وضعیت بحرانی در زندان گوهردشت کرج پس از انتقال زندانیان سیاسی به بند امنیتی

صبح روز یکشنه هشتم مردادماه با یورش گسترده گارد زندان، حدود ۵۰ زندانی سیاسی در سالن ۱۲ زندان گوهردشت کرج به محلی که از مدتها قبل توسط نیروهای امنیتی در حال ساخت و توسعه بود منتقل شدند.

این محل که در سالن ۱۰ زندان است مجهز به تعداد زیادی دوربین مداربسته و دستگاههای نظارتی است و همینطور دارای حفاظهایی است که آن را از سایر قسمتهای زندان جدا می کند.

زندانیان سیاسی محبوس در این محل از زمان انتقال اجباری با سردادن شعار و تحصن دست به اعتراض زده اند، بعضی از آنان تهدید شده اند و تعدادی نیز در پی مشکلات حاصله از این انتقال از جمله عدم دسترسی به داروها و شرایط بند جدید راهی بهداری زندان شدند.

این زندانیان همچنین از انتقال تجهیزاتی که با بودجه شخصی خود تهیه کرده بودند منع شدند، دو دستگاه تصفیه آب، تعدادی یخچال و تلویزیون، آنتن و ظروف غذاخوری از جمله این وسایل هستند که در کنار شخصی ترین وسایل افراد در سالن سابق به جا مانده اند.

سالن ۱۰ زندان گوهردشت کرج بعنوان محل جدید نگهداری زندانیان سیاسی در زندان گوهردشت کرج پیش از این محل نگهداری جمعی از زندانیان سنی مذهب بود که مرداد ماه سال گذشته بصورت جمعی در این زندان اعدام شدند.
پس از اعدام این زندانیان و متروک ماندن این سالن با دستور و نظارت نهادهای امنیتی این محل مورد بازسازی و توسعه از منظر امنیتی قرار گرفت.

تغییر ساختار این سالن با جوش دادن درب ها، اضافه کردن دوربین های مداربسته به هر اتاق و احتمالا در نظر گرفتن موارد دیگری از محدودسازی و مانیتور کردن تا ماه گذشته به طول انجامید.

گفته میشود حدود ۴۰ دوربین مدار بسته و احتمالا تعداد زیادی دستگاههای شنود در این محل تعبیه شده است. همچنین تمام منافذ این بند مانند پنجره ها جوشکاری و پوشانده شده اند.

بند مورد اشاره فاقد امکان تهویه هوا است و به دلیل عدم اجازه انتقال دستگاههای تصفیه آبی که زندانیان با هزینه خود تهیه کرده بودند زندانیان از دسترسی به آب آشامیدنی سالم محروم شده اند.

کولرها، یخچال ها، تلویزیون ها، کتاب ها، لباس و حتی داروهای زندانیان بیمار که تماما با هزینه و پول خودشان تهیه شده بود؛ در کنار ساده ترین لوازم شخصی افراد از جمله مواردی هست که اجازه انتقال به سالن جدید را نیافتند.

در پی تنش های از صبح امروز؛ نبود دستگاه تهویه هوا در محل جدید و عدم دسترسی به داروها، تعدادی از زندانیان سیاسی حالشان به وخامت گرایید و ساعاتی را در بهداری زندان سپری کردند، از جمله این زندانیان می توان به حمید بابایی، پیمان کوشک باغی، عادل نعیمی، فرهاد فهندژ و سعید پورحیدر اشاره کرد.

این انتقال کم سابقه و اجباری به دستور ریاست سازمان زندانها و با هدف جلوگیری از انتشار اخبار و گزارشات از این محل صورت گرفته است.

در پی اعتراض زندانیان مسئولان زندان، زانیار مرادی، زندانی سیاسی محکوم به اعدام را چندبار به خارج سالن بردند و او را به اجرای حکم اعدام در صورت ادامه اعتراض تهدید کردند.

بیش از ۵۰ زندانی که به اجبار و با ضرب و شتم به سالن ۱۰ منتقل شده اند؛ از گرفتن غذا خودداری کرده و اقدام به تحصن نموده اند. آنان خواستار بازگشتن به محل قبلی خود و یا حداقل یک سالن غیرامنیتی هستند.