ایران- سفره مردم در شب عید همچنان خالی است

با نزدیک شدن ایام نوروز به یقین یکی از دغدغه های اقشار ضربه پذیر برگزاری «آبرومندانه» این مراسم ملی و سنتی است. مراسمی که منطقا با خود می باید شکوفایی، آسایش، رفاه را با بوی عطر بهاری بهمراه آورد؛ اما با نگاهی به داده ها در حکومت چپاولگر آخوندی، اکنون شاهد هستیم که در ایران تحت حاکمیت ولی فقیه نه تنها چنین نیست، بلکه برعکس فشارهای اقتصادی و مالی با افزایش بی رویه قیمت ها و رشد صعودی تورم در این ایام بر گرده مردم چند برابر شده است.

در این رابطه سایت حکومتی دنا می نویسد: «افزایش فاصله نرخ تورم و دستمزد سالانه، قدرت خرید بسیاری از مشتریان را کاهش داده است و از این میان سبد خوراکی‌های متداول نوروز‌ سال‌به‌سال آب می‌رود. بازار خشکبار و آجیل ایران شامل 80 نوع قلم کالا می‌شود که در حال‌ حاضر ارزان‌ترین آن نخودچی است که حداقل 5 هزار تومان قیمت دارد و گران‌ترین آن پسته اکبری است که تا 65 هزار تومان نیز قیمت خورده است؛ البته بادام شور و مغز فندق نیز در رتبه‌های بعدی قرار دارند که نرخ هر کیلوگرم از آن به 50 تا 55 هزار تومان می‌رسد. قیمت هر کیلوگرم شیرینی گل‌محمدی ١٢‌هزار تومان، شیرینی برنجی 12 ‌هزار و 500 تومان، شیرینی ‌تر 15 ‌هزار تومان، شیرینی پاپیون و زبان 12 ‌هزار و 500 تومان و کیک یزدی 9 هزار تومان اعلام شده است».

این آمار و ارقام همان ترجمان توهین دولت آخوند روحانی به خواسته های بحق مردم بویژه پس از جام زهر اتمی و تسلیم نامه برجام برای زندگی بهتر و رونق اقتصادی می باشد. رژیم آخوندی که در بوق و کرنا و با وعده های سرخرمن، حل مشکلات اقتصادی را منوط به برداشتن تحریم ها کرده بود، اکنون به عینه می بیند که واقعیت سهمگین دنیای امروز خود را به مانند بهمن بر تمامی آروزهای ولی فقیه سرازیر کرده اند. در این راستا است که دولت روحانی با اتخاذ سیاست سکوت، تلاش دارد تا این موج خشم و تنفر مردمی نسبت به دروغ های آخوندی را از سر خود باز کند.
همچنین افزایش قیمت ها در شب عید به حدی است که برای نمونه با احتساب حداقل حقوق رسمی برپایه 720 هزار تومان، اکنون این سوال مطرح می شود که اقشار ضربه پذیر و بویژه کارگران تحت ستم در ایران چگونه با این درآمد ها از عهده مخارج شب عید برخواهند آمد؟
در رابطه با بحران افزایش قیمت ها در شب عید سایت دیگر حکومتی راه دانا به نقل از یک مغازه دار می نویسد: «مطابق معمول، اوج خرید شکلات و شیرینی در ماه‌های آخر سال است اما امسال نسبت به سال‌های گذشته استقبال مردم از خرید این محصولات کمتر شده و در کل، مردم در خرید‌هایشان احتیاط بیشتری می‌کنند».
وی ادامه می افزاید: «شاید در حال حاضر در دورانی به سر می‌بریم که مردم صبر کرده‌اند تا ببینند چه اتفاقی در آینده می‌افتد و شاید هم قدرت خرید‌شان کمتر شده که از خرید شیرینی، شکلات و بیسکویت نسبت به سال‌های پیش کمتر استقبال می‌کنند».