نابودی زیربنای محیط‌زیست

رئیس سازمان محیط‌زیست در حکومت آخوندی طی سخنانی به ابعاد فاجعه‌آمیز و سوء مدیریت در بحران عظیم زیست‌محیطی در کشور اعتراف کرد.

معصومه ابتکار، مشاور آخوند روحانی در رابطه با شدت آلودگی هوا در شهرهای کشور و به‌ویژه اهواز گفت: «در سال‌های گذشته فعالیت زیادی در این مورد و موارد مشابه انجام‌نشده است، بطوریکه اکنون ناگهان با بحران شدید در مورد این مسئله و مسائل بسیاری دیگری مواجه شده‌ایم». این کارگزار حکومتی در ادامه به بحران‌های متعدد محیط‌زیستی پرداخته و می‌افزاید: «تشدید بهره‌برداری بی‌رویه از منابع آب طی سال‌ها، آسیب‌های بسیاری را ایجاد کرده است. یکی از اتفاقاتی که در کل کشور و ازجمله در خوزستان رخ‌داده، بحث تشدید و برداشت بی‌رویه از آب‌های زیرزمینی و روان آب‌ها بوده که از ضابطه و چارچوب تخصصی و قانونی خودش کاملاً خارج‌شده و لطمات زیادی را وارد کرده است».
این سخنان در حالی بیان می‌شود که با استناد به آمار و ارقام حکومتی، اکنون بسیاری از دریاچه‌ها، تالاب‌ها، رودخانه‌ها، قنات‌ها و حتی استان‌های سرسبز کشور، به دلیل سوء مدیریت و راه‌اندازی طرح‌های ضد ملی از سوی باندهای چپاولگر رژیم، به خشکی گراییده‌اند. استان‌هایی مانند خوزستان، سیستان و بلوچستان، اصفهان و بخش‌های بزرگی از استان مرکز و همچنین دریاچه‌هایی مانند ارومیه، هامون، پریشان و تالاب‌هایی مانند گاوخونی و یا رودخانه‌های تاریخی زاینده‌رود، کارون ازجمله نتایج دردآور این بحران است.
سایت حکومتی سلامت نیوز (13 بهمن 1393) در مطلبی به فاجعه محیط‌زیستی در ایران این‌چنین اعتراف می‌کند: «همه تالاب‌های ایران ازجمله بختگان، انزلی، هورالعظیم، گاوخونی و پریشان دچار پریشان‌حالی هستند. این تالاب‌ها با مشکلات بزرگی چون کم‌آبی یا بی‌آبی، ورود مواد آلاینده و تجاوز کشاورزی و صنایع به گستره آن‌ها روبرو هستند و وسعت این تهاجم به تالاب‌ها تا حدی است که از برخی از تالاب‌ها مانند گاوخونی در استان اصفهان تنها نامی و نیزاری به‌جامانده که آن‌هم سالانه دستخوش آتش‌سوزی‌های بیشتر می‌شود و گویی اگر برگه‌هایی که نام تالاب گاوخونی روی آن‌ها نوشته‌شده بود نیز آتش می‌گرفت، دیگر این نام نیز باقی نمی‌ماند».
خبرگزاری حکومتی ایلنا -20 بهمن 1393