ایران: «می خواهیم نفس بکشیم اما می ترسیم»!

امسال رژیم آخوندها در شرایطی 29 دی روزملی هوای پاک، را برگزار می کند که مردم فریاد میزنند میخواهیم نفس بکشیم اما جرئت نمی کنیم.

یک فعال محیط زیست بنام محمد درویش نامه ای نوشته که قابل تعمق است.
«به: هر آن کس که مسئولیت دارد
از: چند شهروند ساده
موضوع: می‌خواهیم نفس بکشیم!
خانم‌ها و آقایان مسئول!
ما، از سوی میلیون‌ها شهروندی که در چنبره گرفتاری‌های روزافزون زندگی، فرصت چاره‌اندیشی و حتی اعتراض به آلودگی دهشت انگیز هوا، این آنی‌ترین نیاز هر موجود زنده، را ندارند، اعلام می‌کنیم که: می‌ترسیم نفس بکشیم! هوای پایتخت کشور و چندین شهر بزرگ دیگر ایران، نه چند درصد بلکه چندین برابر بیش از حد مجاز آلوده است».
درهمین حال، طبق آماری که بهشت زهرا سال گذشته اعلام کرده بود متوسط سن درگذشتگان 7/49 بود و امسال به زیر 49 سال رسیده است.

البته، نیازی به ارایه آمار و مستندات درباره جنایتی که بر اثر آلودگی هوا در حق میلیون‌ها نفر می‌شود، نیست؛ تمامی رسانه‌های دولتی و غیر دولتی، و بسیاری از مقام‌های رسمی و کارشناسان مستقل، بارها و بارها از کشته شدن چند هزار نفر در هر سال بر اثر آلودگی هوا، ابتلای ده‌ها هزار نفر به بیماری‌های قلبی و عروقی و تنفسی، رسیدن میانگین عمر در تهران به حدود 48 سال، کوتاه شدن قد کودکان و نوجوانان، کاهش ضریب هوشی شهروندان و به‌ویژه نونهالان، و افزایش اختلال‌های روانی که ناشی از سموم کشنده‌ای است که هر لحظه تنفس می‌کنیم، گفته‌اند.منبع ایران صدا

آنچه که خواندیم، صدای یک نفر از داخل خود رژیم است که مقاله مفصل آن بسیار حرفهای دیگر می زند که در این نوشته نمی گنجد.
واقعیت دیگری که قابل تامل است، وقاحت دولت مدعی تدبیر و امید است که می خواهد با آماری که البته درستی آن بسیار مورد تردید است، صرفا با استناد به این که تعداد روزهای پاک در365 روز هر سال از یک روز به هفده روز رسیده، مدعی پیشرفت امور و بهبود وضعیت آلودگی هوا بشود بشود! یعنی مردم بروند خدا را شکر کنند که در 365 روز می توانند 17 روز نفس بکشند.
نگاه کنید: به آمار زیر که برای همین حیله گری سرهم شده ولی حتی همین آمار می توان مارا کمی ما را به عمق فاجعه نزدیک می کند.
تهرانی ها سال ۹۰ در کل سال ۲روزهوای پاک تنفس کرده اند.
سال ۹۱ هم ۱ روز.
سال ۹۲ هم ۳ روز
سال ۹۳ ولی ۹ روز
سال ۹۴ نیز ۱۷روز (پایگاه خبری کلید ملی . کد خبر: ۲۵۶۹ تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۴ - ۱۵:۴۰)  

بحران آلودگی هوا در تهران همبستگی ملی ایران


ملاحظه می کنید که همین نموداری که برای پیشرفت خود ارائه می کنند ؛ مقایسه بین «وحشتناک» با «فاجعه » است!
 به غیر از اندوهی که سراپای وجود انسان را در بر می گیرد که این جانیان حتی هوا را هم از مردم ما دزدیده اند ؛ آدم از اینهمه بی شرمی و وقاحت حیرت زده میشود . وقاحت که نه ؛ بل زیر خط وقاحت .میگوید بین سال ۹۱ که یک روز هوای پاک داشته ایم با ۹۴ که ۱۷ روز در کل سال است ؛ پس ما موفق هستیم !
اینهم مطلبی از سایت پزشکان بدون مرز:
پرندگان، پرواز بر فراز پاکی را انتخاب کرده‌اند و آنهایی هم که مانده‌اند میلی به آواز خواندن ندارند چون نغمه‌هایشان دیگر به گوش کسی نمی‌رسد. شاید هم می‌خوانند و ما نمی‌شنویم.
بر آن شدم که کمی در مورد آلودگی تحقیق کنم . سرم سوت کشید. بیشتر شهرهایی که از بهترین آب وهوا برخوردار بودند اکنون باید بجای هوا ذرات سرب و مواد آلی خطرناک تنفس کنند .حاصل تحقیقاتم حدود 40 صفحه بود آنهم آنچه خود رژیم گفته است . که شمه ای را می آورم.
تعریف علمی از آلودگی هوا:افزایش میزان گازهای سمی و ذرات ریز جامد و مایع در هوا در غلظت‌هایی که تهدیدکننده سلامتی هستند. منابع آلودگی هوا در سه دسته اصلی منابع متحرک شامل انواع خودروها، منابع ثابت مثل نیروگاهها و صنایع و منابع تجاری و خانگی تقسیم‌بندی می‌شوند.که حدود ۷۰‬تا ۷۵‬درصد آلودگی هوای تهران ناشی از وسایل نقلیه است.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
اگرغلظت ذرات معلق به حدود ۳۵‬میکروگرم در مترمکعب باشد میزان مرگ و میر بالا می‌رود که با این محاسبه سالانه در شهر تهران احتمال مرگ و میر سه تا چهار هزار نفر وجود دارد.‬‬‬‬
 (منبع:سایت پزشکان بدون مرز http://www.pezeshk.us)
باران هم آلوده است
نه تنها هوای اهواز، بلکه باران‌های پاییزی هم؛ هر سال هزاران نفر از شهروندان اهوازی با نخستین باران‌های آبان ماه روانه اورژانس بیمارستان‌ها می‌شوند.
در سال ۹۲ تعداد ۲۳ هزار بیمار با علائم مشکلات تنفسی به بیمارستان‌های خوزستان مراجعه کردند.
سال 93 در مجموع به 18 هزار نفر رسید.
سال ۹۴ تنها در دو هفته آخر دیماه، 24 هزار و 800 بیمار با مشکلات تنفسی پس از بارندگی به بیمارستان‌ها مراجعه کرده اند که این آمار، بسیار بیشتر از سال‌های گذشته است. منبع: خبرگزاری حکومتی ایسنا: ۱۴:۰۶ - ۲۹ دی ۱۳۹۴
تجربه کشورهای موفق
شهر لندن که سال ها با آلودگی بسیار شدیدتر از آلودگی فعلی ایران دست و پنجه نرم می کرد در ابتدا لایحه هوای پاک را در پارلمان به تصویب رساند. این قانون سوزاندن زغال سنگ در منازل را محدود کرد و به موجب آن، کارخانه ها به مناطق اطراف و دور از شهرها منتقل شدند.
مکزیکو سیتی
مکزیکوسیتی به عنوان یکی از موفق ترین شهرهای دنیا در مقابله با آلودگی هوا شناخته می شود. سال 1992 سازمان ملل این شهر را به عنوان آلوده ترین شهر جهان معرفی کرد. مشهور بود که در این شهر به خاطر آلودگی هوا پرنده ها در هنگام پرواز می مردند و روی زمین می افتادند. در سال 1990، 330روز شاخص آلاینده ها در این شهر بالاتر از حد استاندارد بود.
امروز اما با اجرای برنامه های منسجم مقابله با آلودگی دیگر نام این شهر حتی در میان 10 شهر اول آلوده جهان به چشم نمی خورد.دولت با سرمایه 3/9 میلیارد دلار پالایشگاه هایی برای تولید سوخت مناسب(با میزان گوگرد پایین) راه اندازی کرد.اصلاح کیفیت بنزین را می توان مهم ترین سیاست دولت مکزیک در مهار آلودگی هوای مکزیکوسیتی دانست.

بحران آلودگی هوا در تهران همبستگی ملی ایران