ملل انتخابات هفتم مارس عراق را دستاوردی بسیار مهم برای تحولات دموکراتیک در عراق دانست و افزود: مردم عراق عزم و اراده خود را اعلام کردند و ما از رهبران عراقی‌ می‌خواهیم هر چه سریعتر دولتی را تشکیل دهند که منعکس کننده خواست و اراده تمامی ملت عراق باشد.

رایس بار دیگر در خصوص این که آیا شکست در تشکیل دولت عراق بر جدول زمانی تعیین شده برای عقب نشینی نیروهای آمریکایی تاثیر می‌گذارد یا خیر؟ گفت: ما به جدول زمانی تعیین شده و توافق شده بین عراق و آمریکا پایبندیم و بر اساس آن تا پایان ماه اوت عملیات‌های جنگی نیروهای آمریکایی در عراق پایان یافته و تا پایان سال آینده نیز تمامی سربازانمان از عراق خارج می‌شوند.

اد ملکرت نیز طی سخنانی در این نشست نسبت به وجود ابهام و برخی پیچیدگی‌ها که مانع از ایجاد روابط خوب بین عراق و کویت و خروج عراق از بند هفتم منشور سازمان ملل می‌شود ابراز نگرانی کرد. وی گفت: دولت آینده در عراق باید برای ایجاد توافق داخلی و خارجی در خصوص سیاست‌های منطقه‌ای این کشور تلاش کند.

ملکرت عنوان داشت: امنیت و ثبات و رشد اقتصادی باید در کنار یکدیگر صورت گیرند و به این ترتیب عراق و همسایگانش از منابع قدرت موجود در منطقه استفاده خواهند کرد. این مقام سازمان ملل برگزاری نشست آتی کشورهای عربی در بغداد را فرصتی نادر برای این کشور جهت تحکیم شرایط برای حضورش در عرصه همکاری‌های منطقه‌ای دانست. ملکرت هم‌چنین پیش بینی کرد که عقب نشینی نیروهای آمریکایی پیامدهای مهمی را برای این کشور به دنبال داشته باشد.

نواف سلام، نماینده دایمی لبنان در سازمان ملل که کشورش ریاست دوره‌ای شورای امنیت را بر عهده دارد نیز پس از این نشست در جمع خبرنگاران از رهبران سیاسی عراق خواست تا هر چه سریعتر دولتی را که بیانگر عزم و اراده ملت عراق باشد، تشکیل دهند. براساس گزارش خبرگزاری کویت،‌ وی هم‌چنین آینده‌ای مستقل، یکپارچه، دموکراتیک و قدرتمند را برای عراق آرزو کرده و افزود: کشورهای عضو شورای امنیت از عملکرد کمیسیون عالی مستقل انتخابات عراق در شمارش دستی آرای بغداد و اعلام نتایج آن تقدیر کرده و امیدوارند که نتایج این انتخابات از سوی دادگاه عالی فدرال عراق تصویب شود. رئیس دوره‌ای شورای امنیت هم‌چنین اقدامات خشونت آمیز و تروریستی در عراق را به شدت محکوم کرد.