25تن از نمایندگان برجسته پارلمان عراق، تأکیدات لاریجانی برای اخراج یا جابجایی مجاهدین خلق در این کشور را قویاً محکوم کردند

25تن از نمایندگان برجسته پارلمان عراق، اصرار و تأکیدات لاریجانی برای اخراج یا جابجایی مجاهدین خلق در این کشور را قویاً محکوم کردند و آن را یک دخالت صریح دیگر علیه حاکمیت ملی عراق و ناقض تمامی کنوانسیونها و قوانین انساندوستانه بین المللی دانستند.
نمایندگان پارلمان عراق با صدور یک بیانیة رسمی، سفر لاریجانی به عراق را به عنوان دخالت خطرناک و آشکار رژیم ایران در امور داخلی این کشور در آستانه انتخابات پارلمانی محکوم کردند.
دکتر اسامة نجیفی، دکتر صالح مُطلک، دکتر ظافر العانی، دکتور مصطفی الهیتی، دکتر سلمان الجمیلی، عزالدین الدولة، دکتر  ندی ابراهیم، شیخ وسام البیاتی، فلاح حسن

زیدان، محمد تمیم، شذی الموسوی، احمد راضی، محمد سلمان، عدنان ذیاب، میسون دملوجی، فلاح نقیب حسن، محمود العزّاوی، دکتر احمد سلیمان، حسین الفلوجی، عمر خلف الجبوری، حسام عبدالکریم، شیخ جمال بطیخ، شیخ عدنان دنبوس، حسین شعلان، و اسعد العیساوی امضاکنندگان این بیانیه هستند.
در روزهای گذشته یکصد تن دیگر از نمایندگان مجلس عراق سفر و درخواستهای نامشروع رئیس مجلس رژیم ایران را در آستانه انتخابات عراق مورد اعتراض قرار داده بودند.

بیانیه مطبوعاتی 25 نماینده در پارلمان عراق
6 نوامبر 2009
سفر لاریجانی در آستانه انتخابات، نمایانگر میزان دخالت آشکار و خطرناک در امور کشور ماست
روز چهارشنبه 4 نوامبر علی لاریجانی، رئیس مجلس ایران، برای یک دیدار چند روزه وارد عراق شد و با هیئت رئیسه پارلمان دیدار و گفتگو کرد که طی آن در مورد پیشرفت روابط دوجانبه اظهار امیدواری شد و برای اقدامات دولت عراق علیه اپوزیسیون ایرانی مجاهدین خلق نیز اعمال فشار نمود.
ما نمایندگان پارلمان امضاکننده این بیانیه، با یادآوری دخالتهای نگرانکننده و مستمر ایران در امور داخلی عراق، از جمله ارسال سلاح و مواد انفجاری و تلاش برای دامن زدن به فتنه طائفی و آموزش شبهنظامیان مسلح، انجام چنین دیداری را، بویژه در آستانه انتخابات پارلمانی  عراق، غیرقابل قبول و یک دخالت آشکار و خطرناک و حمایت از آلترناتیو طائفی ارزیابی و تأکید میکنیم که چنین دیداری مطلقاً مورد استقبال مردم و نیروهای ملی عراق نیست. ما همچنین اصرار و تأکید این مقام ایرانی برای اخراج یا جابجایی مجاهدین خلق را نیز یک دخالت صریح دیگر علیه حاکمیت ملی عراق و ناقض تمامی کنوانسیونها و قوانین انساندوستانه بین المللی دانسته و آن را محکوم می کنیم.
ما معتقدیم که صحبت از پیشرفت روابط دو جانبه، آنهم درحالیکه مقامات ایرانی آب بیش از 40 رودخانه را عمداً به روی مردم عراق بسته و آنان را در معرض رنج و مشقت بسیار قرار دادهاند، مطلقاً اعتماد برانگیز نیست و متوقفکردن فوری دخالت در امور داخلی عراق در تمامی زمینهها و محترم شمردن اراده و خواست مردم عراق در برقراری ثبات و امنیت را اصلیترین تضمین بنای روابط متعادل و سالم بین دو کشور می دانیم.

از سوی دیگر روزنامه الصباح الجدید در عراق خبر داد، ائتلاف انتخاباتی نزدیک به رژیم ایران، برای ادغام با مالکی عجله دارد، اما مالکی خواستار به تعویق انداختن، تا زمان رفتن لاریجانی از عراق است.
سفارت آمریکا نسبت به این وضعیت هشدار میدهد و اعراب بشدت ناراحت هستند.
اکنون نخستوزیر عراق بین دو فشار شدید که از سوی تهران و از سوی واشینگتن بر او وارد میشود درمانده است و این علاوه بر شقهای است که در بین همپیمانان فعلی او ایجاد شده است.
رسانه های نزدیک به مجلس اعلاء اصرار دارند تا اخبار پیاپی در مورد معامله دقیقه آخر برای ادغام مالکی را که قبلاً  اصرار داشت به تنهایی در انتخابات شرکت نماید پخش کنند.
اما نزدیکان مالکی از جمله کمال الساعدی، نماینده پارلمان از حزب الدعوه میگویند تا این لحظه هیچ توافقی ایجاد نشده است. این موضوع اکنون به جنگی بین تهران و واشینگتن و عراق تبدیل شده است.
فراکسیون مالکی با انشعاب شدید در مورد طرح ادغام با وابستگان به رژیم ایران مواجه است.
سامی العسگری، مالک دوهان وزیر سابق دادگستری و مبدر الویس، شخصیت ناصری، عبدالله الضراوی، رهبر حزب سوسیالیست عربی و علی حاتم السلیمان از رهبران عشایری که به فاصله گرفتن مالکی از رژیم ایران چشم دوخته بودند اکنون در حال جداشدن از مالکی بخاطر همین موضوع  هستند.
گفتگوهای لاریجانی رئیس مجلس ایران با مسئولین جریانهای شیعه عراقی مملو از هشدار نسبت به «تهدید بعثی» بود. او در حقیقت ائتلافهایی را نشانه گرفته است که غیردینی و عربی هستند و خواستار آشتی ملی میباشند. رئیس مجلس ایران در حقیقت فراکسیون علاوی ـ مُطلک و ملیون موصل به نمایندگی اسامه النجیفی و شخصیتهای دیگر مانند طارق الهاشمی و رافع العیساوی را نشانه گرفته و برچسب زنی به آنها را شدت بخشیده است.
منابع نزدیک به سفارت آمریکا در بغداد میگویند که  کریستوفر هیل، سفیر آمریکا، نسبت به مقاصد مالکی شدیدا نگران است که آنچه را آمریکا در دوره قبلی بناکرده است، نابود کند. ازجمله کنار گذاشتن صفبندیهای فرقهگرایانه، حمایت از آزادیهای و همکاری مثمر با طرفهای لائیک و عربهای سنی و نیروهای بیداری را.
برخی منابع گفتند سفیر آمریکا «لحن هشدارآمیزی» خطاب به مالکی داشته  و از او خواسته است در این شرایط حساس به «نصیحتهای ایران» گوش نکند.