گردهمایی نوروزی در پارلمان انگلستان

گردهمایی نوروزی در پارلمان انگلستان با حضور نمایندگان از تمامی احزاب هر دو مجلس این کشور، حقوقدانان برجسته، وکلا و مدافعان حقوق بشر و حقوق زنان برگزار شد.

شخصیت‌های شرکت‌کننده در این گردهمایی عبارت بودند از:
دیوید جونز نماینده پارلمان انگلستان از حزب محافظه‌کار و وزیر ولز در کابینه دیوید کامرون تا ژوئیه 2014
سر دیوید ایمس نماینده پارلمان انگلستان و رئیس مشترک کمیته پارلمانی بریتانیا برای آزادی ایران
لرد کارلایل رئیس مشترک کمیته پارلمانی بریتانیا برای آزادی ایران
سر آلن میل نماینده پارلمان انگلستان و معاون گروه سوسیالیست‌ها در شورای اروپا
نمایندگان پارلمان انگلستان: دکتر متیو اوفورد، دیوید کرازبی، سر راجر گیل، سر باب راسل و جان فرانسیس اسپلار
نمایندگان مجلس اعیان انگلستان: لرد تونی کلارک رئیس پیشین حزب کارگر، لرد مگینس و لرد کاتر
لیدی ولری کوربت مدافع برجستة حقوق بشر و حقوق زنان
کیرستی بریملو رئیس کمیته حقوق بشر جامعة حقوقدانان انگلستان و ولز
پروفسور بیل باورینگ عضو برجستة کمیته حقوق بشر جامعة حقوقدانان انگلستان و ولز
و دیوید وون حقوقدان برجسته با رتبة مشورتی ملکه
سخنرانان گردهمایی نوروزی در پارلمان انگلستان در سخنرانی‌های خود فرا رسیدن نوروز را به مردم و مقاومت ایران و اشرفی‌ها در لیبرتی تبریک گفتند و ابراز امیدواری کردند که در سال نو، سرکوب در ایران پایان یابد و تغییر دموکراتیک به‌دست مقاومت ایران محقق شود.
نمایندگان برجستة مجلسین انگلستان در اظهارات خود دربارة مذاکرات هسته‌یی جاری بین رژیم آخوندی و کشورهای پنج به‌علاوة یک، به قطعنامة پارلمانی ثبت‌شده 342 تحت عنوان «رژیم ایران و تسلیحات اتمی» که توسط بیش از 110 نماینده از جمله 10 وزیر پیشین مورد حمایت قرار گرفته اشاره کردند؛ این قطعنامه که در آبان‌ماه سال 93 به‌ثبت رسید، ضمن حمایت از مقاومت ایران به‌خاطر افشای برنامة مخفی اتمی رژیم، به اتخاذ یک سیاست قاطع برای مقابله با تاکتیک‌های فریبکارانة حکومت آخوندی فرا می‌خواند و تأکید می‌کند: هرگونه توافق هسته‌یی باید در برگیرندة اجرای کامل قطعنامه‌های شورای امنیت و توقف غنی‌سازی باشد و دسترسی آزادانه و بدون مانع بازرسان آژانس را به تمامی سایت‌های مورد ظن و مشکوک تأمین کند.

در ابتدای این گردهمایی، دیوید جونز نماینده پارلمان و وزیر پیشین ولز در کابینه دیوید کامرون با اشاره به قطعنامة 342 پارلمان انگلستان، گفت:
تنها چند هفتة پیش شورای ملی مقاومت وجود یک سایت غنی‌سازی هسته‌یی ناشناخته در ایران را افشا کرد. بنابراین فکر می‌کنم تمام کسانی که EDM قطعنامه (342) را امضا کردند می گویند، واقعاً ما در انجام این کار در مسیر بسیار صحیحی بودیم و هشدارهایی که ما دادیم توجیه‌پذیرند.
 ما هم‌چنین در این دوره (قطعنامة) EDM 343 را در مورد کمپ لیبرتی مطرح کردیم که توسط بیش از 110 نفر از اعضای مجلس عوام مورد حمایت قرار گرفت... سازمان ملل متحد، دولت ما و دولت عراق باید اقدام فوری برای (لغو) محاصرة غیر انسانی کمپ لیبرتی با شناسایی آن به‌عنوان یک کمپ پناهندگان سازمان ملل متحد و تضمین ایمنی، امنیت و حقوق ساکنان آن انجام بدهند و خوشوقتم که بگویم آن نظرات توسط کمیتة حقوق بشر کانون وکلای انگلستان و ولز و هم‌چنین جامعه وکلا تکرار شد.
جامعة بین‌المللی، به‌ویژه سازمان ملل و ایالات متحده حالا یک وظیفة برای تضمین موقعیت ساکنان کمپ لیبرتی دارند. آن‌ها در حال حاضر تحت محاصره عملی نیروی قدس هستند و من معتقدم همة اعضای جامعة بین‌المللی باید برای این‌که به کمپ لیبرتی موقعیت پناهندگی داده شود فشار بیاورند.

سپس لرد کارلایل رئیس مشترک کمیته پارلمانی بریتانیایی برای آزادی ایران در سخنرانی خود به وضعیت وخامت‌بار حقوق بشر در ایران هم‌زمان با مذاکرات هسته‌یی پرداخت و گفت:
من برای یک لحظه قبول نمی‌کنم که حقوق بشر را از مذاکرات هسته‌یی جدا کنیم. به نظر من، مذاکرات هسته‌یی بر اساس اعتماد به یک رژیم غیر قابل اعتماد، با فرض این‌که بعداً ما می‌توانیم یک بحث معنی‌دار در مورد نقض وحشتناک حقوق بشر در ایران داشته باشیم، فقط احمقانه است. علاوه بر این، برای من خیلی دشوار است باور کنم آن‌ها برنامة هسته‌یی خود را ادامه نحواهند داد، صرف‌نظر از این‌که در این مذاکرات چه تصمیمی گرفته شود.
لرد کارلایل آن‌گاه به حمایت از شورای ملی مقاومت به‌عنوان آلترناتیو معتبر برای تغییر رژیم در ایران فراخوان داد و سپس بر لزوم رعایت حقوق اشرفی‌ها در لیبرتی تأکید کرد؛ و درپایان مجدداً نوروز را به حاضرین تبریک گفت.

سخنران بعدی این گردهمایی نوروزی، حسین عابدینی با اشاره به بیش از 30 سال سرکوبگری رژیم آخوندی علیه مردم ایران، گفت:
این رژیم هر سیاستی را هم که اتخاذ کند و هر مسیری را هم که در پیش گیرد، نمی‌تواند از سرنگونی محتوم خود به‌دست مردم و مقاومت ایران گریزی داشته باشد.
وی سپس از یاران فقید مقاومت در انگلستان هم‌چون لرد کوربت، لرد جانستون و لرد فریزر یاد کرد و افزود:
آرزوی بزرگ هر ایرانی در سال جدید، ایران آزادی است که بتوانند آزادانه در آن زندگی کنند.
امیدوارم هر چه زودتر، مردم ما بتوانند در یک ایران آزاد و دموکراتیک از دوستان پارلمانترمان، به‌خاطر حمایت‌ها و تلاش‌هایتان به‌نحوی که شایسته و درخور شما باشد، در یک جشن بزرگ، استقبال به‌عمل آورند.

سر آلن میل نماینده پارلمان انگلستان و نایب رئیس گروه سوسیالیست‌ها در شورای اروپا در سخنرانی خود، گفت: ما از خانم رجوی و کارزار بین‌المللی که وی برای آزادی ایران رهبری می‌کند بسیار سپاسگذاریم و بی‌نهایت از او قدردانی می‌کنیم. او سنگر دموکراسی است و ما جداً از کاری که وی انجام می‌دهد سپاسگذاریم. نکتة دومی که می‌خواهم به آن اشاره کنم ابراز قدردانی از کسانی است که در حمایت از ایران در این ساختمان کار می‌کنند. ما با شما و مردم شما خواهیم بود.
ما آن‌قدر ادامه می‌دهیم تا این‌که شما به پیروزی برسید. پیروزیی که مطمئناً و امیدوارم به‌زودی، به آن دست یابید.

پس از آن دیوید کرازبی نماینده پارلمان انگلستان ضمن تأکید بر حمایت گستردة منتخبان انگلیسی از مقاومت ایران، اظهار داشت:
بسیار مفتخریم که به ما اجازه دادید در جشن نوروزی شما شرکت کنیم. فقط می‌خواستم به ساکنان کمپ لیبرتی عید را تبریک بگویم. سال جدید زمانی است که ما می‌بایست از دموکراسی در ایران حمایت کنیم.

سر دیوید ایمس نماینده ارشد پارلمان انگلستان و رئیس مشترک کمیته پارلمانی بریتانیا برای آزادی ایران در سخنرانی خود، با تبریک فرا رسیدن سال نو به اشرفی‌ها، مردم ایران و جوامع ایرانیان در انگلستان، گفت:
می‌خواهم از این فرصت استفاده کرده برای دوستان ایرانیمان در لندن، انگلستان، کمپ لیبرتی و طبیعتاً مردم ایران، سال نوی خوبی آرزو کنم. سال پایان حکومت شر ملاها و یک شروع جدید برای حکومت مردمی در ایران. (رژیم) ایران یک نیروی شر است؛ نیرویی است که به ترویج استبداد و سرکوب در داخل و صدور تروریسم و بنیادگرایی اسلامی در خارج از کشور مشغول است. به هیچ‌وجه نباید هیچ همکاری با رژیم ایران در عراق و یا سوریه (صورت گیرد). به‌عکس، رژیم ایران باید از عراق و سوریه بیرون انداحته شود. هر گونه توافق هسته‌یی باید شامل اجرای قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل و توقف غنی‌سازی اورانیوم علاوه بر امضای پروتکل الحاقی با دسترسی بدون مانع بازرسان آژانس به تمام سایت‌های مشکوک (رژیم) ایران باشد. پروندة نقض سیستماتیک حقوق بشر (رژیم) ایران باید به‌منظور محاکمة مقامات رژیم برای جنایت علیه بشریت، به شورای امنیت ملل متحد و دیوان کیفری بین‌المللی ارجاع داده شود».

سر دیوید ایمس سپس به وضعیت اشرفی‌ها در لیبرتی پرداخت و تأکید کرد:
کمپ لیبرتی، خانة اعضای اپوزیسیون ایران باید به‌عنوان کمپ پناهندگی تحت نظارت کمیساریای عالی پناهندگان به‌رسمیت شناخته شود و محاصرة پزشکی و سوخت در کمپ باید پایان یابد. اگر به هر دلیلی، جامعة بین‌المللی، سازمان ملل متحد و یا ایالات متحده تمایلی به پا پیش‌گذاشتن برای حفاظت از پناهندگان ایرانی بی‌دفاع در کمپ لیبرتی ندارند، پس تنها کار اخلاقی و صادقانه این است که حداقل سلاح‌های آن‌ها به آن‌ها داده شود تا بتوانند از خود و خانه‌های خود در برابر تجاوز شبه نظامیان تحت حمایت (رژیم) ایران حفاظت کنند. نخست‌وزیر دیوید کامرون به خبرگزاری رویتر گفت، جایگزین‌های توافق هسته‌یی با (رژیم) ایران جذاب نیستند. آن‌چه من می‌خواهم بگویم این است که یک جایگزین جذاب وجود دارد و آن کمک به مردم ایران برای پایان‌دادن به دیکتاتوری مذهبی در کشورشان است!
بنابراین آقای نخست‌وزیر، ما این نقشة مسیر را برای یک جایگزین جذاب‌تر که وجود دارد پیشنهاد می‌کنیم این نه تنها تلاش آخوندها را برای سلاح‌های هسته ای را به پایان می‌رساند بلکه صدور تروریسم و بنیادگرایی اسلامی را با یک تصمیم سیاسی متوقف می‌کند. از مردم و مقاومت ایران برای تغییر دموکراتیک حمایت کنید. امیدوارم، با تمام تلاش‌های مشترکمان، امسال سالی باشد که ایران آزاد شود. همان‌طور که دوست عزیز و همکارم لرد کوربت همیشه می‌گفت، امید من این است که سال جدید ایرانی بعدی را با همة شما در ایران آزاد جشن بگیریم؛ و من قول می‌دهم بیشترین تلاش‌هایم را برای کمک به شما جهت محقق‌کردن آن بکنم.

در ادامة گردهمایی نوروزی در پارلمان انگلستان، لیدی ولری کوربت مدافع برجستة حقوق بشر و حقوق زنان پس از یادآوری نقض مکرر تعهدات داده‌شده به اشرفی‌ها طی سالیان اخیر، به بی‌واکنشی جامعة بین‌المللی در قبال جنایات رژیم آخوندی انتقاد کرد و گفت:
رابین (کوربت) همیشه می‌گفت، استمالت از آخوندهای قاتل راه درستی برای مقابله با زورگویان نیست. ما به‌تازگی روز (جهانی) زن را جشن گرفتیم و مقاومت ایران توسط یک زن قوی رهبری می‌شود. مریم رجوی درگیر مبارزه با یکی از بدترین دیکتاتوری‌های مذهبی است که بانکدار تروریسم در سراسر دنیا است. در کمپ لیبرتی یک هزار زن شجاع همراه با مردان هموطنشان علیه رژیم ایران مبارزه می‌کنند.
با رهبری این زنان، شورای ملی مقاومت ایران هرگز از اهداف آزادی، دموکراسی، عدالت و مساوات در کشور دست بر نخواهد داشت. این روحیة قوی بود که رابین (کوربت) را برانگیخت تا از شورای ملی مقاومت در سال ۱۹۸۹ پشتیبانی کند. او به عهد خودش وفا کرد تا سال ۲۰۱۲ که از میان ما رفت؛ اما خوشوقتم که راه او ادامه دارد
لرد کارلایل، سر دیوید ایمس، دیوید جونز، لرد کلارک، لرد آلتون و دیگر پارلمانترها کاری را که رابین آغاز کرده بود ادامه می‌دهند، او کار گروه پارلمانی برای آزادی ایران را شروع کرد. من برای حفاظت کمپ لیبرتی آرزوی موفقیت دارم. دولت‌ها باید اذعان کنند که لیبرتی یک کمپ پناهندگی است و از سازمان ملل و دولت کنونی عراق بخواهند همین کار را انجام دهند.

دیوید وون حقوقدان برجسته با رتبة مشورتی ملکه ضمن یادآوری خاطراتی از همکاری‌هایش با لرد اسلین فقید برای درهم‌شکستن برچسب تروریستی علیه مقاومت ایران و پیروزی‌هایی که در این زمینه به‌دست آمد، تأکید کرد:
 (ما) در هر موردی به شما وفادار خواهیم بود و از شما در همه کارهایتان پشتیبانی خواهیم کرد. اهداف مجاهدین، اهداف دموکراسی، اهداف حقوق بشر و اهداف کمپ لیبرتی اهداف همیشگی ما است.
بهار فرا رسیده و سال آینده سال مهمی برای ما است. سال تغییر و تغییر سیاسی که به شما و دیگران بستگی دارد.

پس از آن کیرستی بریملو رئیس کمیته حقوق بشر جامعة حقوقدانان انگلستان و ولز در سخنرانی خود، ضمن تبریک نوروز به حاضرین گفت:
به‌تازگی ما در مورد نقض حقوق بشر که در کمپ لیبرتی در حال وقوع است نامه‌یی به بان کی مون نوشتیم و به پیگیری این موضوع با ملل متحد ادامه خواهیم داد تا بدانند که آن‌ها واقعاً باید در رابطه با این کمپ دست به عمل بزنند. ما از شما حمایت خواهیم کرد و به عمل خود برای کمک به افرادی که در آن کمپ هستند ادامه خواهیم داد. شما از حمایت ما برخوردارید
کیرستی بریملو در پایان سخنانش حمایت تمام‌حزبی نمایندگان پارلمان انگلستان از مقاومت ایران را امر بسیار مهمی توصیف کرد.

سخنران بعدی گردهمایی لندن، پروفسور بیل باورینگ عضو برجستة کمیته حقوق بشر جامعة حقوقدانان انگلستان و ولز، به فعالیت‌های این کمیته در حمایت از اشرفی‌ها طی سالیان اخیر و تلاش‌های مستمر لرد اسلین فقید در پشتیبانی از مجاهدین اشاره کرد و با یادآوری حقوق مجاهدان اشرفی در لیبرتی گفت:
 در کمپ لیبرتی نقض آشکار قوانین بین‌المللی و حقوق بشر وجود دارد. وظیفة همه در این اتاق این است که کاری کنند تا دولت انگلستان و سایر دولت‌های اروپایی و ما امیدوارم دولت آمریکا این مهم را در اولویت دستور کاری خود قرار بدهند

لرد تونی کلارک عضو برجسته مجلس اعیان و رئیس پیشین حزب کارگر انگلسنان ضمن تبریک نوروز به مجاهدان در کمپ لیبرتی تاکید کرد: من حتی به یک کلمه در مورد صلح آمیز بودن فعالیت‌های اتمی رژیم ایران باور ندارم. من معتقدم که آن‌ها هم چنان برغم افشاگری‌های شورای ملی مقاومت که از سال‌ها پیش برنامه مخفی اتمی این رژیم را افشا کردند، همچنان به فعالیت‌هایشان برای دستیابی به بمب اتمی ادامه می‌دهند.
این مسئولیت ماست که اطمینان حاصل کنیم که این دستور کار گسترده تر شود بنحویکه افراد در این پارلمان، در پارلمان اروپا و آمریکا به این باور برسند که اگر می‌خواهند با آخوندها بنشینند باید حواسشان را بسیار بسیار جمع کنند “.
لرد کلارک در پایان تاکید کرد: ما اامروز ینجا هستیم تا نوروز را جشن بگیریم و اراده مان را برای دیدن اینکه آخوندها مورد حسابرسی قرار بگیرند محکم تر کنیم؛ و این امر بزودی فراخواهد رسید

جان اسپلر عضو مجلس عوام با اشاره به پتانسیل بالای اجتماعی در داخل ایران و همچنین تمدن دیرینه ایران گفت: ”ایران تنها در صورتی این پتانسیل بالا را دارد که از یوغ آن‌هایی که می‌خواهند روحیات انسانی را محدود سازند و آن‌هایی که می‌خواهند دایره انسانیت را تنگ کنند و آن‌هایی که مطلقاً و با سخت سری در مقابل پلورالیسم و آزادی ایستاده‌اند رها شود “.

استیو مک کیب عضو مجلس عوام ضمن تبریک نوروز، رویکرد غرب در رابطه با رژیم آخوندی را مورد انتقاد قرار داد و گفت: ” من می‌فهمم چرا افراد سعی می‌کنند راه حل‌های مسالمت آمیز و مصالحه پیدا کنند، اما ما باید کاملاً روشن کنیم که هر قدرما سعی کنیم معامله ای با آخوندها در بمب هسته ای بکنیم اما هیچ راه حل مسالمتآمیز و یا نتیجه خوبی وجود نخواهد داشت و این اتفاق نخواهد افتاد “. وی افزود:”شبه نظامیان شیعه به نمایندگی از ملاها پاکسازی قومی به اسم ظاهراً حمله به داعش را انجام می‌دهند و دقیقاً از همان نوع افراطگرایان، بنیادگرایان و قاتلان هستند، آن‌ها دوروی یک سکه هستند. ما با هیچکدام از آن‌ها نباید وارد مذاکره شویم “.

لرد برایان کاتر عضو مجلس اعیان انگلستان نیز ضمن تبریک سال نو حمایت کامل خود را از مقاومت ایران و تلاش‌هایش برای استقرار دمکراسی در ایران ابراز نمود
دولت نوروزی نماینده شورای ملی مقاومت در انگلستان ضمن قدردانی از تلاش‌های نمایندگان و سایر شخصیت‌های شرکت کننده در حمایت از مردم و مقاومت سازمانیافته ایران، به مبارزات مردم ایران در قبال رژیم آخوندی طی 5700 رشته حرکات و تظاهرات اعتراضی در سال 1393 اشاره کرد و گفت زمان آن رسیده است که دولت انگلستان این مقاومت را که تنها صدای واقعی مردم سرکوب شده ایران استبرسمیت بشناسد
دولت نوروزی در قسمت دیگری از سخنان خود با اشاره به مذاکراتی که هم اکنون بین رژیم و کشورهای 1+5 در زمینه فعالیت‌های اتمی رژیم در جریان است، گفت:
سیاست فریبکاری رژیم برای بیش از دو دهه ادامه داشته است و ادامه مماشات با این رژیم، آنان را تشجیع خواهد کرد که به سیاست فریب کاری خود ادامه دهند. ما نیاز به قاطعیت داریم و معنی‌اش این است که باید تحریم‌ها علیه رژیم آخوندی را افزایش داد.
نماینده شورای ملی مقاومت در انگلستان در ادامه سخنان خود، در حمایت از خواسته ای که توسط سر دیوید ایمس برای تأمین حفاظت و امنیت مجاهدان لیبرتی طرح شده بود گفت: با توجه به اینکه ملل متحد، دولت آمریکا، کمیساریای عالی پناهندگان و دولت عراق به وظایف خود در قبال امنیت ساکنان کمپ لیبرتی عمل نکرده‌اند تنها راه آن است که جامعه بین المللی و بویژه ملل متحد ترتیبات آنرا فراهم کند که سلاح‌های ساکنان کمپ به آن‌ها برگردانده شود تا بتوانند خود در مقابل تهاجمات وحشیانه مزدوران رژیم آخوندی از خود حفاظت نمایند

در پایان این جلسه، دیوید جونز نماینده پارلمان انگلستان و وزیر ولز در کابینه دیوید کامرون تا سال 2014 گفت:
فکر می‌کنم که آنچه را که می‌توان در حال حاضر واقعاً گفت این است که از بودن با شما در اینجا امشب بسیار لذت بردم. از دیدن اینهمه چهرهای خندان واین همه افراد پر از امید برای آینده.
فقط می توأم منعکس کننده صحبت‌های استیو(مک کیب) باشم، من این سازمان را تقریباً ۱۰ سالی است که می‌شناسم. کسان دیگری رانمی شناسم که اینقدر براین هضتی که به آن اعتقاد دارند پرتلاش وسخت کوش باشند، بنابراین اگر کسی شایسته بدست آوردن موفقیت باشد شما هستید.
ما نهایت سعی یمان را خواهیم کرد تا صدای شما شنیده شود.
من کاملاً با استیو در مورد وزارت امور خارجه موافقم. آن‌ها باید پی ببرند که نمی‌توانند به آسانی بر سر مسئله جاه طلبی اتمی رژیم ایران با کسانی به توافق برسند که اصلاً معنی مصالحه را در نمی‌یابند.
فکر می‌کنم که اینرا باید در الویت دستور کاری خود قرار دهیم؛ اما در این میان برای همه شما باردیگر عید خوبی را آروزمندم.