کشته شدن علی عبدالله صالح در درگیریهای صنعا و بالاگرفتن بحران در یمن

علی عبدالله صالح رئیس جمهور سابق یمن در درگیری های صنعا کشته شد و بحران دریمن بیش از پیش بالا گرفت.

تحلیلگران پیامد کشته شدن عبدالله صالح توسط حوثی های دست نشانده رژیم آخوندی را تشدید شقه و جنگ بین کنگره مردمی یمن و نیروهای ارتشی وفادار به صالح از یکطرف و حوثی ها از طرف دیگر ارزیابی می کنند.

ناظران سیاسی هم چنین بر اعلام خبر کشته شدن عبدالله صالح ازسوی خبرگزاری نیروی تروریستی قدس انگشت گذاشته و برآنند که این امر همراه با انتشار خبر پرتاب موشک توسط حوثیها به سوی یک مرکز هسته یی ابوظبی که توسط تلویزیون عرب زبان رژیم آخوندی اعلام شد، سلطه رژیم آخوندی بر حوثیها را بیش از پیش برجسته کرده و بحران بین رژیم با عربستان و امارات و دیگر کشورهای عربی را تشدید می کند. فرماندهان حزب کنگره مردمی به اتحاد و ادامه مبارزه تا پایان دادن به سلطه شبه نظامیان دست نشانده رژیم ایران در یمن فراخوان داده اند.

روز یکشنبه بریت بارت نیوز نوشته بود: با فروپاشی ائتلاف حوثی‌های تحت حمایت (رژیم) ایران، مسیر جنگ یمن تغییر کرد.
خبرگزاری فرانسه نیز گزارش داد، منصور هادی رئیس‌جمهور یمن به نیروهای ارتش یمن دستور داد که صنعا را با حمایت ائتلاف عربی، بازپس بگیرند.

درهمین حال خبرگزاری شینهوا گزارش داد: آتش‌سوزی در سفارت (رژیم) ایران بعد از حمله به آن با تسلیحات سنگین ایجاد شد؛ اما مشخص نشد که چه کسی مسئول آن بوده است.
یک مقام وزارت کشور تحت کنترل حوثی‌ها به شینهوا گفت، در درگیری‌ها در نزدیکی سفارت (رژیم) ایران، دست کم ۲۰۰ تن از دو طرف کشته و تعداد بیشتری مجروح شده‌اند.

در حالیکه دستگاه تبلیغاتی رژیم از کشته شدن علی عبدالله صالح در درگیرهای یمن برای ترمیم روحیه پاسداران و بسیجیان بهره برداری می کند، گزارشهای رسانه های حکومتی از سرباز کردن بحران جدیدی در درون رژیم، پس از فروپاشی اتحاد شبه نظامیان حوثی با علی عبدالله صالح حکایت دارد.

درست یک روز پیش از کشتن رئیس جمهور سابق یمن توسط عوامل رژیم ولایت فقیه، آخوند روحانی با ترس و لرز بسیار از عواقب تهدیدها و تحریمهای بین المللی تأکید کرد که همه مشکلات در منطقه با گفتگو قابل حل و فصل است و چیزی بالاتر از گفتگو مخصوصاً دخالت قدرتهای بزرگ جهانی نیاز رژیم حاکم بر ایران نیست.

بازتاب وقایع صنعا در رسانه ها و باندهای مختلف حکومت آخوندی:
روز دوشنبه ۱۳آبان روزنامه سپاه پاسداران با آه و افسوس از تغییر جهت اوضاع در یمن نوشت: همه چیز به نفع (ما) پیش می‌رفت که علی عبدالله صالح که در چند سال گذشته در کنار (ما) بود به خیانتی بزرگ دست زده و شبه‌نظامیان وابسته به خود را به جای دفع تجاوز به سمت نیروهای انصارالله هدایت کرده است.

ازسوی دیگر رسانه‌های باند روحانی در وحشت از شرایط جدید، برلزوم تعامل و گفتگو با طرفهای منطقه یی رژیم تأکید کردند.

روزنامه بهار از باند روحانی نیز نوشت: «برای آینده، یک مسیر این است که نظام تغییر موضع داده و سیاستهای خارجی در منطقه را در همین حد نگاه دارد و بیشتر از موضع دیپلوماسی و مذاکره حتی با عربستان پیش برود و... در سیاست خارجی موازنه امنیتی و بعد رقابتهای نرم مثل رقابتهای اقتصادی را روی میز قرار دهد».

آخوند روحانی یک روز پس از وقایع یمن در سخنرانی خود در چاه‌بهار از قدرتنماییهای پوشالی که طی روزهای اخیر به دفعات تکرار کرده بود، دست برداشت و خواهان تعامل و مذاکره در مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی شد.
وی گفت: «ما در این منطقه هیچ کشوری نمی تواند مدعی بشه که من قدرت برتر در این منطقه ام و باید کشورهای دیگر تسلیم من و تابع من باشند... باید قبول کنیم که قدرت ما در قدرت منطقه است, نه در قدرت تک تک کشورها, ما راه را در تعامل بین ملتها می بینیم, ما علاقمند نیستیم با هیچ کشوری فاصله داشته باشیم, ما معتقدیم که اگر مشکلی در منطقه وجود دارد, با گفتگو قابل حل و فصل است و چیزی بالاتر از گفتگو نیاز نیست تا مشکل منطقه را حل کند, نه نیاز به اسلحه داریم, نه نیاز به دخالت قدرتهای بزرگ جهانی داریم».

روزنامه حکومتی ابتکار نیز نوشت: «تحولات میدانی یمن را وارد مرحله جدیدی از بحران کرده است.... چند روز قبل خبری منتشر شد که قرار است امیر قطر به زودی در اجلاس شورای همکاری خلیج فارس از عربستان عذرخواهی کند».

رسانه‌های باند خامنه‌ای و سپاه پاسداران به نوبه خود برای توجیه تغییر شرایط علیه رژیم، ادعای پرتاب موشک از سوی شبه‌نظامیان وابسته به خودش به امارات را برجسته کردند. این ادعا از سوی امارات تکذیب شده و اعلام کرده که موشکی به این کشور اصابت نکرده است. اما کیهان خامنه‌ای تیتر بزرگ صفحه اول خود را به این موضوع اختصاص داد و نوشت: برق از چشم ابوظبی پرید. ریاض در وحشت از شلیک بعدی.

پاسدار حسین شریعتمداری، دولت آخوند روحانی را به خاطر توقیف روزنامه کیهان به دلیل این که «هدف بعدی موشک‌پرانی را دوبی» اعلام کرده بود، مورد حمله قرار داد و گفت: شما دیدید که امروز انصارالله به ابوظبی موشک زد و ما هنوز نفهمیدیم اصلاٌ به چه دلیلی توقیف شدیم. احتماٌ هم دادستانی باید برود انصارالله یمن را توقیف کند به خاطر موشکی که زده است!