هفتصد هزار میلیارد تومان حجم نقدینگی حکومت

رابطه مستقیم نقدینگی با نرخ تورم امری است که بسیاری از کارشناسان مسائل اقتصادی همواره نسبت به آن هشدار می دهند. بنابراین دیدگاه علمی، رشد نقدینگی علامتی منفی به شمار می ورد ونشان از به نفس افتادن تعادل اقتصادی است. همچنین افزایش نقدینگی منجر به کاهش تورم نخواهد شد بلکه برعکس به هر میزان که نرخ نقدینگی افزایش یابد، به همان نیز میزان بر نرخ تورم تاثیرگذار است. در رابطه با رشد بی سابقه نقدینگی دولات آخوند روحانی، بانک مرکزی حکومت در آخرین آمار خود اعلام کرد: «رقم نقدینگی مربوط به پایان بهمن ماه پارسال را ۷۰۰۰۵۶۷.۱ میلیارد ریال، با رشد ۲۱.۷ درصدی نسبت به پایان بهمن ماه سال گذشته و رشد ۱۷.۷ درصدی نسبت به پایان سال ۹۳ اعلام کرد. همچنین نقدینگی در ۱۱ ماه منتهی به ماه مورد گزارش ۱۰۵۲۷۱۳.۶ میلیارد ریال رشد داشته است».

این گزارش در ادامه می افزاید: «بدهی بخش غیردولتی به بانکها و موسسات اعتباری (بدون سود آتی) در پایان بهمن ماه ۹۳ معادل ۵۱۸۶۸۸۹.۰ میلیارد ریال با رشد ۱۳.۹ درصدی نسبت به پایان اسفندماه گذشته و سپرده های بخش غیردولتی ۶۷۱۳۳۲۹.۱ میلیارد ریال با رشد ۱۹.۶ درصدی اعلام شد. حجم اسکناس و مسکوک در دست اشخاص در پایان بهمن ماه سال گذشته ۲۸۷۲۳۸.۰ میلیارد ریال با کاهش ۴۸۰۶۰.۵ میلیارد ریالی و رشد نزولی ۱۴.۳ درصد بوده است. در این مدت هم حجم پول  کاهش داشت.
حجم پول در این مدت ۱۱۱۴۵۸۴.۳ میلیارد ریال با کاهش ۷۷۷۴۶.۵ میلیارد ریال و رشد کاهنده ۶.۵ درصد بوده است، اما حجم شبه پول در این مدت ۵۸۸۵۹۸۲.۸ میلیارد ریال با افزایش ۱۱۳۰۴۶۰۱ میلیارد ریال در ۱۱ ماه و رشد ۲۳.۸ درصد اعلام شد».
با نگاهی به این داده ها که در تمامی زمینه ها آینه رشد منفی نجومی در حاکمیت آخوندی را به ثبت می رساند، به یقین باید به مجموعه آمار و ارقام داده شده از سوی دولت آخوند روحانی نسبت به «کاهش نرخ تورم » با دیده شک و تردید نگاه کرد. آمار و ارقام ساختگی که به نظر کارشناسان تنها مصرف داخلی و برای پنهان کاری وضعیت وخیم اقتصادی و مالی کشور تنظیم گردیده است.
۲ خرداد ۹۴