صنعت دستفروشی در حاکمیت آخوندی

رشد شدید نرخ بیکاری در ایران تحت حاکمیت آخوندی اکنون چهره کریه خود را در پیدایش مشاغل حاشیه ای و کاذب که اساسا در تولید و چرخه اقتصادی جایگاه قابل توجهی ندارند، به نمایش گذاشته است. به باور کارشناسان بیکاری معلول بحران اقتصادی است. نبود زیربنای مناسب، تعطیلی کارخانه ها، بحران مالی، بی برنامگی و سردرگمی در حاکمیت و همچنین هزینه کردن اموال ملی برای پروژه های ضد میهنی مانند جنگ و اتمی که جملگی آنان در نظام ولی فقیه نهفته اند، از دلائل اصلی بحران بیکاری در کشور می باشد.

کارشناسان مسائل اقتصادی بر این باورند که رژیم آخوندی برای اینکه بتواند بحران بیکاری را مهار نماید، نیازمند تولید حداقل «یک میلیون»  شغل در سال می باشد. بحران بیکاری که اکنون دامن بسیاری از خانواده ها و بویژه نسل جوان و تحصیل کرده کشور را گرفته است در منطق خود راه به ایحاد صنعتی بنام «دستفروشی» برده است. این سخن به معنای نبود فرصت های شغلی برای متقاضیان در بازار کارمی باشد که در حاکمیت چپاولگر آخوندی به رشد دستفروشی در کشور ضریب دوچندان زده است.
سایت حکومتی مشرق نیوز(4 تیر 1394) در گزارشی با عنوان «انفجار دستفروشی در پی بیکاری گسترده» ضمن اعتراف به ناتوانی حکومت برای برون رفتن از بحران بیکاری از جمله می نویسد: «ناتوانی دولت‌ها در ایجاد شغل برای جوانان و دلسرد شدن از یافتن یک موقعیت شغلی مناسب در سال‌های اخیر باعث انفجار دستفروشی در بازار کار ایران شده ؛ آنها را وادار کرده تا برای فرار از بیکاری فکری کنند. یکی از پدیده های عجیب در بازار کار ایران که در طول یک دهه اخیر رواج بیشتری یافته و خود را نشان می دهد، دستفروشی است. فقط کافی است از منزل خارج شویم تا در معابر شهر، خطوط مترو، در اتوبوس‌های درونشهری، بر سر چهارراه ها و بسیاری اماکن دیگر با دستفروشان برخورد کنیم».
این گزارش حکومتی سپس به دلائل پدیدار شدن «صنعت دستفروشی» پرداخته و می افزاید: «به صورت کلی، پدیده دستفروشی یک مسئله چند وجهی است که از جوانب گوناگونی می توان به بررسی آن پرداخت. بحث استفاده از کودکان و در واقع سوء استفاده از بچه ها در قالب دستفروشی یک مسئله است که می توان آن را مورد بررسی قرار داد. گسترده شدن چتر اقتصاد غیررسمی و واسطه گری در اقتصاد ایران، توسعه فعالیت های غیرمولد و همچنین تکدی گری در قالب دستفروشی؛ موضوعاتی است که در رابطه با فعالیت دستفروشی می تواند مورد بررسی و تحلیل قرار گیرد. رشد قارچ گونه دستفروشی در کشور امروز در بستر نابسامانی بازار کار رسمی فراهم شده. سئوال این است که چرا بازار کار غیررسمی کشور این قدر توسعه پیدا کرده است؟».
5 تیر 1394