اجلاس بین المللی شاهدان قتل عام ۳۰ هزار زندانی سیاسی 

 

 

درباره نقش آخوند جلاد ابراهیم رئیسی در قتل عام ۶۷
همزمان با پخش سخنان او در مجمع عمومی به عنوان رئیس جمهور رژیم
استکهلم۳۰ شهریور ۱۴۰۰-۲۱ سپتامبر ۲۰۲۱

فراخوان به محاکمه بین المللی خامنه ای، رئیسی و اژه‌ای 
به جرم نسل کشی و جنایت علیه بشریت

در اجلاس شاهدان قتل عام ۶۷ در سوئد علاوه بر زندانیان از بند رسته، شماری از نمایندگان پارلمان و شخصیتهای سیاسی از سوئد و انگلستان طی سخنان و پیامهایی همبستگی خود را با خواست شرکت کنندگان ابراز کرده و از جامعه بین المللی خواستار محاکمه عاملان و آمران قتل عام۶۷ بویژه خامنه ای و رئیسی جلاد شدند.
دیوید جونز نماینده پارلمان انگلستان و وزیر برگزیت این کشور تا (۲۰۱۷) در سخنان خود خطاب به شرکت کنندگان در اجلاس گفت-شهادت های امروز شما داستان نسلی است که در برابر رژیم ایستاد و هرگز در حمایت از مخالفان ایران، سازمان مجاهدین خلق و تعهد خود به مردم ایران در ایجاد ایران آزاد و دموکراتیک، تردید نکرد.
من امروز کاملاً از شاهدان، بازماندگان و خانواده قربانیان حمایت می کنم و صدای خود را با درخواست آنها از سازمان ملل متحد می افزایم تا فوراً تحقیقات مستقلی در مورد کشتار زندانیان رژیم در سال ۱۹۸۸ آغاز کرده و در مورد دخالت ابراهیم رئیسی رئیس جمهور جدید رژیم ایران تحقیق کنند.
بسیاری از کارشناسان حقوقی، کارشناسان حقوق بشر و حقوقدانان گفته اند که آنچه در تابستان ۱۹۸۸ اتفاق افتاد یک مورد آشکار جنایت علیه بشریت و حتی یک نسل کشی تحت پیگرد کنوانسیون نسل کشی ۱۹۴۸ است که توسط ایران نیز در ۱۹۵۶ امضا شده است.
من و تعداد زیادی از همکاران از همه احزاب در هر دو مجلس پارلمان به شدت از هرگونه تلاش برای اطمینان از تحقیقات بین المللی با حکم تعقیب مسئولان کشتار ۱۹۸۸ حمایت می کنیم ما این را نه تنها به قربانیان و خانواده های آنها بلکه به نسل های آینده مدیون هستیم. ما هرگز نباید در چنین جنایاتی در سال ۱۹۸۸ و دوباره در سال ۲۰۲۱ تسلیم شویم. مردم ایران شجاعانه خواسته خود را برای تغییر دموکراتیک و رد رژیم ستمگر منجمله رهبر کنونی آن به جهان نشان دادند. زیرا ابراهیم رئیسی به وضوح نماینده آن افراد نیست. ما باید به جهان نشان دهیم که قربانیان سال ۱۹۸۸ فراموش نمی شوند و مسئولان مرگ آنها نیز فراموش نمی شوند.اکنون زمان اجرای عدالت است.

اینگمار شیلستروم –نماینده پارلمان سوئد طی سخنانی در این اجلاس حمایت خود را خواست محاکمه بین المللی آخوند جلاد ابراهیم رئیسی اعلام کرد و گفت:  من بعنوان نماینده پارلمان سوئد خواستار آن هستم تا سوئد نقش فعالی در ترویج برخورداری انسانها از جمله مردم ایران از حقوق طبیعی و جهانشمول خود بدون هیچ تهدید و آزار و اذیت برخوردار شود . ما انتطار داریم تا در ایران شاهد یک حکومت جدید باشیم. و ضروری است که دولت سوئد برای تغییر وضعیت در ایران تلاش کند. 
مگنوس اسکارشون نماینده پارلمان سوئد با اشاره به اینکه نباید از جنایات صورت گرفته در زندانهای رژیم در سال ۶۷ با بی‌تفاوتی گذشت گفت: دولت سوئد و پارلمان سوئد باید درباره این قتل عام موضعگیری کنند از اینکه یکی از جلادان قتل عام در سوئد محاکمه می شود خوشحالم و امیدوارم این محاکمه آغازی باشد بر محاکمه سایر جلادان رژیم ایران.
وی افزود رئیسی باید بجای سخنرانی در سازمان ملل در مقابل یک دادگاه بین المللی قرار گرفته و محاکمه شود.

شل آرنه اوتوسون نماینده پارلمان سوئد از حزب دمکرات مسیحی در پیام خود با اشاره به نقش رئیسی در قتل عام ۳۰ هزار زندانی سیاسی و شهادت ۱۵۰۰ تن در جریان قیام آبانماه گفت: ابراهیم رئیسی که از سوی علی خامنه ای بعنوان رئیس جمهور منتصب شده هیچ شباهتی به رئیس جمهوری که در یک پروسه انتخاباتی دمکراتیک انتخاب شده باشد ندارد... او عضو کمیته مرگ تهران بود که اعدام ۳۰ هزار زندانی سیاسی در سال ۱۳۶۷ را به اجرا گذاشت. 
رئیسی باید بجای سخنرانی در سازمان ملل در یک دادگاه بین المللی محاکمه شود. 

کیمو ساسی –وزیر ترابری فنلاند (۲۰۰۳)، وزیر تجارت خارجی این کشور تا (۲۰۰۲) طی سخنانی گفت:ما اینجا جمع شده ایم تا یک پیام روشن را منتقل کنیم این پیام که حقوق بشر حق هر انسان است و نقض کنندگان آن باید مجازات شوند- در قتل عام ۶۷ هزاران نفر بدون محاکمه اعدام شدند بسیاری از کارشناسان این قتل عام را جنایت علیه بشریت توصیف می کنند بنابراین اکنون زمان انجام یک تحقیقات بین المللی است این وظیفه سازمان ملل متحد است که دست به این کار بزند و این کار از اهمیت بین المللی زیادی برخودار است این فقط آغاز یک روند طولانی در بررسی این قتل عام است.
اتحادیه اروپا باید حق مردم ایران و مقاومت آنها را برای سرنگونی این رژیم و استقرار یک حکومت دموکراتیک را برسمیت بشناسد و مراوداتش با رژیم ایران باید مشروط به پاسخگویی رژیم به این قتل عام و توقف نقض حقوق بشر در ایران باشد.

استرون استیونسون هماهنگ‌کننده کارزار تغییر در ایران در پیامی به اجلاس شاهدان قتل عام ۶۷ با اشاره به فراخوان عفو بین المللی برای محاکمه رئیسی و گزارش آنتونیو گوترز به مجمع عمومی سازمان ملل درباره نقض حقوق بشر در ایران افزود:اکنون شورای امنیت سازمان ملل باید پیگرد ابراهیم رئیسی و دیگر مقامات مسئول ده ها جنایت و نقض حقوق بشر، به ویژه نسل کشی علیه زندانیان سیاسی قتل عام در سال ۱۳۶۷ را تسهیل کند.
باید مجازاتی برای قتل های جمعی توسط رئیسی وجود داشته باشد. 
ما باید واضح ترین پیام ممکن را به ابراهیم رئیسی ارسال کنیم. جنایات او فراموش و بخشیده نمی شود. قربانیان وی و خانواده های آنها خواهان عدالت هستند. یک سلول زندان در لاهه در انتظار رئیسی است.

پرویز خزایی نماینده شورای ملی مقاومت ایران در کشورهای اسکاندیناوی ضمن تشکر و قدردانی از سازماندهندگان برنامه گفت: حضور شاهدان در این گردهمایی تاریخی من را به یاد یک واقعه تاریخی انداخت. هفت دهه پیش در همین اروپا محاکمه جنایتکاران نازیسم و موسیلینی و هیروهیتو در ژاپن توسط بازماندگان و شاهدان آن قربانیان برگزار شد. در آن زمان این جانیان در دادگاه نورنبرگ بخاطر جنایات فجیعی که علیه بشریت انجام داده بودند، محاکمه شدند...
این را تأکید میکنم که ما در این راه از هیچ چیز برای محاکمه این جانیان کوتاهی نخواهیم کرد. 
من به خانم رجوی بخاطر سخنرانیشان و این که به ما رهنمود دادند که چگونه پله‌های این مسیر را طی کنیم و این جنایتکاران را به پای عدالت بکشانیم، درود می‌فرستم....ما بدون شک در این مسیر پیروز خواهیم شد.

در پایان این اجلاس شاهدان و بستگان شهیدان مجاهد قتل عام۶۷ در یک کنفرانس مطبوعاتی بر خواستهای خود برای انجام تحقیقات مستقل بین المللی و محاکمه عاملان و آمران قتل عام بویژه خامنه ای و رئیسی جلاد و آخوند اژه ای در دادگاههای بین المللی و سپردن جنایتکاران به دست عدالت، تأکید کردند.