سنای کانادا - کمیته امور خارجی: فراخوان به حسابرسی از رژیم آخوندی لزوم نام‌گذاری تروریستی سپاه پاسداران

کمیته امور خارجی سنای کانادا، یک جلسة استماع را برای بحث پیرامون لایحة اعمال تحریم‌های غیر اتمی علیه رژیم آخوندی برگزار کرد.

ایروین کاتلر، وزیر پیشین دادگستری کانادا و رئیس و بنیانگذار انجمن حقوق بشری رائول والنبرگ وشهرام گلستانه از انجمن ایران دموکراتیک به‌عنوان شاهدان این جلسه سخنرانی کردند و به سئوالات سناتورها پاسخ دادند.

لایحة تحریم‌های غیر اتمی رژیم که با شمارة S-۲۱۹ در کمیتة امور خارجی سنای کانادا تحت بررسی است، در اواخر سال گذشته توسط سناتور دیوید تاچوک رئیس کمیتة بانکی، اقتصاد و تجارت سنای کانادا ارائه شده و خواهان اعمال تحریم بر حکومت آخوندی به دلیل سه تهدید عمدة گسترش تروریسم در خارج، نقض حقوق بشر در داخل و تحریک به نفرت و نسل‌کشی می‌شود.
این لایحه، وزیر امنیت دولت کانادا را ملزم می‌کند که یک گزارش سالانه در مورد تهدیدات مذکور به پارلمان ارائه کند در بخش دیگری از این لایحه، از وزیر امنیت کانادا خواسته شده است که نام‌گذاری سپاه پاسداران را به‌عنوان یک گروه تروریستی مورد بررسی قرار بدهد.

ایروین کاتلر وزیرپیشین دادگستری کانادا در سخنان خود در جلسة استماع سنای این کشور ضمن تأکید بر لزوم حسابرسی از رژیم آخوندی و ولی فقیه ارتجاع به‌خاطر جنایاتشان علیه مردم ایران، تهدیدات رژیم را در پنج زمینه برشمرد:
تهدید اتمی، حمایت حکومتی از تروریسم بین‌المللی، تحریک به نفرت و نسل‌کشی، نقض گستردة حقوق بشر که در دوران آخوند روحانی و بعد از توافق اتمی افزایش یافته است و مداخلات تجاوزکارانه در منطقه.
ایروین کاتلر، گفت: «یکی از روایت‌هایی که به اشتباه از طرف ایران تحت حاکمیت خامنه‌ای تبلیغ می‌شود این است که بعد از توافق اتمی... دیگر نیازی به تحریم نیست (رژیم) ایران فرهنگ مصونیت از مجازات را ترغیب و حمایت می‌کند. (این در حالی است که) توافق اتمی به سایر تهدیداتی که من اشاره کردم و تهدیداتی که در لایحة شما نیز هست نمی‌پردازد. برعکس، این خود دلیلی است که (باید بر پایة آن رژیم ایران به‌خاطر) این تهدیدات مورد تحریم قرار گیرد؛ دقیقاً به این دلیل که در توافق اتمی نبوده‌اند».
وزیر پیشین دادگستری کانادا تأکید کرد که در صورت عدم حسابرسی از رژیم، «(ما) در فرهنگ مصونیت از مجازات و فقدان هیچ‌گونه حسابرسی از ناقضان حقوق بشر شریک جرم خواهیم بود که در نتیجه تعهدات خودمان را انجام نداده‌ایم».
وی، اضافه کرد: «(این برداشت غلط است که بگوییم) اگر ما چیزی مثل این لایحة سنا را تصویب کنیم، ما را از تعامل با ایران محروم می‌کند و یا اگر با ایران تعامل کنیم به نوعی این لایحه نباید باشد. (چون) وقتی می‌گوییم تعامل با ایران، نمی‌گوییم تعامل با حکومت ایران (بلکه) به تعامل از طرف مردم ایران اشاره می‌کنیم که خودشان هدف سرکوب گستردة داخلی هستند».

در جلسة استماع کمیتة خارجی سنای کانادا شهرام گلستانه در سخنرانی خود، به تشریح نقش سپاه پاسداران رژیم آخوندی به‌عنوان عامل اصلی حفظ استبداد دینی و ستون فقرات دستگاه سرکوب، صدور تروریسم و برنامه‌های اتمی و موشکی رژیم پرداخت؛ وی هم‌چنین عملیات متعدد تروریستی رژیم در سراسر جهان را بر شمرد و در این رابطه از جمله ترور دکتر کاظم رجوی شهید بزرگ حقوق بشر در ژنو و محمد حسین نقدی نمایندة شورای ملی مقاومت در ایتالیا را ذکر کرد.
شهرام گلستانه سپس به توضیح پیرامون افشای مراکز آموزشی سپاه پاسداران توسط مقاومت ایران پرداخت، و افزود: «بدیهی است که هیچ فرقی بین سپاه پاسداران و نیروی قدس، هم در قانون اساسی (رژیم) ایران و یا در بودجة (آن) وجود ندارد.
سپاه پاسداران علاوه بر اینکه یک نیروی تروریستی است، یک قطب سنگین اقتصادی نیز هست که به هیچ‌کس جز به (ولی فقیه رژیم)، پاسخگو نیست.
وی با اشاره به این‌که لایحة سنای کانادا به وزیر امنیت این کشور پیشنهاد می‌کند نامگذاری سپاه را در دستور کار خود قرار دهد گفت که جامعة ایرانیان مقیم کانادا که عمدتاً دلیل آمدنشان به این کشور جنایات رژیم آخوندی بوده است، از تحریم دست‌اندرکاران نقض گستردة حقوق بشر و صدور تروریسم استقبال خواهند کرد.

پس از پایان سخنرانی مهمانان استماع، سناتورها به طرح سئوالات خود از آنان پرداختند.
در این بخش ایریون کاتلر وزیر پیشین دادگستری کانادا بار دیگر بر این واقعیت انگشت گذاشت که رژیم بعد از توافق اتمی، نقض حقوق بشر و اعدام‌ها را گسترش داده و رکوردار اعدام در جهان است.
وی گفت: «(این رژیم) در ژانویه ۲۰۱۷ هر ۹ ساعت، یک نفر را اعدام کرده است. از زمانی که روحانی سر کار آمده، میزان اعدام‌ها در ایران افزایش یافته و این شامل نوجوانان هم می‌شود... (در ایران) افراد نه (فقط) به‌خاطر کاری که انجام داده‌اند، بلکه به‌خاطر آن‌چه که هستند زندانی می‌شوند؛ همین حالا حدود ۱۰۰۰ زندانی سیاسی در ایران وجود دارد و خوشحالم که شما به آزادی آنها فراخوان داده‌اید».

شهرام گلستانه نیز در قسمتی از پاسخ‌هایش به سئوالات سناتورها دربارة لایحة سنای کانادا برای اعمال تحریم‌های غیر اتمی علیه رژیم، گفت: «... وقتی از تحریم‌های غیر اتمی صحبت می‌کنیم در واقع (این تحریم‌ها) سپاه را هدف قرار می‌دهد... قاسم سلیمانی... یک فرد کلیدی (برای رژیم) برای کل عملیات (آن) در عراق و سوریه است...، ولی او تنها نفر نیست. از سال ۲۰۰۳ تاکنون، تمامی سفیران (رژیم) ایران در عراق، از فرماندهان سپاه بوده‌اند. سفیر کنونی رژیم... در عراق... ایرج مسجدی است که او نیز یک فرمانده کلیدی نیروی قدس بوده است... بنا بر این اطلاعات علنی (برای لیست‌گذاری سپاه) وجود دارد.