تصویب قانون مجازات شرکتهای خارجی فروشنده بنزین به رژیم ایران در سنای آمریکا و تشدید تحریمها علیه رژیم

سنای آمریکا قانون مجازات شرکتهای خارجی فروشنده بنزین به رژیم ایران را تصویب کرد
این قانون ازاین پیشتر درمجلس نمایندگان آمریکا به تصویب رسیده بود.
طبق این قانون که روز پنجشنبه در سنای آمریکا به تصویب رسید شرکتهای فروشنده سوخت به ایران از بستن قرارداد با وزارت انرژی آمریکا برای عرضه ذخایر استراتژیک نفت، محروم می شوند. تصویب لایحه جدید به معنی اعمال فشار بیشتر بر رژیم ایران به دلیل فعالیتهای هسته یی آن است. این لایحه با امضای رئیس جمهور آمریکا قانونی می شود.
در زمینه تشدید تحریمها علیه رژیم، کمیسیون امور خارجی کنگره آمریکا لایحه ای را تدوین خواهد کرد که به موجب آن انجام تجارت از سوی آمریکا با هر شرکت غیرآمریکایی که به رژیم ایران بنزین بفروشد یا به واردات بنزین به این کشور کمک کند، ممنوع اعلام گردد. هوارد برمن ،رئیس این کمیته از حزب دموکرات ضمن اعلام این خبر گفت: این لایحه که در تاریح بیست و هشتم ماه اکتبر بررسی خواهد شد، ابزار لازم برای پاسخ دادن به تهدید هسته یی از سوی ایران را در اختیار اوباما قرار خواهد داد.

در سنای آمریکا هم چنین لایحه مشابهی که احتمالاً بخشی از تحریمهای جامع علیه ایران خواهد بود از سوی سناتور دموکرات کریس داد رئیس کمیته بانکداری مجلس سنا تحت بررسی است که در هفته آخر اکتبر رای گیری خواهد شد.
با تصویب قانون منع سرمایه گذاری در بخش انرژی ایران تا کنون 18 ایالات آمریکا این قانون را به اجرا گذاشته اند
صدای آمریکا با اعلام این خبر افزود: امید قانونگذاران این است که بیش از سی ایالات آمریکا که هنوز این قانون فدرال را به اجرا نگذاشته اند در این باره سرعت عمل نشان دهند. هدف اساسی، تشدید فشارهای اقتصادی بر رژیم ایران است که برای توسعه صنایع نفت و گاز به صدها میلیارد دلار سرمایه خارجی نیازمند است.
به گزارش مرکز تحقیق کنگره دست کم بیست شرکت بین المللی سرمایه گذاری سنگینی در راستای توسعه میادین نفت و گاز ایران انجام داده اند. شرکتهایی که بطور بالقوه از خارج کردن دارایی صندوق های سرمایه داری آمریکا آسیب خواهند دید غول های اروپایی چون رپسول اسپانیا، آلکاتل و توتال فرانسه، و رویال داچ شل هلند هستند.
کنت پولاک تحلیلگر سابق سیا در زمینه واکنش آمریکا علیه رژیم ایران در صورت شکست مذاکرات اتمی می گوید تحریمها ممکن است برای توقف غنی سازی اورانیوم در ایران، کافی نباشد. ایالات متحده باید برای منزوی کردن جمهوری اسلامی تلاش کند.در همین زمینه یک مشاور ارشد مؤسسه بروکینگز توصیه میکند که تاثیرگذاری تحریمها توسط محاصره دریایی ایران، تقویت شود. مایکل اوهانون می گوید محاصره دریایی امکان وارد کردن بنزین را برای ایران، دشوار خواهد ساخت.
واشنگتن پست (23مهر88) طی مقالهیی در مورد لایحه تشدید تحریمها علیه رژیم ایران که در سنای آمریکا به تصویب رسید نوشت: سنای آمریکا روز پنجشنبه قانون مجازات کمپانی های نفتی را که به ایران بنزین صادر می کنند، تصویب کرد. برای اولین بار هر دو جناح در کنگره لایحه ای مشابه را برای اعمال تحریم اقتصادی علیه رژیم ایران در اعتراض به برنامه هسته اییش تصویب نمودند.
مجلس نمایندگان آمریکا اقدام مشابهی را در اوایل ماه برای ممانعت از اقدام کمپانی هایی که به رژیم ایران بنزین می فروشند، انجام داده بود. این لایحه اکنون به اوباما ارائه می شود . انتظار می رود وی این قانون را تصویب کند.
واشنگتن پست افزود: این ماده از سوی سناتورها جان کایل و سوزان کالینز، مورد حمایت قرار گرفته است. این سناتورها پیشتر در مورد تحریم ها گفته بودند: زمان برای رژیم ایران جهت دست برداشتن از برنامه هسته ای غیرقانونی اش رو به اتمام میباشد.
به نوشته واشینگتن پست، قانون پیشنهادی، شامل کمپانیهایی می شود که محموله های دریایی یا سرویس های خدماتی دریایی را به منظور انتقال سوخت به رژیم ایران بکار می گیرند.
نماینده هاوارد برمن گفت:
مادام که اوباما در مسیر پیشبرد دیپلوماسی و در صورت نیاز اتخاذ تحریمهای چند جانبه قرار دارد، این کمیته اولین گام را برای اطمینان از این که وی به میزان کافی از قدرت و امکانات مورد نیاز برای برخورد با تهدید هستهیی رژیم ایران برخوردار باشد، برمیدارد.

بزرگترین مجموعه پالایشگاهی در جهان اعلام کرد که واردات نفت از ایران را متوقف کرده است. معاون رئیس صنایع رلایانس هند به رویتر گفت: این شرکت خرید نفت خام از ایران را متوقف کرده است و مدتهاست که به تهران نیز بنزین نمی فروشد. وی افزود بنزین تولیدی ما به آمریکا صادر می شود. خبرگزاری رویتر نوشت: توقف خرید نفت باید جدیداً صورت گرفته باشد چرا که آخرین واردات رلایانس از ایران در ماه اوت صورت گرفته است.
یک معامله گر نفتی گفت: «اگر این خبر درست باشد، نشانه آن است که اهرم های غرب آغاز به کار کرده است.»

خبرگزاری فرانسه (24مهر88)گزارش داد: کنگره آمریکا طرح تحریمها علیه رژیم ایران را برای اوباما فرستاد
روز پنجشنبه قانونگذاران آمریکایی لایحه‌یی را تصویب کردند که بر پایة آن، کمپانی هایی که سوخت به رژیم ایران می فروشند را از معامله با دولت آمریکا منع می کند تا فشار را بر تهران بدلیل برنامه مظنون هسته‌یی آن افزایش دهد.
رژیم ایران به‌رغم اینکه یک تولید کننده عمده نفت است فاقد ظرفیتهای پالایش آن می‌باشد و اتکایش برای تأمین 40 درصد از نیاز بنزین خود به واردات از خارج می‌باشد.
خبرگزاری فرانسه افزود: قانونگذاران مشغول تهیه تحریمهای دیگری نیز هستند. کریستوفر داد که ریاست کمیته بانکی را برعهده دارد گفته است طرحهایی را تهیه می‌کند که به صورت قانون در خواهد آمد. روز چهارشنبه مجلس نمایندگان قاتونی را تصویب کرد که بنا به آن دولتهای محلی و بنیادهای پولی بازنشستگان به سرمایه‌گذاری در شرکتهایی که در معاملات 20 میلیون دلاری و بالاتر در بخش انرژی رژیم ایران دست دارند، خاتمه می‌دهند.
 این طرح خارج ساختن سرمایه‌گذاریها که با رأی اکثریت 414 بر 6 به تصویب رسیده بطور مستقیم تحریمها را علیه ایران اعمال نمی‌کند بلکه ایالات و دولتهای محلی را که سرمایه‌شان را از این بخش در ایران بیرون می‌کشند مورد پیگرد قانونی قرار نخواهد داد.
باب کیسیسناتور دموکرات و سام براون بَک سناتور جمهوریخواه لایحه مشابهی برای منع سرمایه‌گذاری در بخش سوختی رژیم ایران تهیه کرده‌اند که 36 نفر امضاکننده دارد.

نیویورک تایمز (24مهر88) خبرداد: آژانس های اطلاعاتی آمریکا در حال بررسی این مساله هستند که آیا گزارش اطلاعاتی بحث برانگیز سال 2007 را بازنویسی نمایند یا خیر. گزارشی که مدعی شده بود، تهران تلاش های خودبه منظور ساخت تسلیحات اتمی را در سال 2003 متوقف ساخته است.
این بازنویسی احتمالی، زمانی صورت می گیرد که فشارها از سوی کنگره و در میان متحدان آمریکا بر روی دولت اوباما به منظور تنظیم مجدد ارزیابی سال 2007، به دنبال افشاگری ماه گذشته دومین سایت غنی سازی اورانیوم در ایران، رو به افزایش گذاشته است.
آژانسهای اطلاعاتی آلمان، فرانسه و بریتانیا همه، این نتیجه گیری برآورد اطلاعات ملی سال 2007 را ردکرده اند.
این گزارش، یافته های پیشین را که رژیم ایران در پی برنامه هسته ای است، نقض می کرد. در این گزارش با «اطمینان بالا» آمده بود که این رژیم، برنامه تسلیحات هسته ای خود را در سال 2003 متوقف ساخته و با «اطمینانی متوسط» گفته شده بود که تا اواسط سال 2007 برنامه خود را از سرنگرفته بود.