قربانیان کرونا در ۳۴۱ شهر کشور بیش از ۶۲ هزار و ۶۰۰ نفر است



بحران در تهران و مشهد

رژیم در آمار مهندسی شده خود شمار قربانیان را در ۲۴ ساعت گذشته ۱۶۲ نفر اعلام کرد که بالاترین رقم از ابتدا تا کنون است
سخنگوی وزارت بهداشت: از روز یکشنبه خیز قابل توجهی در آمار استان تهران داریم که نگران کننده است
زالی: شمار بستری شدگان روز گذشته در تهران به ۵۲۱ نفر رسید
خداکرمی، رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران: تاکنون بیش از ۵ هزار نفر از همشهریان تهرانی جان خود را از دست داده‌اند
دانشگاه علوم پزشکی مشهد: شرایط مشهد از قرمز هم عبور کرده... روزی ۹۰۰ بیمار کرونایی و مشکوک برای آزمایش مراجعه می‌کنند
در ۸ روز اول تیر در بیمارستان گنجویان دزفول ۱۶۷ نفر جان باخته‌اند. شمار جان‌باختگان در این بیمارستان از اول اسفند ۶۲۴ نفر است
وضعیت بروجرد و خرم آباد خطرناک است، در سلسله و دلفان دست کم ۱۰۰ نفر جان باخته اند. مجوز استخدام به بیمارستانها نمی‌دهند و پرستارها را برای اینکه بیمه نشوند برای ۸۹ روزبصورت کارگر به کار می‌گیرند

سازمان مجاهدین خلق ایران بعد از ظهر امروز دوشنبه ۹ تیر ۱۳۹۹ اعلام کرد، آمار جانگداز جانباختگان کرونا در۳۴۱ شهر ایران بیش از ۶۲ هزار و ۶۰۰ نفر است. شمار قربانیان در البرز به ۱۹۹۰ نفر، در بوشهر به ۵۸۵ نفر، در خراسان جنوبی به ۱۷۵ نفر، در خراسان رضوی به ۳۷۹۰ نفر، در خوزستان به ۴۷۸۵ نفر، زنجان به ۵۵۹ نفر، در قزوین به ۵۴۰ نفر، در کرمان به ۷۸۰ نفر، در گیلان به ۳۱۸۰ نفر، در لرستان به ۲۲۹۵ نفر، در همدان به ۱۴۱۵ نفر رسیده است.
 
سخنگوی وزارت بهداشت رژیم در آمار مهندسی شده خود شمار قربانیان را در ۲۴ ساعت گذشته ۱۶۲ نفر اعلام کرد که بالاترین رقم از ابتدا تا کنون است. وی افزود “از روز یکشنبه خیز قابل توجهی در آمار ابتلا و بستری در استان تهران داریم که نگران کننده است... استان‌های خوزستان، کردستان، آذربایجان‌های غربی و شرقی، هرمزگان، بوشهر، خراسان رضوی و کرمانشاه در وضعیت قرمز و استان‌های ایلام، لرستان و گلستان در وضعیت هشدار قرار دارند».

محمدرضا محبوب فر عضو ستاد کرونا گفت: «از هر ده اصفهانی ۳ نفر ناقل بیماری کرونا هستند... با فراگیر شدن بیماری کرونا در کشور مرگ و میرها هم افزایش یافته است. به جرأت می توان گفت در هر ۱۵ دقیقه دو نفر (یعنی شبانه روز ۱۹۲ نفر) جان خود را در اثر این بیماری از دست می دهند» (خبرگزاری حکومتی مهر۸ تیر)

در تهران، زالی رئیس ستاد کرونا از بستری شدن ۳۹۹ نفر در بخشهای عادی و ۱۲۲ نفر در بخش مراقبتهای ویژه در ۲۴ ساعت گذشته خبر داد و گفت: «آمار در تهران.. به شکل نگران‌کننده‌ای در حال تغییر است.. برای اولین بار عدد بستری ما از عدد ترخیص ما پیشی گرفته» (تلویزیون رژیم ۸ تیر).
خداکرمی، رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران گفت: «از ابتدای شیوع کرونا تا به امروز، بیش از ۵ هزار نفر از همشهریان تهرانی جان خود را از دست داده‌اند» (مدارا ۸ تیر). پیش از این، در ۲۲ خرداد زالی گفته بود «میزان مرگ و میر استان تهران از مجموعه کشور به مراتب پایین تر است... معدل سن مرگ و میر در تهران نسبت به معدل ملی ۱۰ سال پیرتر است».

در لرستان، به گزارش پزشکان وضعیت در بروجرد و خرم آباد خطرناک است، در سلسله و دلفان دست کم ۱۰۰ نفر از کرونا جان باخته‌اند که در هیچ آماری به حساب نمی‌آید. حداقل ۱۰ درصد پرستاران به ویروس مبتلا هستند. در آینده نزدیک کادر درمان از زنجیره درمان خارج می‌شوند. بیمارستانها، کمبود پرستار دارند. اما مجوز استخدام به بیمارستانها نمیدهند و پرستارها را برای اینکه بیمه نشوند برای ۸۹ روز بصورت کارگر بکار میگیرند. رؤسای دانشگاهها دیگر پولی برای تهیه ماسک و مواد ندارند.

در خراستان رضوی، دبیر کارگروه کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: «وضعیت شهر مشهد از مرحله قرمز هم عبور کرده است. تعداد بستری شدگان در بیمارستانهای تحت پوشش این دانشگاه بیش از ۶۰۰ نفر است که طی مدت شیوع کرونا بالاترین میزان است... آمار روزانه بستری شدگان بین ۱۲۰ تا ۱۵۰ نفر گزارش شده است» (ایرنا ۹ تیر). عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: «شرایط مشهد مانند ماه‌های اسفند و فروردین و شاید بدتر از آن شده است. اورژانس‌ها و بخش‌هایی از بیمارستانها پر از مبتلایان کرونا است؛ به طوری که بیشتر کادر درمانی نیز درگیر و مبتلا شده‌اند، مشکل کادر درمانی داریم و تحت فشار هستیم» (ایسنا ۹ تیر). بنا به گزارش رییس گروه اطلاع رسانی دانشگاه، ظرف هفته اخیر روزانه حدود ۴۰۰ بیمار کرونایی و حدود ۵۰۰ مشکوک به کرونا به بیمارستانها و آزمایشگاههای تشخیص کرونا در مشهد مراجعه کرده اند (عصر ایران ۸ تیر).

در خراسان جنوبی، مدیر گروه بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: «میزان موارد مثبت بیماری کرونا در خراسان جنوبی به ویژه بیرجند بسیار افزایش یافته است... تاکنون دو بخش ICU بیماران مبتلا به ویروس کرونا در بیرجند پر شده است و درصدد راه‌اندازی و تجهیز بخش سوم هستیم. دو روز قبل بخش جدید ICU برای مبتلایان در بیمارستان ولی عصر راه‌اندازی شد که اکنون این بخش نیز پر شده است» (ایسنا ۹ تیر)

در خوزستان، معاون دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: “قرمز بودن وضعیت خوزستان به ۶ هفته رسیده است. با توجه به فشاری که روی سیستم درمانی و بهداشتی است باید محدودیت‌هایی برای نفس کشیدن سیستم درمانی اجرایی شود» (ایرنا ۹ تیر). رییس دانشکده علوم پزشکی آبادان گفت: «شرایط در جنوب غرب خوزستان به گونه‌ای است که اگر محدودیت‌ها در این منطقه اعمال نشود ورودی مبتلایان در بیمارستان‌های منطقه از کنترل خارج خواهد شد» (ایرنا ۸ تیر). در دزفول به گزارش پزشکان، در ۸ روز اول تیر ماه در بیمارستان گنجویان دزفول دست کم ۱۶۷ تن از مبتلایان به کرونا جان باخته اند. شمار جان باختگان در این بیمارستان از اول اسفند تا کنون ۶۲۴ نفر است.

در هرمزگان، رئیس شورای شهر بندرعباس گفت: «مردم از تصمیمات دولتمردان ناراضی و گله مند هستند... بندرعباس همچنان در تجهیزات درمانی و کادر درمان با مشکلات جدی رو به رو است، دولت با پنهان کاری در ارائه اطلاعات مختلف حق و حقوق بندرعباس را نادیده گرفته است» (ایلنا ۸ تیر).


دبیرخانه شورای ملی مقاومت ایران
۹ تیر۱۳۹۹ (۲۹ ژوئن ۲۰۲۰)