موج بیکاری در میان زنان و فارغ التحصیلان

بحران روبه افزایش بیکاری در حاکمیت آخوندی اکنون ابعاد جدید بخود گرفته است. وضعیت بقدری بحرانی است که دیگر متولیان رژیم امکان پنهانکاری آمار و ارقام در این زمینه را ندارند. برای نمونه پاسدار لاریجانی، رئیس مجلس حکومتی در سخنانی به گوشه ای از ابعاد بیکاری بویژه در میان فارغ التحصیلان اعتراف کرد. بنابراین گزارش وی گفت: « نبود شغل با توجه به اینکه منابع سرشار و نیروی انسانی کافی در اختیار کشورمان وجود دارد؛ یک نقص است».

این گزارش در ادامه می افزاید : « وی وجود 42 درصد  فارغ‌التحصیل بیکار را در کشور نقص بزرگی عنوان کرد». ( سایت نیروی تروریستی قدس تسنیم 4 اردیبهشت 1394)

سخنان پاسدار لاریجانی در حالی بیان می شود که دولت آخوند روحانی  تاکنون بدلیل بحران اقتصادی و مالی شدید حکومت، هیچ قدمی برای بهبود وضعیت بازار کار برنداشته است. رژیم آخوندی اکنون با دو مشکل اساسی یعنی بیکاری و تورم روبه رشد روبرو است و چشم انداز برون رفتن از این معضلات همچنان تیره و تار است. در رابطه با بحران بیکاری شنبه گذشته (22 فروردین 1394 ) نیز علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در کابینه آخوند روحانی  اعلام کرد که «نرخ بیکاری زنان دو برابر مردان است». مرکز آمار حکومتی نیز  در آخرین گزارش خود از وضعیت بیکاری در جامعه که در پاییز سال 93  منتشر شده، اعلام کرد: «بخش عمده کاهش فعالیت اقتصادی در ایران در سال منتهی به پاییز 1393 مربوط به زنان بوده است.
در یک سال منتهی به پاییز 1393 بیش از 553 هزار نفر از زنان از چرخه فعالیت‌های اقتصادی خارج شده‌اند و تعدادشان از چهار میلیون و 302 هزار نفر در تابستان 1392 به سه میلیون و 749  هزار نفر در تابستان 1393  کاهش پیدا کرده است». همچنین کارشناسان اقتصادی بر این باورند که رژیم برای این که بتواند بیکاری را کنترل و نرخ آن را کاهش دهد باید سالانه بیشتر از یک میلیون شغل ایجاد کند. لازمه تولید یک میلیون شغل در سال نیز، رشد اقتصادی هفت درصد می باشد که به یقین فرسنگ ها با نرخ رشدکنونی فاصله دارد.
5 اردیبهشت ۹۴