احمد شهید: شدت گرفتن اعدامها توسط رژیم ایران

احمد شهید، گزارشگر ویژه ملل متحد در امور ایران اعلام کرد، از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون رژیم ایران تقریبا 800 نفر را اعدام کرده که بیشتر از مجموع 700 اعدام در سال 2014 است. با ادامه این روند، شمار اعدامها  از مرز 1000 خواهد گذشت.

 

گزارشگر ویژه ملل متحد که به مناسبت چاپ نهمین گزارش خود درباره نقض حقوق‌بشر در ایران در نیویورک سخنرانی می‌کرد، اظهار داشت، علائم بسیار نگران کننده ای وجود دارد که وضعیت حقوق‌بشر در برخی زمینه اصلاح نشده و در برخی زمینه‌ها نیز در حال بدتر شدن است.  در راس همه موضوعات حقوق بشر، موضوع اعدامها است که شدت آن درحال افزایش به نسبت هر زمان دیگری در خلال سه دهه گذشته میباشد .
احمد شهید، گزارشگر ویژه ملل متحد در امور ایران اعلام کرد، از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون رژیم ایران تقریبا 800 نفر را اعدام کرده که بیشتر از مجموع 700 اعدام در سال 2014 است. با ادامه این روند، شمار اعدامها  از مرز 1000 خواهد گذشت.
او گفت ” این یک افزایش تاریخی قابل مقایسه با اوائل دهه 90 است، در آن زمان حکومت ایران در مقیاس بزرگی دست به کشتار زد، و این بسیار نگران‌کننده است.  
احمد شهید همانند بانکی مون دبیر کل ملل متحد از اعدام نوجوانان ابراز نگرانی کرد و از جمله به اعدام دو تن در ماه میلادی جاری اشاره کرد و افزود: تعدادی نوجوان هم‌اکنون در انتظار اجرای اعدام هستند و رژیم ایران با رفتار خود نشان داده است که هیچ پشیمانی یا اشتیاقی به بازبینی و بررسی این وضعیت ندارد.
از زمان یک توافق بین المللی که در ماه جولای برسر برنامه جدال برانگیز اتمی ایران بدست آمد، دولتهای اروپایی و دولت ایالات متحده درحال فشار آوردن بوده اند تا تحریمها بر ایران را لغو سازند و تجارت با این کشور را دوباره شروع کنند . در همین زمان شخصیتهای هدایت کننده در جنبش حقوق بشری  ایران جامعه بین المللی را ترغیب کرده اند که موضوع سرکوب را درحالی که آنها درحال فشار آوردن جهت بازگشایی روابط میباشند را فراموش نسازند .
روزنامه گاردین در گزارشی از سخنرانی احمد شهید نوشت: او هیچ علامتی مشاهده نکرده است که رژیم ایران به وی اجازه دهد که وارد ایران شود.  این پاسخی به عدم موافقت حکومت ایران به دسترسی ناظران حقوق‌بشر ملل متحد به داخل کشور بود و به نظر میرسد که درحال حاضر هیچ پایانی براین تصویر متصور نیست.
گاردین افزود: درخلال ملاقات با یک هیأت رژیم ایران، آنها تلاش کردند احمد شهید را قانع سازند که شدت بالای اعدامها درایران به عنوان وسیله ای جهت جلوگیری از قاچاق مواد مخدر قابل توجیه است. شهید گفت ”ما در خلال یک ساعت گفتگو درباره تاثیر سیاستهای آنان موافق نبودیم. من فکر میکنم که ایران درحال رسیدن به این دیدگاه است که فقط معطل کردن و سردواندن من کارکرد نخواهد داشت.
گاردین نوشت: درمیان موضوعات ادامه دار حقوق بشری که او گفت کماکان باید به آنان رسیدگی شود ، بازداشت حدود 40 روزنامه نگار درسال جاری درایران به دلیل ” جرائمی ” است  که در هیچ قانون بین المللی به رسمیت شناخته نشده است.
گزارشگر ویژه ملل متحد تاکید کرد که تبعیض برعلیه زنان که آنان را به شهروندان درجه دوم تبدیل کرده است ادامه دارد . او گفت که وی به طورخاص نگران اجرای قوانین جدیدی مانند لایحه موسوم به تحکیم خانواده است که درحال تدوین است و شکل جدیدی از سرکوب را به اجرا در خواهد آورد.  براساس این قانون اولویت برای اشتغال ابتدا مردان متأهل، سپس مردان مجرد و در درجه آخر به زنان تعلق می‌گیرد.