بیانیه ۲۷۰نماینده پارلمان اروپا در آستانه گردهمایی بزرگ مقاومت در پاریس، محکومیت سرکوب و نقض حقوق بشر در ایران - حمایت از برنامه مریم رجوی

روز سه شنبه ۱۴ ژوئن ۲۰۱۶ (۲۵ خرداد ۹۵) دریک کنفرانس مطبوعاتی در پارلمان اروپا با حضور ژرارد دپره وزیر دولت در بلژیک و رئیس گروه دوستان ایران آزاد در پارلمان اروپا و شمار دیگری از اعضای پارلمان، بیانیه مشترکی که توسط بیش از ۲۷۰ نماینده پارلمان اروپا امضا شده است، اعلام گردید.

سخنان ژرارد دوپره- رئیس گروه دوستان ایران آزاد در پارلمان اروپا
 دوستان عزیز، مردم ایران،
من و دوستانم، خوشحالیم اینجا جمع شده ایم تا اعلام کنیم که 270 نماینده پارلمان اروپا که تمامی 28 کشور عضو اتحادیه اروپا را نمایندگی میکنند و از همه گروه های سیاسی در پارلمان اروپا هستند، بیانیه مشترکی را در مورد حقوق بشر در ایران امضاء کرده اند . در میان آنها ما از حمایت 6 نایب رئیس پارلمان اروپا نیز برخوردار هستیم.
این واقعیت که بسیاری از نمایندگان پارلمان اروپا برای این موضوع بسیج شده اند یک پیام روشن همبستگی به مردم ایران است. به این معنی که ما با شما هستیم، ما رنج های شما را حس میکنیم و ما همچنان به مبارزه برای حقوق شما ادامه میدهیم.
الان سه سال از به قدرت رسیدن رئیس جمهور به اصطلاح «مدره» روحانی میگذرد. تا کنون بیش از 2500 نفر به دار آویخته شدهاند. این بالاترین تعداد اعدام ها در ایران در 27 سال گذشته است.
وضعیت زنان و اقلیت ها بدتر شده. آنها همچنان از قوانین تبعیض آمیز بی رحمانه و ناعادلانه رنج می برند.
ما از خودمان می پرسیم که پس اعتدال کجاست؟ چه شد آن همه وعده هایی که به ما گفته شد؛ که همه چیز با به اصطلاح اصلاح طلبان در قدرت بهبود خواهد یافت؟
حقیقت و واقعیت غم انگیز این است که رژیم ایران امروز همچنان یک حکومت مذهبی خشن و سرکوبگر است که بدترین نوع خشونت را علیه مردم خود اعمال میکند. این چیزی است که باید تغییر کند. و به همین دلیل است که ما در اینجا با افتخار از اپوزیسیون دمکراتیک حمایت میکنیم.
ما به تازگی خانم مریم رجوی، رهبر اپوزیسیون را به پارلمان اروپا دعوت کردیم. ما متقاعد هستیم که جنبشی که او رهبری میکند یک جنبش واقعا دموکراتیک و مستقل است که به ایرانی آزاد در آینده نزدیک امید میبخشد.
ما همچنین مصرانه و محکم خواستار این هستیم که اتحادیه اروپا هر گونه روابط بیشتر با ایران را به یک پیشرفت روشن در مورد حقوق بشر و به توقف اعدام مشروط کند.
سخنان آنتئا مک اینتایر - نماینده پارلمان اروپا از انگلستان
بیش از ۲۷۰ نفر از نمایندگان پارلمان اروپا از تمامی گروههای سیاسی و همه کشورهای عضو اتحادیه اروپا این بیانیه را امضا کرده‌ایم تا بیزاری خود از وضعیت کنونی حقوق بشر در ایران را ابراز کنیم و خواستار بهبودی شرایط کنونی باشیم. من مشخصاً میخواهم به نماینده عالی اتحادیه اروپا، خانم موگرینی فراخوان بدهم تا قدمهای بیشتری در رابطه با حمایت از حقوق بشر و بخصوص در رابطه با اعدام ها و سرکوب زنان (در ایران) بر دارد. این امر بسیار مهمی است که زنان باید برای حقوق زنان قدم بردارند. من از حامیان جدی مریم رجوی هستم زیرا وی قدمهای زیادی در رابطه با تحقق جدایی دین از دولت و برعلیه سرکوب زنان برداشته است. به همین دلیل من ازحامیان جدی وی هستم و خوشحالم که در ۹ ژوییه به پاریس بروم تا بتوانم در کنفرانسی که برگزار میگردد شرکت کنم و حمایت و همبستگی خود را با مریم رجوی و جنبش مقاومت ایران نشان ابراز نمایم. آنان برای احقاق حقوق بشرهمه و بخصوص حقوق زنان قیام نموده اند. متشکرم

جولی وارد - نماینده پارلمان اروپا از انگلستان
حمایت بیش از ۲۷۰ تن از اعضای پارلمان اروپا برای دمکراسی در ایران پیام روشنی را به سران رژیم ایران میفرستد که ما بعنوان نمایندگانی که توسط مردم اروپا انتخاب شده‌ایم از ارزش‌های اروپا یعنی دمکراسی٬ حقوق زنان و حقوق اقلیت‌های قومی و دینی دفاع خواهیم کرد. پس ما اجازه نمیدهیم که شرایط به همین روال ادامه پیدا کند. من بطور اخص در رابطه با وضعیت زنان در ایران نگران هستم. قوانین جدید سرکوبگرانه ای بر علیه زنان و شیوه لباس پوشیدن آن‌ها اعمال گردیده است. اخیراً بیش از ۷۰۰۰ پلیس لباس شخصی که تحت نام پلیس اخلاق شناخته می‌شوند در نقاط مختلف پایتخت یعنی تهران مستقر گردیده اند تا زنان را زیر نظر بگیرند. این غیر قابل قبول است.
من باید اضافه کنم که رهبر اپوزیسیون ایران خانم مریم رجوی را که تاکنون چندین بار ملاقات کرده ام تحسین کرده و با وی احساس همدردی کامل میکنم. امروز در بیانیه مشترکمان ما به بیانیه ی ۱۰ ماده‌ای خانم رجوی اشاره کرده ایم. این بیانیه پایه‌ خیلی خوبی برای ایران آزاد است.

ژوزه ایناسیو فریا - نماینده پارلمان اروپا از پرتغال
من در ابتدا میخواستم از آقای دوپره و همکارانم در پارلمان اروپا برای برگزاری این کنفرانس مطبوعاتی تشکر کنم. من از اینکه یکی از ۲۷۰ نفری هستم که این بیانیه را امضا کرده اند خوشحالم. من بر این باورم که این یک بیانیه قوی برای حمایت از مردم ایران در مقابل رژیم سرکوبگر آخوندها است.
همچنین میخواهم اضافه کنم که برای ابراز حمایت از اقدامات خانم رجوی و اپوزیسیون ایران من تصمیم گرفته ام که درگرد هم آئی ۹ ژوییه شرکت کنم و امیدوارم که این حرکت به جنبش تغییر در ایران کمک کند. ایران باید از آخوندها و سرکوب نجات یابد به همین دلیل همه ما برای یک ایران آزاد و دمکراتیک تلاش میکنیم دولتی که شهروندان خود را بقتل نرساند. این قابل قبول نیست که در قرن بیست و یکم ما چنین حکومتی داشته باشیم. متشکرم.
زیرنویس هاینز بکر - نماینده پارلمان اروپا از اتریش
همانطور که اشاره شد ما یک گروه ۲۷۰ نفره از اعضای پارلمان اروپا از تمامی گروههای موجود و کشورهای عضو اتحادیه اروپا هستیم. ما از مواضع کنونی اتحادیه اروپا در رابطه با ایران راضی نیستیم. زمانیکه حقوق بشر و اصول بنیادین دمکراتیک نادیده گرفته میشوند. ما باور داریم که در رابطه با رژیم ایران حقوق بشر باید در صدر لیست درخواست های اتحادیه اروپا قرار بگیرد. به همین دلیل هم هست که ما همیشه از اپوزیسیون دمکراتیک ایران حمایت کرده‌ایم و از این به بعد نیز حمایت خواهیم کرد . بهمین دلیل است که ما از برنامه خانم رجوی برای ایرانی آزاد و دمکراتیک حمایت میکنیم. جایی که دیگر هیچ اثری از حکم اعدام نباشد و حقوق زنان و حقوق اقلیت‌ها و تمامی اصول پایه‌ای برای برقراری یک جامعه دمکراتیک کاملاً برسمیت شناخته شوند.



 

بیانیه 270 نماینده پارلمان اروپا-حمایت از حقوق بشر در ایران
ما به شدت نگران افزایش تعداد اعدام ها در ایران هستیم. بعد از روی کار آمدن رئیس جمهور (به اصطلاح) «مدره» روحانی در اوت سال 2013، چندین هزار نفر در ایران به دار آویخته شده اند.
در ژوئیه 2015، سازمان عفو بین الملل اعلام کرد که میزان اعدام ها در ایران “یک تصویر وحشتناک از دستگاه کشتار برنامه ریزی شده دولتی را نشان میدهد». سازمان های بین المللی حقوق بشری اعلام کرده اند که ایران بالاترین تعداد اعدام نوجوانان در جهان را دارد.
در مارس 2016، گزارشگر ویژه سازمان ملل دربارة حقوق بشر در ایران گزارش داد که اعدام ها در ایران در سال 2015 به حدود 1000 یعنی بالاترین سطح خود در بیش از یک ربع قرن رسیده است. این رژیم در حال حاضر بالاترین تعداد اعدام در جهان نسبت به جمعیت را دارد.
در یک سخنرانی علنی در تلویزیون دولتی، روحانی اعدام را «قانون خوبی» قلمداد کرد و آنرا «قانون خدا!» خواند. او همچنین حمایت کامل خود را از دیکتاتور سوریه بشار اسد و حزب الله ابراز داشته است.
تبعیض و سرکوب جنایتکارانه علیه اقلیتهای قومی و مذهبی، بازداشت منتقدان و سانسور سیستماتیک اینترنت ادامه دارد.
زنان از بر عهده گرفتن مناسب رهبری، قضایی و بسیاری از مواضع دیگر منع شده اند. آنها به اتهام داشتن حجاب نامناسب سرکوب میشوند و بسیاری از فعالان زن در ایران زندانی هستند
270 نماینده پارلمان اروپا در بیانیه خود، با یادآوری نمایش انتخابات خبرگان و مجلس ارتجاع، می افزایند:
در سفری به پارلمان اروپا در مارس 2016، مریم رجوی، رهبر اپوزیسیون ایران برنامه 10 ماده ای خود را که شامل یک جمهوری کثرت گرا و دموکراتیک با رای همگانی، آزادی بیان، لغو شکنجه و مجازات اعدام، جدایی دین از دولت، یک ایران غیر هسته ای، سیستم قضایی مستقل، حقوق اقلیت ها، همزیستی مسالمت آمیز در منطقه، برابری جنسیتی و تعهد به اعلامیه جهانی حقوق بشر را اعلام کرد.
در آوریل ۲۰۱۶، رسانه های ایران گزارش کردند که روحانی سفر خود به وین را لغو کرده چرا که دولت اتریش به درخواست رئیس جمهور رژیم ایران برای لغو اجازه یک تظاهرات مسالمت آمیز توسط سازمان مجاهدین پاسخ رد داده بود. از آنجایی که مردم ایران و اپوزیسیون امکان بیان آزادانه عقاید خود در داخل را ندارند، ما نباید اجازه دهیم سرکوب رژیم در داخل کشور به پایتخت های اروپایی گسترش یابد.
با توجه به موارد فوق، ما خواستار این هستیم که اتحادیه اروپا و کشورهای عضو آن هر گونه روابط بیشتر با رژیم ایران را به یک پیشرفت روشن در زمینه حقوق بشر و توقف اعدام ها مشروط نمایند.
بیانیه 270 نماینده پارلمان اروپا از جمله توسط 6 نایب رئیس و شماری از رؤسای کمیسیونها و معاونان گروههای سیاسی امضاء شده است.