حراج نفت از سوی دولت آخوند روحانی

چند ساعت پس از آنکه مجلس نمایندگان آمریکا در اقدامی نمادین مخالفت خود را با توافقنامه اتمی میان کشورهای 5 بعلاوه یک با رژیم آخوندی اعلام نمود، بهای نفت در بازارهای جهانی با افت شدید روبرو گردید.

بنابراین گزارش (خبرگزاری حکومتی ایرنا 20 شهریور 1394): «قیمت کنونی نفت برنت در مقایسه با روز گذشته این نوع نفت ۱.۶۴ درصد کاهش داشته است. به گزارش پایگاه رسمی اطلاع‌رسانی کشورهای صادرکننده نفت، اوپک، هر بشکه نفت تولیدی این سازمان در آخرین مبادلات صورت گرفته دیروز در بازار جهانی نفت با قیمت ۴۴.۸۳ دلار به فروش رسیده است».
افت شدید بهای نفت طی هفته های اخیر درحالی است که به گزارش خبرگزاری رویتر (سایت حکومتی قطره 20 شهریور 1394) دولت آخوند روحانی در اقدامی ضد ملی نفت ایران را در بازارهای جهانی به حراج گذاشته است. خبرگزاری رویتر در این رابطه می افزاید: «ایران برای بازیابی سهم خود از بازار و تشویق مشتریان آسیایی برای خرید نفت بیشتر از این کشور قیمت نفت خود را به پایین ترین رقم در ۳ سال گذشته رساند. این کاهش قیمت تنها یکی از اقدامات ایران برای افزایش تولید و بازیابی سهم از دست رفته خود از بازار پس از افت صادرات این کشور به دلیل تحریم های غرب است».
این گزارش در ادامه به بحران بازاریابی رژیم برای فروش نفت در پی تحریم ها ادامه می دهد: «به رغم خوش بینی پدیده آمده در سایه توافق هسته ای ایران و گروه ۱+۵ و لغو تحریم های ایران، خریداران آسیایی که با فزونی عرضه مواجه اند خواهان قیمت های پایین تر هستند و این کار را برای ایران دشوار ساخته است».
بحران مالی حکومت در پی افت شدید بهای نفت به حدی است که برای نمونه تحلیل گران حکومتی در خوش بینانه ترین حالت از درآمدی معادل 15 میلیارد دلار برای سال جاری سخن می رانند. در این رابطه (سایت حکومتی قطره 9 فروردین 1394) با اشاره به این بحران پیش بینی کرده است: « بااحتساب صادرات روزانه یک میلیون بشکه نفت و با فرض ادامه همین روند تا پایان سال آینده می توان بر اساس قیمت‌های مختلف نفت، درآمد احتمالی نفتی کشور را برآورد کرد. بر این اساس چنانچه فرض کنیم صادرات نفت خام ایران در سال ۹۴ در محدوده یک میلیون بشکه در روز ثابت باقی بماند در صورتی که قیمت نفت سال آینده در محدوده ۴۰ دلار خرید و فروش شود، با احتساب صادرات فعلی درآمد نفتی کشور به ۱۴ تا ۱۵ میلیارد دلار خواهد رسید».