سونامی بیکاری در صنعت هوایی کشور

بحران بیکاری در سراسر کشور که به گفته‌ی کارگزاران حکومتی به «سونامی بیکاری» تبدیل‌شده است، اکنون گریبان صنعت هوایی و خلبانان و خدمه هواپیماهای مسافری را گرفته است.

یک خلبان در بخش هواپیمایی حکومت در این رابطه (سایت حکومتی تقاطع 26 مرداد 1394) به ابعاد فاجعه‌آمیز بیکاری در میان خلبانان اعتراف کرده و می‌افزاید: «هم‌اکنون ۲۰۰۰ خلبان با سن ۲۰ تا ۲۵ سال در کشور یا خانه‌نشین شده‌اند یا راننده‌ی آژانس‌» شده‌اند.
وی در ادامه به مخارج تحصیل و بارآوری هر خلبان پرداخته و می‌گوید: «برای هرکدام از این خلبانان ۱۰۰ میلیون تومان هزینه شده تا در مدت ۵ سال توانسته‌اند گواهی‌نامه خلبانی بگیرند».
به‌موازات بحران بیکاری در میان خلبانان های کشور خبرگزاری حکومتی میراث فرهنگی دلیل فرار و مهاجرت خلبانان از ایران تحت حاکمیت آخوندی را همان سونامی بیکاری اعلام کرده است. این گزارش می‌افزاید: اظهارات این خلبان «در ایران در حالی صورت می‌گیرد که پیش‌تر گزارش‌هایی در خصوص مهاجرت متخصصان صنعت هوایی ایران به ترکیه و کشورهای حاشیه‌ی جنوبی خلیج‌فارس هم‌چون امارات متحده عربی، قطر و کویت منتشرشده بود.
در همین ارتباط، یک سال قبل در مردادماه ۱۳۹۳، “مدیر انجمن ملی پرواز ایران” به خبرگزاری “میراث فرهنگی” گفت شرکت هواپیمایی “ترکیش ایرلاین” با برگزاری دو همایش در سکوت کامل خبری، بین «۲۰۰ تا ۳۰۰ خلبان زبده و دانش‌آموختگان این رشته را برای فعالیت در ناوگان هوایی ترکیه انتخاب کرده‌ است. حداقل ۱۰۰ نفر از خلبان‌ها، مهندسان پرواز، مهمان‌داران کارکشته و کار‌شناسان بخش‌های گوناگون پرواز با شرکت هواپیمایی ملی ایران (هما) خداحافظی کرده و به کشورهای حاشیه خلیج‌فارس مهاجرت نموده‌اند».