به دنبال اجلاس وزاری خارجه کشورهای جی 8 در کانادا و مذاکرات روسای جمهور کشورهای آمریکا و فرانسه، شش قدرت جهانی تحریمها علیه رژیم ایران رامورد بررسی قرار دادند.خبرگزاری فرانسه از قول سخنگوی وزارت خارجه آمریکا مارک تونر اعلام کرد: بعد از اینکه باراک اوباما گفت او خواهان اعمال تحریمها علیه رژیم ایران در عرض چند هفته است، دیپلماتهای ارشد انگلستان، چین , فرانسه , آلمان , روسیه و امریکا از طریق کنفرانس کال در مورد قدمهای بعدی اعمال فشار روی رژیم ایران برای متوقف کردن برنامه اتمی خود، گفتگو کردند.
این منبع، افزود. چین، به دلیل روابط اقتصادی با رژیم ایران تا کنون با تحریمها مخالفت کرده است اما ناظران معتقدند با کاهش وابستگی این کشور به نفت ایران که در سه ماهه اول سال جاری میلادی 40 درصد کاهش داشته است، آمادگی چین برای شرکت در تحریمها بیشتر خواهد شد.
بیل برتون، سخنگوی کاخ سفید که روی همکاری چین ابراز اطمینان میکرد، گفت: چینیها میدانند که یک رقابت اتمی در خاورمیانه به نفع آنان نیست. ما اطمینان داریم میتوانیم همکاری آنان را برای اعمال فشارهای ثمربخش روی رژیم ایران، جلب کنیم.
مارک تونر یک سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا نیز در مورد کال کنفرانس قدرتهای جهانی گفت: «تعامل دیپلوماتیکی گسترده یی» در میان نمایندگان گروه ۵ بعلاوه یک وجود داشت و شریکان بین المللی برای وارد آوردن فشار بر رژیم ایران با «سرعت و مصمم» کار می کنند.
هیلاری کلینتون" وزیر امور خارجه آمریکا طی کنفرانس مطبوعاتی در دفتر مرکزی سازمان ملل متحد به خبرنگاران اعلام کرد: شش کشور قدرتمند جهان شامل روسیه و چین در گفتگوها بر سر احتمال روند جدیدی از تحریمها علیه رژیم ایران در مورد برنامه اتمی اش متحد می باشند. این گروه متحد میماند و مذاکره در خصوص قطعنامه جدید شورای امنیت سازمان ملل متحد میان گروه پنج بعلاوه یک و دیگر اعضای شورای امنیت آغاز خواهد شد.
سوزان رایس، نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد، در مصاحبه با سی.ن.ان گفت: چین با مذاکره درباره تحریمهای احتمالی علیه رژیم ایران در شورای امنیت موافقت کرده است. وی افزود، چین قبول کرده است تا در نیویورک مذاکره جدی را آغاز کند.
در پی تسریع روند اتحاد جهانی برای اعمال تحریمها علیه رژیم ایران، امروز سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی رژیم وارد پکن شد.