تصویب لایحه دوحزبی اعمال تحریم‌های جدید موشکی علیه رژیم در کنگره آمریکا

روز چهارشنبه کمیته خارجی مجلس نمایندگان آمریکا، طی جلسه‌یی به ریاست اد رویس، لایحه دو حزبی ۱۶۹۸ را برای گسترش تحریم‌های حکومت آخوندی به‌خاطر برنامه غیر قانونی موشکی رژیم، به اتفاق آرای اعضای این کمیته، به تصویب رساند.

این لایحه تحت عنوان «قانون برنامة موشک‌های بالیستیک رژیم ایران و اجرای تحریم‌های بین‌المللی» توسط اد رویس ارائه شده و در مجلس نمایندگان از ۳۲۰ حامی مشترک برخوردار است که الیوت انگل رئیس دموکرات‌ها در کمیتة خارجی، کوین مک کارتی Kevin McCarthy رهبر اکثریت مجلس نمایندگان و استنی هویر نفر شمارةه دو دموکرات‌ها در میان آنها هستند.

در جلسه کمیته امور خارجی اد رویس در سخنان خود، گفت: «لایحه ۱۶۹۸ به ادامه توسعه موشکهای بالستیک قاره‌پیما توسط (رژیم) ایران و تسلیحات متعارف خطرناک می‌پردازد... یک اجماع دو حزبی وجود دارد که ما باید به کلیه تهدیدات (رژیم) ایران... پاسخ بدهیم. این به معنی مقابله با حمایت (این رژیم) از تروریسم... است».

رئیس کمیتة خارجی کنگره، اضافه کرد: «این لایحه یک تحقیق جامع را برای تعیین و نامگذاری شرکت‌ها، بانک‌ها و اشخاص چه در داخل یا در خارج ایران که به موشکهای رژیم و تسلیحات متعارف آن تدارکات‌رسانی می‌کنند ضروری می‌سازد و این موجودیت‌ها را تحریم میکند... هیچ تردیدی وجود ندارد که آمریکا باید اکنون دست به اقدام قوی بزند تا جلوی توسعة خطرناک موشک‌های بالیستیک توسط (رژیم) ایران را بگیرد».

پس از آن الیوت انگل رئیس دموکرات‌ها در این کمیته به سخنرانی پرداخت، و گفت: «من حامی مشترک (این لایحه)... هستم و آماده‌ام تا برای تصویب تحریم‌های بیشتر علیه (رژیم) ایران با رئیس اد رویس کار کنم».
الیوت انگل در سخنانش خواهان حفظ توافق اتمی شد، و تصریح کرد: «ما باید با دوستانمان در لندن، پاریس، برلین و اتحادیة اروپا همفکری کنیم و مطمئن شویم که همة راه‌های (دستیابی رژیم) ایران به بمب (اتمی) تا ابد بسته شده است...».

در این جلسه دینا روهراباکر رئیس زیرکمیتة اروپا-آسیا و تهدیدات بالقوه نیز، گفت: «ما با یک رژیم بی‌ثبات مواجهیم، یک گروه افراطی که حکومت ایران را کنترل می‌کنند... ایران مملو از مردمی است که از رژیم آخوندها نفرت دارند. آنها توسط رژیم آخوندها سرکوب می‌شوند. ایرانیان جوان ۸ سال پیش تظارات کردند... ولی ما (به آنها کمک نکردیم). ما باید به این ایرانیان جوان رو بیاوریم که از رژیم آخوندها متنفرند و می‌خواهند در صلح زندگی کنند؛ آنها خواهان اقتصاد هستند و نه تولید بمب اتمی».

نمایندة کنگره برند اشنایدر در سخنان خود، گفت: «این لایحه تحریم‌هایی را علیه کسانی اعمال می‌کند که از برنامة موشک بالیستیک (رژیم) ایران حمایت می‌کنند و تسلیحات را به و از ایران منتقل می‌کنند... گزارش‌های نگران‌کننده‌یی وجود دارد که نشان می‌دهد، قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران (رژیم) ایران در نقض قطعنامة ۲۲۳۱ شورای امنیت، به روسیه سفر کرده است. این ممنوعیت‌های سفر، بنا به دلایل درستی اعمال شده‌اند و ما باید بدانیم که آیا نقض‌هایی صورت گرفته است یا خیر؟... مسئولیت اضطراری دولت ما در هماهنگی با شرکا و متحدانمان این است که استراتژی‌های جامعی ایجاد کند و منابع لازم را برای بستن شکاف‌های (برجام) مشخص کنیم... ما باید به‌روشنی و به‌نحو تمام‌عیار این امر را به‌عنوان سیاست ملی مورد تأکید قرار بدهیم که ایالات متحده هرگز اجازه نخواهد داد، (رژیم) ایران سلاح اتمی داشته باشد و به‌نحو تهاجمی کار خواهیم کرد تا با فعالیت‌های شرورانة (رژیم) ایران در منطقه و سراسر جهان، مقابله کنیم».

هم‌چنین برد شرمن از اعضای ارشد دموکرات کمیتة خارجی، تأکید کرد: «قانون ۱۶۹۸ مهم است، چرا که می‌گوید، باید به نقض قطعنامه‌های شورای امنیت در رابطه با موشک‌های بالیستیک و هم‌چنین انتقال تسلیحات (توسط رژیم) ایران، پاسخ داده شود... ما به سخت‌ترین تحریم‌ها (علیه رژیم ایران) نیاز داریم...».

تد دویچ بر لزوم مقابله با مداخلات و تروریسم رژیم در خارج از چارچوب برجام تأکید کرد، و گفت: «هر نظری هم که دربارة توافق اتمی داشته باشیم، قطعاً بر سر این موضوع می‌توانیم اتفاق نظر داشته باشیم که باید (رژیم) ایران را به‌خاطر نقض فاحش و مستمر قطعنامة ۲۲۳۱ شورای امنیت مورد حسابرسی قرار گیرد. (قطعنامه‌یی که رژیم) ایران را از آزمایش یا توسعة موشک‌های بالیستیک منع می‌کند.... این واقعیت که سپاه پاسداران نظارت بر برنامة موشکی را برعهده دارد، یعنی همان نهادی که از حزب‌الله... و (رژیم) اسد حمایت می‌کند، روشن می‌سازد که چرا جامعة جهانی به‌حق این میزان نگران است... تجاوزات (رژیم) ایران و تهدید که سران آن... در بردارند، همواره از اولویت‌های این کمیته بوده است».