پارلمان بلژیک- محکومیت نقض حقوق بشر و سرکوب زنان در ایران

در یک جلسه در پارلمان فدرال بلژیک نقض حقوق بشر درایران و بویژه موج حملات اسید پاشی به زنان به اتهام بدحجابی به بحث گذاشته شد.

ریاست این جلسه را سناتور دیرک کلاس، رئیس کمیته بلژیکی پارلمانترها و شهرداران برای یک ایران دمکراتیک بر عهده داشت. وی طی سخنانی گفت: ”پس از بیش از یک سال که روحانی، به ریاست جمهوری رژیم ایران رسید، تمامی آن حرفها در وصف او فراموش شده و کاملا روشن شده که او را به عنوان یک مدره تلقی کردن تنها یک سراب بوده است. مشخص است که اگر ما واقعا خواهان مشاهده یک ایران آزاد و دمکراتیک هستیم، این امر هرگز با دیکتاتوری های فعلی حاکم امکان پذیر نخواهد شد. تنها راه حال این است که از اپوزیسیون رژیم ایران برای تغییر رژیم حمایت کنیم“.
سناتور دیرک کلاس افزود: ”در حالیکه ما به مهلت 24 نوامبر نزدیک می شویم امیدواریم که امریکا و اروپا امتیازات بیشتری به این رژیم ندهند. تهدید اتمی واقعی است ما باید این را بفهمیم. ما باید اطمینان خاطر داشته باشیم که این رژیم قادر به درست کردن بمب نخواهد بود“.


خانم نله لاینن نماینده پارلمان از حزب لیبرال فلامان گفت: ”در اکتبر امسال ده ها زن، قربانی حملات اسید پاشی توسط باند های جنایتکار وابسته به دولت شدند. میلیون ها ایرانی از خبر اعدام ریحانه جباری، دانشجوی 26 ساله شوکه و خمشگین شدند. 
وی گفت: ”ما همچنین بسیار نگران وضعیت زنان عضو اپوزیسیون ایران در عراق هستیم. دولت عراق یک محاصره پزشکی ظالمانه ای را علیه کمپ لیبرتی اعمال کرده و بسیاری از این زنان بیمار از مراجعه به بیمارستان برای مداوای فوری محروم شده اند. بیست و دو عضو سازمان مجاهدین تا بحال به خاطر  محاصره پزشکی ضدانسانی جان خود را از دست داده اند. ما از نماینده جدید عالی اتحادیه اروپا خانم فدریکا موگرینی میخواهیم تا از دولت عراق بخواهد تا به این محاصره و محدودیت های ضدانسانی پایان بدهد. ما خوشحال هستیم که زنان دارای مسؤلیت های کلیدی در مقاومت ایران هستند و موقعیت خانم مریم رجوی به عنوان رئیس جمهور این جنبش در واقع یک چالش سیاسی، فرهنگی و ایدئولوژیک بر علیه ملایان و بنیادگرایی اسلامی است“.
دکتر آلخو ویدال - کودآدراس، نایب رئیس سابق پارلمان اروپا طی سخنانی گفت: ”بهترین شانس برای جنگ با بنیادگرایی اسلامی این است که رژیم ایران تغییر بکند. تا زمانی که تهران تحت کنترل ملایان است، ایران مرکز صدور بنیادگرایی و افراطی گری باقی خواهد ماند. اگر اروپا و امریکا در جنگ با اسلام افراطی و داعش جدی هستند، راه حل واقعی این است که یک دولت دمکراتیک در تهران داشته باشیم. رژیم ایران یک بخشی از مشکل است و بخشی از راه حل نیست. به نظر من جنبش تحت رهبری مریم رجوی، دشمن اصلی ملایان و تنها اپوزیسیون سازمان یافته می باشد. سازمان مجاهدین و شورای ملی مقاومت ایران تنها آلترناتیو دمکراتیک این رژیم هستند. من در گردهم آیی های سالانه آنها در پاریس با شرکت بیش از صد هزار نفر شرکت کرده ام“.


پرفسور اریک داوید، کارشناس برجسته قانون بین الملل از دانشگاه آزاد بروکسل درباره پیروزی اخیر اپوزیسیون ایران، مجاهدین خلق ایران در دادگاه های فرانسه صحبت کرد که بعد از 11 سال آزار و اذیت و فشار علیه مخالفین ایرانی از ژوئن  2003 محقق گردید. وی گفت: ”اقدامات قاضی فرانسوی در آن زمان هیچ معنایی به لحاظ  حقوقی نداشت. قاضی جدید فرانسوی، اکنون پرونده را بسته چون مطلقا هیچ چیزی در این پرونده وجود نداشت“.
پائولو کازاکا، نماینده سابق پارلمان اروپا و کارشناس امور خاورمیانه گفت: ”ما به تازگی دیدیم که مردم ایران دولت خودشان را با داعش مقایسه میکنند. این کاملا درست است چون مردم ما در اینجا فراموش میکنند که اولین دولتی که به طور سیستماتیک از این روش های بیرحمانه علیه مردم خودش استفاده کرد و تا همین امروز میکند، این رژیم به اصطلاح جمهوری اسلامی ایران است. آنها ریشه های واقعی ایدئولوژیک و شاخص های این به اصلاح دولت اسلامی یا داعش هستند. لذا برای حل ریشه ای این مشکل در منطقه، تنها راه حل این است که به مردم ایران در مبارزه شان برای تغییر این رژیم کمک شود“.


دیوید کلارینوال نماینده پارلمان بلژیک از حزب لیبرال فرانکافون گفت: ”سال ها است که من از فعالیت های شورای ملی مقاومت ایران برای تحقق یک ایران آزاد و دمکراتیک حمایت میکنم. این درست است که ما امیدهایی داشتیم که وضعیت بعد از روی کار آمدن رئیس جمهوری جدید حداقل کمی بهتر شود ولی متاسفانه با اخباری که ما در ماه های اخیر دریافت کرده ایم، به نظر می رسد که اوضاع دارد بدتر می شود و روشن است که روحانی تنها دارد یک ماسک می زند تا برای غرب قابل قبول بشود ولی اعمال او دقیقا مشابه نفر قبلی و حتی در مواردی بدتر بوده است“.
دراین جلسه تعدادی از اعضای جوامع و انجمن های ایرانی دربلژیک و تعدادی از خبرنگاران مطبوعات بلژیک نیز شرکت کرده بودند.