اعدام جنایتکارانه یک زندانی در گرگان

دژخیمان زندان اوین یک زندانی را روز یکشنبه دوم اسفند در زندان مرکزی گرگان اعدام کردند.

اتهام این زندانی که مرادعلی رجبلو معرفی شده و ۵۲ سال سن داشت، مواد مخدر اعلام شده است.
قرار بود روز یکشنبه همزمان دو زندانی دیگر اعدام شوند که یکی از آنها به نام حجت سعادت بار به بند بازگرداننده شده و وضعیت زندانی دوم مشخص نیست.
موج فزاینده اعدام ها حتی با نزدیک شدن نمایش انتخابات آخوندی همچنان ادامه دارد.

گزارش جدید سالانه عفو بین الملل:‌

عفو بین الملل امروز چهارشنبه 5اسفند گزارش سالانه خود را در مورد نقض حقوق بشر در ایران تحت حاکمیت آخوندها منتشر شد. در  این گزارش بر ادامه  اقدامات سرکوبگران از جمله گسترش اعدامها بخصوص اعدام نوجوانان و سرکوب زنان اشاره شده است.
در قسمتی از این گزارش آمده است: ”مقامهای رژیم ایران به شدت حقوق آزادی بیان، تشکل و تجمع را محدود کردند، روزنامه نگاران ، مدافعان حقوق بشر، فعالان کارگری و دیگر افرادی که ابراز مخالفت میکنند ، با اتهامات مبهم و بیش از حد گسترده محدود شده و دستگیر و زندانی شدند. شکنجه و سایر بدرفتاری با بازداشت شدگان عادی است. شرایط زندان سخت بوده است. محاکمه های ناعادلانه که در برخی موارد منجر به صدور حکم اعدام میشود ادامه دارد. زنان و اقلیت های قومی و مذهبی تحت تبعیض فراگیر در قانون و در عمل بوده اند. مقامها مجازات های ظالمانه، از جمله کور کردن، قطع عضو و شلاق زدن را انجام داده اند. دادگاه حکم اعدام را برای طیف وسیعی از جنایات اعمغال کرده است؛ بسیاری از زندانیان، از جمله حداقل چهار نوجوان اعدام شده اند“.
در گزارش عفو بین الملل درباره آزادی بیان و تشکلها آمده است: ”مقامها به شدت به محدود کردن آزادی بیان، تشکل و تجمع ادامه می دهند. آنها فیس بوک، توییتر و دیگر وب سایت های رسانه های اجتماعی را بسته یا به حالت تعلیق در آوردند از جمله رسانه ها ، مجله ماهانه زنان ، ایستگاه های ماهواره ای خارجی و روزنامه نگاران و کاربران آنلاین و دیگر منتقدان این ماجرا را دستگیر و زندانی کرده اند ، و تظاهرات مسالمت آمیز سرکوب شده است“.
گزارش عفو در ادامه می افزاید: ”مفامها به سرکوب تظاهرات مسالمت آمیز ادامه داده اند. در 22  ژوئیه، پلیس به طور موقت تعداد زیادی را از هزاران نفر از معلمان که در خارج از مجلس در تهران، برای اعتراض علیه آزار و اذیت معلمان درگیر در فعالیت های اتحادیه های کارگری  و تظاهرات های مرتبط تجمع کرده و خواستار آزادی فعالان اتحادیه های کارگری برجسته شده بودند را دستگیر کردند، از جمله اسماعیل عبدی، که هنوز در بازداشت به سر می برد.
عفو بین الملل در گزارش خود درباره شکنجه و بدرفتاری با زندانیان می نویسد: ” بازداشت شدگان مورد    شکنجه و بدرفتاری های دیگر، به ویژه در تحقیقات اولیه به طور عمده و اعتراف گرفتن به زور و یا جمع آوری شواهد برضد آنها ادامه میدهند.…بازداشت شدگان و زندانیان محکوم از مراقبت های پزشکی کافی محروم هستند. …زندانیان در شرایط به شدت شلوغ و غیر بهداشتی و با غذای ناکافی نگه داشته میشوند و در معرض گرمای شدید قرار میگیرند. این شامل زندانیان در زندان دیزل آباد کرمانشاه، زندان عادل آباد شیراز، زندان قرچک ورامین، و زندان وکیل آباد مشهد میباشد. به گفته برخی از بازداشت شدگان سابق، در زندان مرکزی تبریز، حدود 700 تا 800 زندانی در سه سلول کوچک غیر بهداشتی با  تهویه ضعیف و دسترسی به تنها 10 توالت نگه داشته شده بودند.“
درباره مجازات های بیرحمانه، غیر انسانی یا تحقیرآمیز در گزارش سالانه عفو آمده است: ”دادگاهها به صدور حکم و مقامات به اجرای مجازاتهایی که نقض ممنوعیت شکنجه و سایر مجازات بیرحمانه، غیر انسانی یا تحقیر آمیز هستند ادامه دادند. این احکام شامل شلاق، کور کردن و قطع عضو گاهی اوقات در ملاء عام اجرا شد. در 3  مارس مقامات در کرج به عمد چشم چپ یک مرد را پس از یک دادگاه و حکم قصاص برای پاشیدن اسید به چهره مرد دیگری محکوم کرده و کور کردند. او همچنین بعدا با کور کردن چشم راستش هم مواجه شد. …در 28 ژوئن، مقامها در زندان مرکزی مشهد، استان خراسان، چهار انگشت دست راست دو مرد را که بخاطر دزدی محکوم شده بود، بدون بی حسی قطع کردند،  
بر اساس گزارش عفو احکام شلاق به اجرا گذاشته می شود از جمله در  ماه ژوئن، معاون دادستان کل شیراز اعلام کرد در عرض 24 ساعت 500 نفر دستگیر شده و 480 نفر از آنها محاکمه شده و به جرم شکستن روزه در ملاء عام محکوم شدند. اکثر این افراد احکام شلاق توسط دفتر اجرای احکام دریافت کرده اند و برخی از این احکام شلاق بر طبق گزارشات در ملاء عام انجام شده است.
عفو بین الملل درباره محاکمه ناعادلانه توسط رژیم آخوندی می افزاید: ” بسیاری از محاکمات، از جمله برخی که منجر به حکم اعدام شده اند بشدت ناعادلانه بوده اند. …دادگاه های ویژه، از جمله دادگاه ویژه روحانیت که به طور موثر در خارج از قانون تاسیس شده اند، و دادگاه های انقلاب، همچنان به عمل بدون رعایت استانداردهای بین المللی محاکمه عادلانه ادامه داده اند.  قوه قضاییه مستقل نیست و دادگاه تحت فشار مقامات امنیتی، از جمله وزارت اطلاعات و سپاه پاسداران باقی مانده است، که محکومان را متهم کنند و جزاهای سختی برایشان اعمال کنند.
درباره آزادی مذهب و اعتقاد عفو بین الملل می نویسد: ”اقلیت های مذهبی از جمله بهائیان، صوفیان، یارسان (اهل حق)، نوکیشان مسیحی، مسلمانان سنی  ، و مسلمانان شیعه که اهل سنت شده اند، با تبعیض در استخدام و محدودیت در دسترسی به آموزش و آزادی اجرای مراسم مذهبی خود مواجه هستند. …در ماه اوت،   دادگاه انقلاب در تهران محمد علی طاهری را به اتهام "مفسد فی الارض" برای ایجاد یک دکترین معنوی و گروه به نام عرفان حلقه، به اعدام محکوم کرد
در گزارش عفو درباره ”تبعیض - اقلیت های قومی” آمده است: ”گروه های قومی محروم ایران، از جمله عرب های اهوازی، ترکهای آذربایجان ، بلوچها، کردها و ترکمنها بر اساس گزارشات، تحت تبعیض مستمر مقامات دولتی علیه آنها، بویژه در اشتغال، مسکن، دسترسی به دفتر سیاسی و اعمال حقوق فرهنگی، مدنی و سیاسی بوده اند. آنها قادر به استفاده از زبان خود در یک رسانه آموزشی برای آموزش ابتدایی نیستند. کسانی که برای حقوق فرهنگی و زبانی بیشتر فراخوان دادند، بازداشت، حبس، و در برخی موارد با مجازات مرگ مواجه شده اند.…نیروهای امنیتی به طور نامتناسبی تظاهرات اقلیتهای قومی شامل عربهای اهوازی، ترک های آذربایجان و کردها را سرکوب کرده اند.
منبع عفو بین الملل5اسفند 94-24 فوریه 2016