با اینحال مالکی در میان مخالفان ایرانی در آمریکا و جاهای دیگر نامحبوب است. این مخالفان، او را مسئول حملات به کمپها در عراق که تبعیدیانی ایرانی را در خود جای داده میدانند. از جمله این حملات، حمله اول سپتامبر بود که دهها کشته برجای گذاشت. دولت مالکی هرگونه مسئولیتی در این حمله را انکار کرده است.
طی دیدار مالکی از کاخ سفید، قانونگذاران سابق آمریکا به در خواستها مبنیبر اینکه آقای مالکی باید مورد حسابرسی قرار گیرد پیوستند و اینکه نیروهای او باید ۷نفری را که طی حمله اول سپتامبر(به کمپ اشرف) ربودهاند، آزاد کنند.
تظاهرکنندگان و هوادارانشان، پرچمهایی را در دست تکان میدادند و علائمی نشان میدادند که رویشان نوشته بود: ”مالکی دیکتاتور است“، و ”نقض حقوقبشر را متوقف کنید“.
این اعتراض کنندگان همچنین مصرانه از آقای اوباما خواست تا به وعدههای آمریکا عمل کند و سلامتی مخالفان ایرانی در این منطقه را تضمین نماید.
نیوت گینگریچ رئیس سابق مجلس نمایندگان در حمایت از این مخالفان حضور یافت و به وال استریت ژورنال گفت در اینجا آبرو و حیثیت آمریکا در خطر است. وی گفت اگر مالکی حاضر نیست یک شریک صادق باشد و اگر او در واقع میخواهد یک عامل ایران باشد دیگر دلیلی ندارد که آمریکا او را حمایت کند.
آقای گینگریچ خطاب به تظاهرکنندگان، مصرانه از آقای اوباما خواست تا به وزارتخارجه دستور دهد نوار قرمز را قطع کند. [بوروکراسی غیرضروری را کنار بگذارد] و برای بیش از ۳هزار نفر از پناهجویان ایرانی که در عراق باقی ماندهاند ویزای آمریکا صادر کند.
این پناهجویان که زمانی مورد حمایت عراق بودند دیگر در آنجا مورد استقبال نیستند و سازمان ملل هم برای باز اسکان آنها کار میکند. این هواداران، دولت اوباما را بهخاطر ادامه ارسال کمک مالی و تسلیحاتی به دولت مالکی در شرایطی که او توافقی با سازمان ملل جهت تأمین سلامت پناهجویان ایرانی را نقض کرده، مورد انتقاد قرار دادند.
پاتریک کندی نماینده دموکرات سابق مجلس نمایندگان از رودآیلند به وال استریت ژورنال گفت: ”ما نباید به او اجازه دهیم حقوقبشر و توافقات با آمریکا را نادیده بگیرد... و توقع فداکاریها و مالیات بیشتر از آمریکا داشته باشد“.
... مریم رجوی، رئیسجمهور منتخب شورای ملی مقاومت ایران از طریق تله کنفرانس گفت؛ آقای اوباما بهدنبال ملاقات با مالکی در رابطه با سرنوشت این پناهندگان، ”مسئولیت بسیار بیشتری دارد“.
آفال افضل نیا، یک آمریکایی ایرانیتبار که برادرش در حمله اول سپتامبر کشته شده، گفت؛ او امیدوار است این تجمع، روی دولت آمریکا فشار آورد تا ”حداقل از [مالکی] بپرسد چه بر سر قولهای شکسته شده، آمده است؟“.
او گفت، رئیسجمهور باید ملاقاتش با مالکی را لغو میکرد.
وقتی از جی کارنی، سخنگوی کاخ سفید در رابطه با این تظاهرات و حمله اول سپتامبر سؤال شد، او گفت این موضوعی است که در ملاقات روز جمعه بین اوباما و مالکی مطرح خواهد شد.
کارنی گفت: ”ما کماکان عمیقاً نگران سرنوشت اشخاص ربوده شده از کمپ اشرف و همچنین امنیت ساکنین باقیمانده در عراق در کمپ حریه هستیم“.
او گفت: ”ما این موضوعات را بهطور فعالانه و روزانه دنبال میکنیم“.
اعضای شورای آمریکائیان سوری تبار نیز در اعتراض به نقش مالکی در اجازه دادن به دولت ایران برای ارسال تسلیحات به رژیم اسد، در این تجمع اعتراضی شرکت کردند...
۱نوامبر، ۲۰۱۳ (۱۱آبان۱۳۹۲)