ادامه سیاست اتمی رژیم و بازتابهای بین المللی آن و تشدید فضای اعمال تحریمهای بیشتر علیه رژیم آخوندی

کشورهای گروه پنج به علاه یک، به منظور بررسی اقدامات ضروری علیه رژیم آخوندی بخاطر طفره رفتن از پاسخ به طرح مبادله اورانیوم، امروز در بروکسل تشکیل جلسه دادند.
خبرگزاری فرانسه نوشت: این نشست به منظور طراحی برای حرکت بعدی پس از آن برگزار شد که رژیم ایران مبادله بر سر سوخت اتمی را که به گفته مدیر کل سازمان بین المللی انرژی اتمی یک فرصت ”نادر“ بود، از دست داد.
بنا به همین گزارش نمایندگان پنج عضو دائمی شورای امنیت به علاوه آلمان، پشت درهای بسته ملاقات کردند که بخشی از تلاشهای دراز مدت (به منظور مقابله) با جاه طلبیهای هسته ای (رژیم ایران)بود.

 همین گزارش حاکی است، مقامات گروه 6، از هرگونه اظهار نظری خود داری کردند، اما سخنگوی خاویر سولانا، گفت: « نشست به بررسی آخرین تحولات در مورد مسئله هسته ای اختصاص داشت و ...در فضایی از نا امیدی (نسبت به رژیم ایران) برگزار گردید».
در همین حال، البرادعی مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی که آخرین روزهای مدیریت خود را می  گذراند، گفت: «اعتقادم بر این است که توپ اساساً در زمین رژیم  ایران است. امیدوارم که آنها این فرصت منحصر به فرد و زود گذر را از دست ندهند.»

خبرگزاری رویتر گزارش مشروحی درباره شروع مذاکرات غرب برای تحریمهای جدید علیه رژیم ایران منتشر نمود. در این گزارش آمده است. قدرتهای غربی خود را برای گفتگوها در مورد دور چهارم تحریمهای ملل متحد را بر سر برنامه هسته یی رژیم تهران آماده می کنند… تصمیم برای بررسی احتمال اقدامات جدید تنبیهی نشاندهنده بی صبری فزاینده ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه و آلمان … است. یک دیپلومات اروپایی گفت: ما به اندازه کافی برای پاسخ رژیم ایران صبر کرده ایم. ما و دوستانمان در گروه شش در این که زمان در نظر گرفتن قدم بعدی در شورای امنیت ملل متحد فرارسیده، هم نظر هستیم.
در ادامه گزارش رویتر آمده است: یک دیپلومات ارشد غربی گفت قطعنامه تحریمهای جدید شورای امنیت ممکن است یک بانک دیگر، افراد بیشتر، کمپانیهای بیشتر ـ از جمله یک کمپانی حمل و نقل ـ ممنوعیت شدیدتر تسلیحاتی و احتمالا اقدامات سیاسی را در برگیرد…
یک دیپلومات دیگر غربی گفت قدرتهای غرب گزینه های مستقل دیگری از شورای امنیت دارند… وی گفت اگر دولتهای اروپایی حاضر به محروم کردن بانکهای رژیم ایران از هرگونه تبادل با ارز یورو شوند، می تواند پیامدهای بسیار جدی برای رژیم ایران داشته باشد. چنین اقدامی… هم مؤثر و هم امکانپذیر است. دیپلوماتهای دیگر می گویند غرب می تواند مانع دست یافتن رژیم ایران به تکنولوژی پرمنعفتی که برای تولید گاز مایع است، شود. حکومت تهران مدتهاست اشتیاق زیادی برای کسب تکنولوژی تولید گاز مایع نشان داده است، ولی موفق به راضی کردن صنایع بزرگ برای انعقاد این معامله نشده است.
دیپلوماتها گفتند مذاکرات مربوط به تحریمها احتمالاً تا قبل از پایان سال جاری میلادی که ضرب الاجل غیر رسمی آمریکا و غرب… به پایان میرسد، آغاز خواهد شد… دیپلوماتهای غربی اضافه می کنند که نگرانی آنها در مورد برنامه هسته یی رژیم ایران این هفته با گزارش جدید آژانس بین المللی انرژی اتمی که نگران است این رژیم هنوز درگیر فعالیتهای سری هسته یی باشد، تأیید شده است…

خبرگزاری آسوشیتدپرس(28آبان88) گزارش کرد: دیپلوماتها در وین گفتند، بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی دومین بازدید خود از تاسیسات غنی سازی اورانیوم در نزدیکی قم که اخیرا فاش شده را انجام دادند.
این گزارش افزود:   هیلاری کلینتون در کابل گفت: «ما گفتیم که رابطه برقرار می کنیم تا ببینیم آیا می توان هیچگونه بحث مشترکی در مورد برنامه اتمی آنها و دیگر مشکلاتی که ما و دیگر کشورهای این منطقه با رژیم ایران داریم، وجود داشته باشد یا نه.
وی گفت  ما همچنین گفتیم که مسیر دومی هم وجود دارد و این مسیر فعالیت برای عواقبی است که گفتگو کارایی نداشته باشد. ما برحسب اینکه، نتیجه چه باشد، پیش خواهیم رفت.  

در پی طفره رفتن رژیم آخوندی از پاسخ به طرح پشنویس وین برای تبادل اورانیوم، گروه کشورهای پنج به علاوه یک روز جمعه در بروکسل تشکیل جلسه دادند.
به گزارش خبرگزاریها، یک مقام اتحادیه اروپا به شرط فاش نشدن نامش گفت: «اعضای گروه ۵+۱ متشکل از آمریکا، روسیه، فرانسه، چین، بریتانیا به علاوه آلمان با هدف تصمیمگیری در مورد اقدامات لازم علیه تهران در صورت پاسخ منفی به پیشنویس توافقنامه وین گردهم میآیند»
رئیس جمهور آمریکا در سفرش به کره، در هشداری بیسابقه و شدید الحن گفت: «به رژیم ایران نشان خواهیم داد که جدی هستیم». اوباما خاطرنشان کرد طی چند هفته آینده گامهایی علیه رژیم ایران برخواهیم داشت».

بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی روز پنجشنبه برای دومین بار از از تاسیسات غنی سازی ایران در نزدیکی قم بازدید کردند تا در باره سابقه و هدف از ساخت آن اطلاعات بیشتری به دست آورند دیپلمات های غربی با اعلام این خبر گفته اند که هدف بازرسان از این بازدید، بازرسی بیشتر از ساختمان تاسیسات سایت نزدیک قم، دریافت توضیحات بیشتر از مقام های رژیم ایران، در خصوص تاریخچه پروژه و اهداف آن و همچنین گفت و گو با مدیر مجموعه و طراحان آن است. محمد البرادعی، مدیر کل آژانس، در گزارش روز دوشنبه خود در باره تاسیسات نزدیکی قم اعلام کرد، این نهاد شواهدی در دست دارد که نشان می دهد ساخت مرکز اتمی یاد شده سال ۲۰۰۲ آغاز شده ولی در سال ۲۰۰۴ فعالیت ها در آن متوقف شده است. در حالی که رژیم می گوید که ساخت آن را از سال 2006 آغاز کرده است.
خبرگزاری فرانسه(28آبان88) نوشت: ساختن تأسیسات قم توسط رژیم ایران یک پیام به غرب است که تهران هرگز از فعالیت غنی سازی خود دست برنمی دارد و اگر تاسیسات اصلی غنی سازی در نطنز بمباران شود، غنی سازی در تأسیساتی که در نزدیکی قم واقع شده انجام خواهد گرفت.
خبرگزاری فرانسه افزود: واشینگتن و اسرائیل هرگز یک حمله هوایی علیه تاسیسات اتمی ایران که مشکوک به ساخت تسلیحات اتمی است را منتفی نداسته اند.

فرانسه درخواست رژیم آخوندی برای گفتگو پیرامون طرح پیشنویس تبادل اورانیوم را رد کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه(28آبان88)، برنارد والرو  سخنگوی وزارت امور خارجه فرانسه گفت، ممکن است گفتگو با رژیم تهران در مورد برنامه اتمی ادامه یابد، اما گفتگوها بر سر موضوعات تکنیکی نخواهد بود.
متکی، وزیر خارجه کابینه پاسدار احمدی نژاد مدعی شده بود که رژیم مایل است در باره مسایل تکنیکی طرح تهیه سوخت با قدرتهای غربی مذاکره کند.
سخنگوی وزارت خارجه فرانسه، با اشاره به پیشنویس آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت: «رژیم ایران به روشنی پیشنهاد توافقی که توسط محمد البرادعی برای تهیه سوخت جهت راکتور تحقیقات تهران ارائه شده را رد کرده است».
او گفت: «ما عواقب این واکنش را با شرکای خود در گروه 5+1 مورد بررسی قرار خواهیم داد».

واشینگتن پست(28آبان88) نوشت: رئیس جمهور آمریکا روز پنجشنبه یک هشدار قوی علیه رژیم ایران صادر کرد که در صورت عدم پاسخ گویی به پیشنهاد معاملة هسته یی، با عواقبی روبرو خواهد شد که در بسته یی از اقدامات “طی هفته های آینده“ ارائه داده خواهد شد.
واشینگتن پست افزود: رژیم ایران روز چهارشنبه امتناع کرد تا اورانیوم غنی شده خود را برای پردازش بیشتر به خارج بفرستد. تهران همچنین از فراخوانهای آمریکا و متحدینش برای پذیرش معامله سرپیچی کرد. هدف از این فراخوان به تأخیر انداختن توانمندی بالقوة رژیم ایران برای ساختن بمب حداقل تا یک سال آینده می باشد که با محروم کردن این کشور از درصد بیشتری از اورانیوم غنی شده ، این امر محقق می شد.
اوباما طی دیداری از سئول، در یک کنفرانس مشترک با لی میونگ - باک (Lee Myung - Bak) رئیس جمهور کرة جنوبی اظهار داشت: رژیم ایران هفته ها وقت تلف کرده تا پاسخ مثبت به این پیشنهاد دهد… در نتیجه ما شروع به مذاکره با شرکای بین المللی خود دربارة اهمیت عواقب این موضوع نموده ایم. ”
وی گفت زمان نامحدودی به رژیم ایران نخواهد داد، که موضوع هسته یی رژیم ایران مشابه سالها سیاست توقف و ادامة مذاکرات با کرة شمالی در مورد جاه طلبییهای هسته ییش بشود. …

 شبکه جهانی تلویزیون بی. بی. سی(27آبان88) تفسیری درباره اظهارات منوچهر متکی وزیر خارجه رژیم آخوندی و رد انتقال اورانیوم غنی شده به خارج ایران پخش کرد:
تحلیلگر بی. بی. سی در باره پاسخ نهایی رژیم ایران به طرح آژانس گفت آنقدر پیامهای متناقضی از ایران میرسد که آدم نمی داند کدام را باور کند. هر روز یک پاسخ از ایران میشنویم، یکبار میگویند با این گفتگوها موافق هستند، بعد میگویند موافق نیستند و خواستار گفتگوهای بیشتری هستند. تازه همین حرف هم معلوم نیست درست باشد. زیرا وزیر خارجه عملا یک مقام ارشد دولت ایران نیست. به نظر من آنها دارند پاس کاری میکنند. با وجود این که خواستار ادامه گفتگوها هستند، و می خواهند این موضوع را کماکان روی میز نگهدارند، ولی بسیار مورد تردید است که بگذارند حتی یک گرم اورانیوم غنی شده از ایران خارج شود.
جان لاین گزارشگر شبکه جهانی بی. بی. سی گفت به نظر میرسد رژیم ایران دارد هرچه بیشتر در تنگنا قرار میگیرد. تصور نمیرود که اوباما هنوز مایل باشد این روند را شکست خورده تلقی کند، هرچند شواهد کاملا مشخص حاکی از آن است که دارد به همین سمت حرکت میکند. مقامات رژیم ایران حتی نمیتوانند روی همین قدم اول هم که برای اعتماد سازی ضروری است، به توافق برسند، چه رسد به گفتگوهای بسیار عمیق تر. لذا این گفتگوها اصلا با خوش بینی همراه نیست، ولی اوباما گفته است تا پایان دسامبر فرصت قائل می شود. در پایان این هفته قرار است یک دیدار گروه 5+1 برگزار شود. البته مشخص است که به یک نتیجه قاطع نخواهند رسید. حتما آمریکا، انگلیس فرانسه خواستار تحریمهای سختر خواهند شد.