شاهزاده برجسته سعودی: مالکی در تلاش برای دزدیدن انتخابات عراق است


علاوه بر ضرب و جرحی که در عراق اتفاق می افتد، ما شاهد یک تلاش عمدی از سوی نخست وزیر، نوری مالکی برای ربودن نتایج انتخابات و انکار حق مردم عراق برای داشتن دولتی که به طور مشروع انتخاب کرده اند، هستیم.

خبرگزاری فرانسه - امیرترکی الفیصل، رئیس سابق اطلاعات عربستان سعودی روز شنبه نوری مالکی، نخست وزیر عراق را متهم به تلاش برای “دزدیدن”  نتایج انتخابات عمومی که در ماه مارس در عراق برگزار شد، کرده است.

وی گفت: “
علاوه بر ضرب و جرحی که در عراق اتفاق می افتد، ما شاهد یک تلاش عمدی از سوی نخست وزیر، نوری مالکی برای ربودن نتایج انتخابات و انکار حق مردم عراق برای داشتن دولتی که به طور مشروع انتخاب کرده اند، هستیم.”.

امیر ترکی، که  سفیر سابق عربستان سعودی در ایالات متحده آمریکا و انگستان نیز بوده در ریاض در برابر جمع دیپلوماتها، خبرنگاران و تجار صحبت میکرد.
امیرترکی الفیصل افزود  “پیامدهای چنین چیزی، خونریزی بیشتر و یک جنگ داخلی بالقوه خواهد بود”.

از سوی دیگرخبرگزاری آسوشیتد‌پرس از  بغداد خبر داد بسیاری از عراقیها به طور فزاینده‌یی نگرانند که موجی از بمبگذاریها و تیراندازیها ممکن است موجب شود جنگهای فرقه‌یی که در چند سال قبل سراسر عراق را فراگرفته بود از سر گرفته شوند.

به دنبال موج بمبگذاریها در روزهای اخیر در بغداد و سایر شهرها, مردم به این عادات محتاطانه برگشته‌اند که از خانه‌ها بیرون نیایند مگر در صورت ضرورت, و از تردد در بازارها و اماکن شلوغ اجتناب کنند. این گامهای کوچک و قابل‌توجه، حاکیست که بسیاری از عراقیها یک احساس آشفتگی دارند و این در حالیست که کشور بدون دولت جدید به تقلا و تکاپو افتاده است و با تهدیدات و حملات بیشتر از طرف گروههای مرتبط با القاعده و در عینحال با شمار رو به‌کاهشی از نیروهای آمریکا هم کار می‌کنند.

آسوشیتدپرس می نویسد بعضی از عراقیها در مورد اینکه بعد از  ترک نیروهای آمریکایی چه اتفاقی خواهد افتاد نگرانند. نیروهای آمریکایی در این کشور قرار است تا پایان ماه اوت تا 50000 نفر کاهش یابند و تمام نیروها تا آخر سال 2011 عراق را ترک خواهند کرد.

مردم عراق از هر دو فرقه اطمینان چندانی از این که نیروهای امنیتی عراق توانمندی حفاظت از کشور را داشته باشند، ندارند. بسیاری از مردم از نظامی که به نظرشان قدرت طلبی را بر حفاظت از (کشور) ترجیح میدهد، خسته شده و از این که با وجود پستهای بازرسی در هرگوشه از شهر باز هم گروههای شبه نظامی میتوانند دست به حملات خود بزنند، دلسرد شده اند.
بدنبال بمبگذاریهای آوریل که موجب کشته شدن 72 نفر گردید, وقتی نیروهای امنیتی وارد صحنه شدند, ساکنین خشمگین شهر صدر به سمت آنها سنگ پرتاب کردند. صدر به مقامات عراقی پیشنهاد داد نیروهایش را به کمک دولت بدهد, این پیشنهاد از جانب خیلی ها به عنوان یک تهدید کوچک به تسلیح مجدد شبه‌نظامیان می باشد.

روز جمعه, مردانی که  بطور مشخص پیراهن های سیاه اعضای ارتش مهدی را پوشیده بودند و یا هواداران صدر که می توان دید برای بازرسی ورود مردم به منطقه برگزاری نماز جمعه در نزدیک دفاتر صدر نگه داشته شدند. آنها در کنار نیروهای امنیتی عراق فعالیت می کنند و سیطره گذاشته‌‌اند و بازرسی می‌کنند.