پارلمان انگلستان - کنفرانس «راهحل سوم: تغییر توسط مردم و مقاومت ایران»
بهریاست بارونس اولون با شرکت نمایندگان مجلس عوام و اعیان
پیام خانم مریم رجوی رئیسجمهور برگزیده مقاومت ایران
مریم رجوی: جنگ ۱۲روزه بار دیگر این حقیقت را اثبات کرد
که راهحل مسأله ایران نه مماشات است و نه جنگ خارجی
راه همان راهحل سوم است که از سالها پیش مقاومت ایران
پرچم آن را برافراشته است یعنی تغییر رژیم به دست مردم و مقاومت
جنگ اصلی که سرنوشت ایران و منطقه را تعیین خواهد کرد
نبرد مردم با فاشیسم دینی حاکم است
رژیم با موجی از دستگیری و اعدام درصدد است از قیام مردم جلوگیری کند
بههمین منظور یک قانون سرکوبگرانه جدید را برای تشدید اعدامها
بهسرعت در مجلس ارتجاع تصویب کرد که هدف اصلیاش
مقابله با جوانان معترض و شورشگر است
در ۲۱تیرماه قضاییه جلادان ۳زندانی سیاسی را
بهاتهام عضویت در مجاهدین به ۲بار اعدام و ۲زندانی دیگر را
به همین اتهام به ۱۲ و ۱۵سال زندان محکوم کرد
این احکام جنایتکارانه اذعان خامنهای
به تهدید اصلی و جایگزین دموکراتیک رژیم است
از مجلسین انگلستان انتظار دارم مبتکر طرحی شوند که بر اساس آن:
- مبارزه مردم ایران و نبرد کانونهای شورشی با پاسداران بهرسمیت شناخته شود
- با فعال کردن بند ماشه در قطعنامه ۲۲۳۱ تحریمهای شورای امنیت ملل متحد مجدداً اعمال شود
و این رژیم بهعنوان تهدید صلح جهانی ذیل فصل هفتم منشور ملل متحد قرار گیرد
و همه دولتها روابط خود با این رژیم را مشروط به توقف اعدام در ایران کنند
- خانم دولت نوروزی نمایندهٔ شورای ملی مقاومت ایران در انگلستان
- نمایندگان مجلس عوام
- سر دزموند سوئین از حزب کارگر
- جیم شنون از حزب اتحاد دموکراتیک ایرلند
- دیوید پینتو از حزب کارگر
- گریندر سینگ جوزان از حزب کارگر
- بن لیک از حزب پلاید کامری (حزب ملی ولز)
اعضای مجلس اعیان
- بارونس اولون عضو مستقل مجلس اعیان
- بارونس ورما از حزب محافظهکار، معاون پارلمانی وزارت توسعهٔ بینالمللی(۲۰۱۶)
- لرد سینک عضو مستقل مجلس اعیان
- لرد ویتی از حزب کارگر، وزیر پیشین
- لرد استیو مککیب از حزب کارگر
- لرد بلینگهام از حزب محافظهکار
- لرد همیلتون از حزب محافظهکار
- بارونس ردفرن از حزب محافظهکار
- لرد هانورث از حزب کارگر
- لرد ویتی
- لرد تیلور
- استرون استیونسن نمایندهٔ پارلمان اروپا ۲۰۱۴-۱۹۹۹
- و مسعود ضابطی رئیس کمیته وکلای ایرانی در انگلستان
روز چهارشنبه ۲۵تیرماه ۱۴۰۴، کنفرانس «راهحل سوم: تغییر توسط مردم و مقاومت ایران» در پارلمان انگلستان بهریاست بارونس اولون و با شرکت نمایندگان مجلس عوام و اعیان از احزاب مختلف برگزار شد.
در شروع این جلسه بارونس اولون در سخنرانی خود گفت: برای مدت طولانی، سیاست غرب میان ۲رویکرد گیر افتاده بود: مداخله نظامی و مماشات. اما جنبش مقاومت ایران به رهبری شورای ملی مقاومت و خانم مریم رجوی، گزینه سومی را ارائه میدهد؛ گزینهیی اصولی: تغییر رژیم بهدست مردم و مقاومت.
دولت انگلستان باید بهطور صریح و بیتعارف به تهران اعلام کند که هر گونه تلاش برای صدور سرکوب به خاک ما، پیامدهای جدی بهدنبال خواهد داشت.
بارونس اولون سپس پیام خانم رجوی را به کنفرانس در پارلمان انگلستان قرائت کرد.
بارونس اولون – پیام مریم رجوی رئیسجمهور برگزیدهٔ مقاومت ایران
جنگ ۱۲روزه با همه ابعادی که داشت حقیقت بزرگی را اثبات کرد. این حقیقت که راهحل مسأله ایران نه مماشات با رژیم و ادامه این رژیم است، نه جنگ خارجی. راهحل همان راهحل سوم است که از سالها پیش مقاومت ایران پرچم آن را برافراشته است. یعنی تغییر رژیم به دست مردم و مقاومت سازمانیافتهٔ آنها.
جنگ اصلی که سرنوشت ایران و منطقه را تعیین خواهد کرد، نبرد مردم ایران با فاشیسم دینی حاکم است.
از ۲سال پیش که خامنهای به جنگافروزی در منطقه رو آورده، هدفش بستن راه قیامها در ایران است.
درست از فردای جنگ اخیر نیز، با موجی از سرکوب به مقابله با همین تهدید رو آورد و از جمله یک قانون سرکوبگرانه جدید را برای تشدید اعدامها بهسرعت در مجلس رژیم تصویب کرد. که هدف اصلیاش به بند کشیدن جامعه و مقابله با جوانان معترض بهخصوص کانونهای شورشی است.
در ۲۱تیرماه، ماشین کشتار یعنی قضاییه رژیم، ۳زندانی سیاسی را به اتهام عضویت در سازمان مجاهدین به ۲بار اعدام محکوم کرد. رژیم ۲نفر دیگر را هم به همین اتهام جمعاً به ۲۷سال زندان محکوم کرد. همزمان دیوان عالی رژیم حکم اعدام ۲زندانی دیگر را به اتهام عضویت در مجاهدین برای چهارمین بار مورد تأیید قرار داد.
خامنهای با این احکام اولاً ثابت کرد که مهمترین منبع ترسش جامعه لبریز از خشم و آماده قیام است.
ثانیاً، با صدور احکام اعدام بر اساس اتهام «عضویت در سازمان مجاهدین» بار دیگر هم تهدید اصلی و هم جایگزین دموکراتیک رژیماش را نشان داد.
هیچگاه مانند امروز رژیم در برابر اراده مردم ایران برای کسب آزادی و دموکراسی ضعیف و ناتوان نبوده است.
سیاستی که مثل ۴دهه گذشته، ناامنی و بیثباتی و جنگافروزی و تروریسم را تقویت میکند، باید پایان یابد. به جای آن جهان باید از همان ارزشها و اصولی حمایت کند که در بیانیه اکثریت نمایندگان مجلسین انگلستان تصریح شده است. یعنی حمایت از مقاومت ایران و برنامه آن برای یک ایران آزاد و دموکراتیک با یک جمهوری بر اساس جدایی دین و دولت، برابری زن و مرد، لغو حکم اعدام، خودمختاری ملیتها و یک ایران غیراتمی که پرچمدار صلح و آزادی است.
از اعضای محترم هر دو مجلس انگلستان انتظار داریم مبتکر طرحی شوند که بر اساس آن:
ـ مبارزه مردم ایران برای سرنگونی رژیم و نبرد کانونهای شورشی با پاسداران بهرسمیت شناخته شود.
ـ با فعال کردن بند ماشه در قطعنامه ۲۲۳۱، قطعنامههای شورای امنیت ملل متحد در مورد پروژههای اتمی مجدداً اعمال شود و رژیم حاکم بر ایران بهعنوان تهدید مبرم صلح و امنیت جهان ذیل فصل هفتم منشور ملل متحد قرار گیرد.
ـ و همه دولتها روابط خود با این رژیم را مشروط به توقف اعدامها در ایران سازند.
در ادامهٔ جلسه پارلمانی انگلستان بارونس ورما در سخنانش تأکید کرد: پیام ما روشن است. جنگ را رد میکنیم، مماشات را رد میکنیم و از راهحل سوم خانم رجوی حمایت میکنیم. تغییر رژیم بهدست مردم ایران و مقاومت سازمانیافته آنها.
چالش ما تنها در برابر بیرحمی و تروریسم رژیم نیست؛ بلکه با کارزارهای دروغپراکنییی نیز روبهرو هستیم که برای سردرگم کردن افکار عمومی و تضعیف اپوزیسیون مشروع طراحی شدهاند.
آنچه رضا پهلوی درباره برقراری ارتباطات مخفیانه با سپاه برای تشویق به جدایی مطرح کرده، موجب نگرانی جدی است و باید مورد نظارت دقیقتر واقع شود.
سپاه پاسداران باید بابت تروریسم و جنایات علیه بشریت پاسخگو و غیرقانونی اعلام شود. هر گونه هماهنگی با آن، نهتنها از نظر سیاسی ورشکسته است، بلکه بینهایت غیرمسئولانه و توهین به قربانیان بیشمار آن در داخل و خارج از ایران است.
هر اپوزیسیون معتبری باید رهبری زنان را بپذیرد. من از شورای ملی مقاومت حمایت میکنم چون زنان را در صف مقدم قرار میدهد و ارزشهای دموکراتیک را پیش میبرد و برنامه ۱۰مادهیی خانم رجوی بنیانهای یک ایران دموکراتیک است.
خانم دولت نوروزی در سخنان خود گفت: وقایع اخیر یک بار دیگر نشان داد که تنها راهحل برای بحران ایران و خلاصی منطقه و جهان از فاشیسم دینی تغییر رژیم به دست مردم و مقاومت ایران است. این همان راهحل سومی است که خانم رجوی رئیسجمهور برگزیده مقاومت ایران ۲۱سال پیش در پارلمان اروپا مطرح کرد. رژیم آخوندها با محکوم کردن ۱۵زندانی سیاسی به اعدام به اتهام عضویت در سازمان مجاهدین خلق ایران، به تهدید موجودیت و آلترناتیو خود اذعان میکند.
سخنران بعدی لرد سینگ تأکید کرد: امروز حدود ۶۰زندانی سیاسی در ایران با خطر اعدام مواجه هستند. بسیاری تنها بهدلیل عضویت در اپوزیسیون اصلی یعنی سازمان مجاهدین خلق ایران که نیروی پیشرو در جنبش بزرگتر دموکراسیخواهی ایران در شورای ملی مقاومت ایران است. اینها رفتارهای حکومتی است که بهطرز عمیقی از مردم ایران میترسد. چون میداند که تهدید واقعی برای بقای آن، اراده دموکراتیک مردم ایران است. به همین دلیل است که رژیم شورای ملی مقاومت و رئیسجمهور منتخب آن، خانم رجوی را هدف قرار میدهد، چون آنها نماینده یک آلترناتیو دموکراتیک هستند.
سر دزموند سوئین در سخنرانی خود گفت: رژیم (ایران) در حال فروپاشی است و اکنون زمانیست که نمایندگان پارلمان باید گردهم آیند، از این جنبش حمایت کنند. این یک فرصت تاریخی است که باید از آن بهره بگیریم.
جیم شنون در سخنانش تأکید کرد: مایلم بهطور کامل حمایت خود را از برنامه ۱۰مادهیی خانم رجوی اعلام کنم.
برخورد رژیم اکنون شباهتهای نگرانکنندهیی با مقطع قبل از قتلعام ۳۰هزار زندانی سیاسی در سال ۱۹۸۸ پیدا کرده است؛ بسیاری از آنها عضو یا حامی اپوزیسیون دموکراتیک یعنی سازمان مجاهدین خلق بودند. ما نمیتوانیم این هشدارها را نادیده بگیریم.
انگلستان ابزارهای دیپلماتیک و جایگاه بینالمللی لازم را دارد. ما باید تضمین کنیم که رژیم نتواند از درگیریهای جاری بهعنوان پوششی برای تشدید سرکوب مخالفان، معترضان و اقلیتها استفاده کند.
بگذارید صریح بگویم: دیگر جایی برای مماشات وجود ندارد. سپاه پاسداران ارتش خصوصی ولیفقیه رژیم برای ترور، سرکوب و قتل است.
کسانی که خود را بهعنوان رهبران آینده ایران معرفی میکنند و به سپاه دست دوستی دراز میکنند، به مردم ایران که از دست سپاه رنج میکشند توهین میکنند. دوباره از دولت ما درخواست میکنم که سپاه را بهطور کامل در لیست سازمانهای تروریستی قرار دهد؛ چه طبق قوانین فعلی، چه با وضع قانون جدید.
در ادامهٔ کنفرانس در پارلمان انگلستان استرون استیونسون سخنرانی کرد و گفت: در پی سلسله رویدادهایی در سال گذشته با فروپاشی واقعی آنچه رژیم بهعنوان محور مقاومت معرفی میکرد، فرصتی تقریباً محقق برای تغییر رژیم بهوجود آمد.
اما به نظرم این لحظات کوتاه که نشانههای فروپاشی رژیم دیده میشود، زمان آن نیست که به شاه سابق متوسل شد.
میدانم که پهلوی اخیراً به لندن آمده بود اما بگذارید صادقانه بگویم: فراخوانهای رضا پهلوی برای قیام مردم علیه رژیم حاکم بهشدت نتیجه معکوس داشته است.
حقیقت تاریخی این است که خانواده پهلوی نقشی عمدتاً منفی داشتهاند؛ بهویژه رژیم شاه که با سرکوب، نقض حقوقبشر و ترویج یک مدل حکومت سلطنتی غربزده شناخته میشد.
ساواک، پلیس مخفی منفور شاه، مخالفان را با گرفتن اعترافات اجباری و شکنجه به پای چوبه دار میفرستاد. امروز مردم ایران همان بیرحمی را از سوی سپاه پاسداران و بسیج تجربه میکنند.
به همین دلیل است که اگر به صحنه سیاسی ایران نگاه کنیم، موضوع اصلی تمایل به اصلاحات دموکراتیک است و نسل جوان ایرانی کاملاً آگاه است که چه رژیم فعلی و چه رژیم قبلی، هر دو ناکام بودند.
رضا پهلوی نماد زندگی اشرافییی است که از ثروتی تأمین میشود که بین ۲۵ تا ۳۰میلیارد دلار تخمین زده میشود که پدرش، شاه، از مردم ایران غارت کرده است.
باورنکردنی است که پهلوی در کنفرانس مطبوعاتی در پاریس ادعا کرد که نیروهای سرکوبگر میخواهند با او و تیمش تماس بگیرند و عملیات خود را گسترش دهد.
او میگوید میخواهد با همان نیروهایی صحبت کند که خودشان، افسران و سربازان، دستگیر، شکنجه و کشته شدهاند؛ همان نیروهایی که بهعنوان سرکوبگرترین عناصر شناخته میشوند. جای تعجب نیست که مردم ایران هم رژیم فعلی را و هم نظام سلطنتی گذشته را رد میکنند.
لرد ویتی در سخنانش گفت:
کاملاً مشخص است که سیاست مماشات نتیجه نداده است. همچنین روشن است که بمبهای آمریکا و اسراییل نیز کارساز نیستند.
آنچه برای دگرگون کردن وضعیت در ایران نیاز است، حمایت از آلترناتیو دموکراتیک در داخل ایران و مردم شجاع ایران است که در خیابانها علیه آخوندها و سپاه پاسداران ایستادگی میکنند.
بنابراین کاملاً درست است که ما از اپوزیسیون دموکراتیک حمایت کنیم. ما از هیچکسی که وانمود میکند پسر شاه گزینه آلترناتیو است، حمایت نمیکنیم. ما باید از شورای ملی مقاومت ایران و خانم رجوی حمایت کنیم.
لرد مککیب در سخنرانی خود تأکید کرد: آنچه برای من روشن است و خانم رجوی هم بهصراحت مطرح میکند، این نیست که ایشان خواهان نیروی نظامی خارجی باشد، بلکه خواهان یک گزینه قوی است. او میخواهد مردم ایران بتوانند سرنوشت خود و حکومت خود را بهدست بگیرند. بهنظر من این همان چیزی است که باید از آن حمایت کنیم.
وقت آن رسیده که دولتهای غربی شفاف عمل کنند. باید تنها اپوزیسیون واقعی در ایران را بهرسمیت بشناسند. باید به آنها کمک کنیم.
ما میخواهیم آنچه در برنامه ۱۰مادهیی خانم رجوی آمده، محقق شود. من میخواهم ایرانی آزاد و دموکراتیک ببینم.
در این جلسه دیوید پینتو اظهار داشت: من اینجا هستم تا به مردم شجاعی ادای احترام کنم که برای مبارزه در راه دموکراسی در ایران، جان خود را به خطر انداختهاند. باید همچنان به این مسیر ادامه دهیم.
گریندر سینگ جوزان در سخنرانیاش در کنفرانس پارلمان انگلستان گفت:
در نهایت، تغییر از درون ایران خواهد آمد. همانطور که در این بنر هم نوشته شده: «تغییر بهدست مردم ایران و مقاومت ایران»
اکنون، با توجه به اینکه رژیم در ضعیفترین وضعیت خود قرار دارد، وقت آن رسیده که کشورها موضعگیری کنند و در کنار مردم ایران بایستند.
در کنفرانس لندن لرد بلینگهام طی سخنانش گفت: آنچه از خانم مریم رجوی دیدیم، نشاندهنده میزان بالایی از رهبری سیاسی، درایت و قضاوت خردمندانه بود. او هر جا که رفته، شمار بسیاری از هواداران، تحسینکنندگان و متحدان را بهویژه با اعلام برنامه ۱۰مادهییاش جذب کرده است.
نکته کلیدی این است که او طی سالیان متمادی بهروشنی و ثبات اعلام کرده که تنها خواستهاش یک مسیر دموکراتیک به آینده ایران است. او میخواهد مردم ایران سرنوشت خود را خودشان تعیین کنند.
بن لیک سخنران بعدی این جلسه تأکید کرد: رژیم ایران هرگز اینقدر شکننده نبوده است و فرصت برای تغییراتی خوشایند و بسیار ضروری بر پایه دموکراسی و حق تعیین سرنوشت مردم، شاید هرگز اینقدر نزدیک نبوده است. من فکر میکنم، برنامهٔ ۱۰مادهیی، بسیار قدرتمند است و بههمین دلیل است که شما از حمایت کامل من برخوردارید.
در ادامهٔ برنامه لرد همیلتون سخنرانی کرد و گفت: تغییر رژیم در ایران برای ما ضروری است اولویت اصلی باید تغییر رژیم باشد. باید از شر آخوندها که یک حکومت مذهبی را اداره میکنند که زنان را مورد آزار و اذیت قرار میدهد و تروریسم را صادر میکند، خلاص شویم.
بارونس ردفرن نیز تأکید کرد: «من میدانم که مردم ایران نه به گذشته نگاه میکنند و نه به وضع موجود، بلکه به آیندهیی آزاد و دموکراتیک چشم دوختهاند که در آن مشروعیت صرفاً از صندوق رأی سرچشمه میگیرد. هیچ کلمهیی نمیتواند شجاعت محض ایرانیان را در مبارزه برای کشورشان و برای اینکه ایران یک کشور آزاد و دموکراتیک باشد، بیان کند.
مسعود ضابطی در سخنانش خاطرنشان کرد:
سالها گفته میشد که فقط ۲راه وجود دارد: یا مماشات یا جنگ. اما همیشه نظر مقاومت ایران این بوده که گزینه سومی وجود دارد: نه جنگ و نه مماشات. چون در واقع، مماشات است که نهایتاً به جنگ ختم میشود.
اما راهحل سوم اتخاذ یک سیاست قاطع در برابر رژیم ایران است: بهرسمیت شناختن حق مردم ایران برای مقاومت و سرنگونی این رژیم و اجازهدادن به مردم ایران برای ایجاد تغییر مورد نظرشان بدون دخالت خارجی.