ایران- قیمت مواد غذایی سربه فلک کشیده است!

با بالارفتن بهای ارزهای خارجی بویژه افزایش چشمگیر دلار به سقف ۴۱۵۰ تومان طی هفته گذشته، اکنون بهای ارزاق عمومی نیز روند تصاعدی را به نمایش گذاشته اند. گرانی مایحتاج عمومی در حاکمیت غارتگر ولی فقیه در حالی بوقوع می پیوندد که دولت آخوند روحانی همواره در تبلیغات خود از «کنترل و افت نرخ تورم» سخن به میان می آورد. اما بنابرآمارهای رژیم، هزینه های زندگی در ایران تحت حاکمیت ولی فقیه طی هشت سال گذشته «افزایش ٢٨٥ د‌‌رصد‌‌ی » را ثبت کرده است. ( سایت حکومتی دنیا اقتصاد ۲۱ آذر ۱۳۹۵).

دراین رابطه یک گزارش حکومتی ضمن اعتراف به افزایش بی سابقه معیشت مردم با آغاز فصل زمستان از جمله نوشت: “گزارش‌های آماری بانک مرکزی از شاخص قیمت کالا و خدمات طی هفته منتهی به سوم دیماه سال جاری حکایت از افزایش قیمت هفت گروه کالاییٍ لبنیات، برنج، حبوبات، گوشت قرمز، گوشت مرغ، میوه‌های تازه و سبزی‌های تازه دارد. بر این اساس، قیمت لبنیات در این هفته نسبت به هفته قبل از آن، ۱.۵ درصد، برنج ۰.۱ درصد، حبوبات ۱.۹ درصد، میوه‌های تازه ۴.۱ درصد و سبزی‌های تازه ۲ درصد افزایش را نشان می‌دهد، این در حالی است که بهای گوشت قرمز ۰.۶ درصد و گوشت مرغ نیز ۰.۶ درصد افزایش نشان می‌دهد». ( سایت حکومتی ایران اکونومیست ۱۱ دیماه ۱۳۹۵)
به یقین افزایش بی رویه بهای مایحتاج عمومی که اکنون منحنی آن بطور دائم روبه رشد گذاشته است، برخلاف تمامی تعاریف غیر منطقی «دولت تدبیر و امید»، به بحران رشد تورم ضریب زده است. به این وضعیت وخیم نیز باید رشد افسار گسیخته نقدینگی، عدم ثبات در بازار ارز، تنش در بهای قیمت نفت، وجود باند های مافیایی، اقتصاد رانتی، و یا نبود اراده برای مقابله با فساد حکومتی را در حاکمیت آخوندی اضافه نمود، تا به دلائل اصلی برای رشد بهای مایجتاج عمومی رسید.
این وضعیت که به بحران های معیشتی برای میلیون ها تن از اقشار ضربه پذیر راه برده است، معلول سیاست های مخرب حکومتی است که عامدانه تلاش دارد تا جامعه را به فقر و فلاکت سوق دهد. در این راستا عطف به داده های حکومتی، بحران گرانی که اکنون توان خرید‌‌ مرد‌‌م را به‌شد‌‌ت کاهش د‌‌اد‌‌ه است در امتداد خود به حذف « ۲۰ درصدی مصرف اقلام اساسی » در میان خانوارها راه برده است.
همچنین این گزارش در ادامه با اشاره به این واقعیت می افزاید: «افزایش قیمت اقلام، محصولات لبنی و حتی میوه ها در حالی رقم میخورد که نه تنها یارانه های دولتی افزایش نیافته بلکه سیاست‌های دولت به سمت حذف یارانه‌ها در میان اقشار مختلف جامعه پیش می‌رود. کم کم مواد لبنی و پروتئینی نیز از سر سفره ها رخت می بندد و این اتفاق چندان خوشایندی نیست. این روزها که آمارهای فقر غذایی توسط کارشناسان و مسئولان مطرح می‌شود، افزایش قیمت نیز با شتاب بسیاری رخ می نماید».