ایران - آلاینده‌ها در محصولات کشاورزی به سرطان و ... راه می برند

در محصولات کشاورزی بایستی بعضی از معیار‌ها، ضوابط و مسائل از ابتدا کنترل شود، زیرا ممکن است آلاینده‌ها را به همراه داشته باشند؛ در فرآوری و بسته‌بندی و اصلاحاتی که انجام می‌شود، این مواد آلاینده قابل تغییر یا قابل اصلاح نبوده و تأثیرات جبران نا‍ پذیر خود را درپی خواهند داشت.

در اینجاست که به ضرورت شناسنامه‌دار شدن محصولات کشاورزی می رسیم، ولی نظام رهگیری و ردیابی در این زمینه در حکومت آخوندی وجود ندارد و به اعتراف مدیرکل نظارت و ارزیابی فرآورده‌های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو، انجام وظیفة حفظ سلامتی از سوی وزارت بهداشت تا شناسنامه‌دار شدن محصولات کشاورزی در این حوزه معطل مانده است.
وی می گوید: «در حال حاضر وقتی در سطح بازار یک محصول کشاورزی کنترل می‌شود و مشخص می‌شود؛ میزان سم یا فلزات سنگین ـ از قبیل نیترات و نیتریت ـ در آن بالاست یا غلظت مواد باقی مانده از کود‌های شیمیایی در آن بالاست، این مسأله به دلیل نبودن نظام رهگیری قابل کنترل و پیگیری نیست».
بهروز جنت در گفتگو با خبرگزاری حکومتی ایلنا گفت: «سیستم کشاورزی در کشور ما سنتی است و باید تعاونیهای روستایی تشکیل شود که وقتی محصولی از یک استانی جا به جا می‌شود از ابتدا کد رهگیری بگیرد، سپس در شرکتهایی که به طور مثال وابسته به تعاونیهای روستایی هستند؛ بسته بندی شوند و در آخر، محصولات در بسته بندیهای شکیل به دست مردم برسد».
وی افزود: «آمار دقیقی از تلفات محصولات کشاورزی ندارم و این آمار را باید از مسئولان وزارت کشاورزی جویا شد، ولی گا‌هی ممکن است ـ بسته به نوع محصولات ـ ۳۰ تا ۶۰ درصد تلفات محصول در جا به جاییها داشته باشیم که اگر این محصولات بسته بندی شود، هم از لحاظ سلامتی و هم از لحاظ اقتصادی، پیشرفت چشمگیری خواهیم داشت».
جنت تصریح کرد: «اگر مواردی از بالا بودن سموم و آفات نباتی در محصولات اتفاق بیفتد، بدون وجود نظام رهگیری و ردیابی، مستند درست و نظام کنترلی قدرتمندی برای مواجهه با این مسائل نداریم و باقیماندة سموم و آفات نباتی در محصولات می‌تواند موجب سرطان و در برخی مواقع ممکن است حالت شبه هورمونی داشته باشند که موجب ناباروری و اختلال در رشد کودکان شود».
خبرگزاری حکومتی ایلنا 26 بهمن 94