افزایش تولید نفت رژیم و تأثیر آن برکاهش بیشتر قیمت نفت

رژیم آخوندی در پی لغو تحریم ها، روزانه پانصدهزار بشکه نفت بیشتر وارد بازار می کند. این اقدام احتمالا به سقوط بیشتر قیمت نفت خواهد انجامید.

رکن‌الدین جوادی، مدیر عامل شرکت نفت  روز دوشنبه ۲۸ دی گفت امروز دستور افزایش تولید ۵۰۰ هزار بشکه‌ای نفت صادر شده است.
به گزارش خبرگزاری رویتر نگرانی‌ها از افزایش صادرات نفت ایران در بازاری که هم‌اکنون هم اشباع است، قیمت نفت شاخص برنت را به بشکه‌ای ۲۷ دلار و ۶۷ سنت رساند. بنا به این گزارش در حالی‌که بازار در مقابل افزایش صادرات نفت ایران پس از لغو تحریم‌ها مقاومت می‌کند، قیمت نفت در معاملات روز دوشنبه ۲۸ دی به کمترین رقم از سال ۲۰۰۳رسید.
روز جمعه ۲۵ دی و در آستانه رفع تحریم‌ها قیمت سبد نفتی اوپک در معاملات برای اولین بار در بیش از ده سال گذشته به زیر ۲۵ دلار سقوط کرد. در معاملات نفتی روز جمعه، ٢٥ دی ، بهای نفت خام از نوع برنت برای تحویل در ماه مارس به ٢٩ دلار و ٣٩ سنت در هر بشکه رسید که از سال ٢٠٠٣ به بعد پائین ترین قیمت بود.  
با وجود ادامه روند سقوط قیمت نفت و انتظار افزایش عرضه نفت ایران در بازار، رقبای اصلی مانند عربستان گفته‌اند که تولید و صادرات خود را کاهش نخواهند داد.
بهای نفت خام که در ژوئن سال ٢٠١٤ به بشکه ای ١١٠ دلار رسیده بود، از آن زمان روند نزولی را طی کرده است و کارشناسان فزونی عرضه از تقاضا را عامل این روند دانسته اند. با نزدیک شدن زمان اجرای برجام، بازارهای نفتی پیش بینی می کنند که لغو تحریم نفتی ایران باعث شود این کشور در صدد افزایش صادرات خود برآید و به این ترتیب، فشار بیشتری را بر قیمت وارد سازد.
تحلیلگران بانک بارکلیز گفتند: «صادرات نفت ایران در زمان بسیار بدی افزایش یافت.» مازاد جهانی مزمن برابر با یک میلیون بشکه یا بیشتر نفت در روز قیمت نفت را از نیمه ۲۰۱۴ تاکنون ۷۵درصد و از ابتدای سال ۲۰۱۶ بیش از یک چهارم کاهش یافت.
تحلیلگران انتظار دارند که احیای کامل زیرساخت صادراتی ایران زمان ببرد اما این عضو اوپک حداقل ۱۲نفتکش غول‌پیکر پر و آماده برای فروش دارد و تاجران معتقدند که قیمت نفت بیشتر کاهش می‌یابد.