جدال درونی رژیم بر سر پیامدهای شکست برجام

اظهارات آخوند روحانی در روز پانزدهم مهر در دانشگاه تهران در مورد برجام بار دیگر آتش جنگ درون نظام را شعله ور کرد.

این آتش بیش از هرچیز بن بست نظام در برجام و چشم انداز تیرة پیش روی نظام را نمایان کرد. تلویزیون رژیم در گزارشی شتابزده ادعاهای قبلی روحانی را به رخش کشید.
تلویزیون رژیم ۱۵ مهر:‌ حالا حدود دو سال از امضا و اجرای برجام گذشته. قرار بود همة تحریمها لغو شود. اما نه تنها این اتفاق نیفتاده بلکه از همان روزهای اولیه تحریمهای جدیدی نیز وضع شد.

کیهان خامنه ای در مطلبی تحت عنوان «‌برجام در بن بست، اقتصاد در رکود، دولت مشغول حاشیه سازی» از جمله نوشت: «درحالی‌که دولت بعد از ۴ سال وعده دادن،هنوز نتوانسته گرهی از کار فرو بسته اقتصاد باز کند و تنها و تنها در حوزه حرف موفقیت‌های چشمگیری به‌دست آورده، میوه تلخ برجام می‌رسد و به زودی آمریکایی‌ها جواب اعتماد یکطرفه و غیر منطقی تیم مذاکره‌کننده و البته با هدایت جاسوس‌ها را می‌دهد و با مادر تحریم‌ها، اندک راه‌های موجود را هم می‌بندد! در چنین شرایطی منطق و عقل حکم می‌کند که دولت‌مردان شب و روز نشناسند... با این حال خبری نیست! دولتمردان در نهایت سادگی،خبر از ادامه برجام بدون آمریکا می‌دهند و یادشان رفته که روحانی گفته بود: اروپایی‌ها آقااجازه هستند، ما مستقیم با خود کدخدا مذاکره می‌کنیم!!
حالا کدخدا تحریم‌های تازه را وضع کرده و روز اجرای آن نزدیک است، اما دولتمردان درگیر بازی با کلمات هستند!».

پاسدار حسین شریعتمداری نماینده خامنه ای در کیهان در واکنش به اظهارات آخوند روحانی نوشت «در حالی که تاکنون از برجام فقط یک مشت کلی‌گوئی‌های بی‌خاصیت نظیر، فتح‌الفتوح! و معجزه قرن! و تسلیم قدرت‌های بزرگ در مقابل ایران!... به ملت تحویل داده‌اند و هنوز نتوانسته‌اند حتی یک دستاورد محسوس و قابل قبول برای آن دست و پا کنند، با حالتی که انگار قصد تواضع دارند! اظهار می‌دارد که «ما آمریکایی‌ها را فریب داده‌ایم»! و نمونه‌های دیگری از این دست «وارونه‌نمایی»ها که شرح آن به درازا می‌کشد».

اظهارات آخوند روحانی توسط مهره ها و رسانه های همسو با خودش نیز با واکنش منفی مواجه شد. از جمله روزنامه حکومتی آرمان نوشت: «بهترین توصیفی که از سخنرانی‌های آقای رئیس‌جمهور در دانشگاه تهران می‌توان ارائه کرد، آن است که بگویم سخنرانی‌های او با «جزر و مدهای سیاسی»، «قبض و بسط‌های سیاسی» یا «پستی و بلندی‌های سیاسی» همراه است.
این قبض و بسط باعث می‌شود ... که او با شلیک توپخانه سنگین اصولگرایان عقب نشینی کرده و انگار، نه انگار که روحانی سخنران دانشگاه تهران بوده است! ...اما برخلاف تصور آقای روحانی و مشاورانش، این‌گونه جرز و مدهای سیاسی سبب می‌شود که در حقیقت او «از این طرف رانده و از آن‌طرف مانده» شود. برخلاف تصور رئیس جمهور، اصولگرایان نه تنها با گفت‌وگوی روحانی در تلویزیون آرام نشده و از سر تقصیرات کرده و ناکرده او نمی‌گذرند، بلکه هر کجا هم که بتوانند مقابل او خواهند ایستاد».