ژنرال هیو شلتون: خطر مداخلات منطقه یی رژیم ایران

ژنرال هیو شلتون رئیس پیشین ستاد مشترک نیروهای مسلح امریکا

درحالی‌که سال 2015 میلادی سر رسیده است، ایالات متحده همچنان از فقدان یک استراتژی سیاست خارجی برای مقابله با نفوذ و همچنین گسترش قلمرو داعش رنج میبرد. داعش یک گروه تروریستی است که سال گذشته ظهور کرد و تهدید بزرگ و آزاردهنده ای را علیه ثبات سراسر خاورمیانه و آفریقای شمالی ایجاد کرده است. وزارت دفاع آمریکا اعتراف کرده که نه از ایدئولوژی این گروه بیرحم سر در می آورد و نه تمام بازیگرانی که این بحران در منطقه را دامن زده اند می شناسد.
در واقع، غبار جنگ نقش رژیم ایران در این فصل تاریک در امور منطقه را پوشانده است. رژیم ایران بخش بزرگی از چالش های پیش رو ماست.
ژنرال هیو شلتون ضمن بررسی تاثیرات مداخلات رژیم در عراق و سوریه و دامن زدن به جنگ فرقه ای که به پیدایش گروههایی امثال داعش منجر شد می نویسد:
بگفته شورای ملی مقاومت ایران، تعداد نیروهای سپاه پاسداران و نیروی قدس رژیم در عراق اکنون به هفت هزار تن بالغ شده است. کشته شدن مشاور نظامی رژیم، حمید تقوی، که یک سرتیپ پاسدار بود، در ماه دسامبر در عراق عمق و وسعت حضور سپاه پاسداران در عراق را برجسته نمود.
ترس و وحشت آخوندهای حاکم بر ایران از نارضایتی مردمی در داخل کشور، دخالت در کشورهای منطقه و بویژه عراق را به یک اصل بنیادین سیاست خارجی و استراتژی بقاء رژیم ایران تبدیل کرده است. پاسدار علی شمخانی یک مقام ارشد امنیتی رژیم طی سخنرانی خود در مراسم تشییع تقوی گفت: «تقوی و تقوی ها در سامرا خون دادند تا ما در تهران خون ندهیم».

دلایل رژیم ایران برای باصطلاح «مقابله» با داعش با اهداف آمریکا تفاوت های قابل توجهی دارند. آمریکا بدنبال یک دولت با ثبات در عراق است که از فرقه گرایی بدور باشد. در حالیکه منافع آخوندها از طریق بقدرت رسیدن حاکمان شیعه وابسته به آنها تامین میشود تا بدین صورت آنها بتوانند همسایه غربی خود را به سکوی پرش برای دستیابی به نیات سلطه طلبانه و ضدغربی خود تبدیل کنند. رژیم ایران فرصتی در بحران کنونی عراق یافته تا تسلط خود بر آن کشور که با برکناری مالکی ضربه دید را مجددا بازیابد.

نقش این رژیم در جنگ داخلی سوریه نیز همین الگو را دنبال میکند: رژیم از طریق مزدوران حزب الله - که یک سازمان سیاسی و شبه نظامی شیعه است - به بشار اسد کمک کرده تا مردم خود را تارو مار نموده، سنی ها را کشتار کند.
یاری رساندن به نقش مخرب رژیم ایران در عراق یا سوریه بمثابه اشتباه استراتژیک برای آمریکا خواهد بود و تنها این بحران عمیق را تشدید خواهد کرد. این یک دوگانگی خطرناک خواهد بود که در جنگ با تروریسم داعش، رژیم ایران را بعنوان متحد حتی برسمیت شناخت - رژیمی که وزارت خارجه آمریکا هنوز هم آنرا بعنوان فعال ترین دولت حامی تروریسم در جهان میشناسد.
رهبر اپوزیسیون ایران مریم رجوی که بخوبی بر طرحها و نیات آخوندهای حاکم بر ایران اشراف دارد بدرستی میگوید که اتحاد مفروض غرب با رژیم ایران علیه داعش مانند «افتادن از چاله به چاه است». خانم رجوی میگوید استراتژی آمریکا برای مقابله با داعش و فائق آمدن بر مخاصمات فرقه ای که افراطی گری را در سراسر منطقه دامن میزند باید بر خلع ید از رژیم ایران در منطقه بویژه در عراق و سوریه متمرکز باشد.
او درست میگوید. آمریکا باید فراتر از داعش به این فکر کند که منطقه ای که در آینده از خاکسترهای این آتش ظهور خواهد کرد به چه شکل خواهد بود. آمریکا در حالیکه گزینه های سیاستگذاری خود را بررسی میکند باید هرگونه سناریویی که رژیم ایران را بر بخش های وسیعی از منطقه مسلط میکند قطعا رد نماید.
لس آنجلس تایمز-6 ژانویه 2015