گزارش سالانه وزارت خارجه انگلستان در باره وضعیت حقوق بشر در ایران

ایران کشور مورد نگرانی
وعده های روحانی در دوران انتخابات در هیج زمینه یی انجام نشده است
اعدامها به نسبت سالهای گذشته افزایش یافته و مجازات مرگ در مورد کسانی که هنگام جرم زیر سن قانونی  بوده اند ادامه دارد
انگلستان به تحریم اشخاص و نهادهایی که در نقض جدی حقوق بشر در ایران دست دارند هم چنان ادامه می دهد

گزارش سالانه وزارت خارجه انگلستان که روز 10 آوریل 2014 (برابر با 21 فروردین 93) منتشرشد، وجوه مختلف نقض حقوق بشر درایران را ذکرکرده و تصریح می کند که در دوره آخوند روحانی، هیچ کدام از وعده های او انجام نشده است. بخشهایی از این گزارش بدین قرار است:
روی کار آمدن حسن روحانی به عنوان رئیس جمهور رژیم ایران در ماه ژوئن بر اساس وعده داده شده برای مساوات اجتماعی و عدالت برای همه ایرانیان، ایجاد کننده یک احساس خوشبینی بود....
اما  وعده های روحانی در هیج زمینه یی انجام نشد. تعداد اعدامها به نسبت سالهای گذشته افزایش یافته و مجازات مرگ در رابطه با قاچاق مواد مخدر و کسانی که در هنگام ارتکاب زیر سن بلوغ بوده اند ادامه دارد. گروههای اقلیتهای نژادی از تبعیض و آزار رنج میبرند و پیگرد اقلیتهای مذهبی ادامه دارد. حکومت به سرکوب آزادی بیان با دستگیری روزنامه نگاران و وبلاگ نویسها و کارمندان اینترنت ادامه میدهد.
انگلستان در صف مقدم تلاشهای بین المللی برای وادار کردن حکومت ایران به رسیدگی به کارنامه اسفناک حقوق بشر در ایران باقی مانده است.
انگلستان به مطرح کردن پرونده های شخصی نقض حقوق بشر در ایران، به منظور رسیدگی به میزان بالای اعدامها، تعقیب اقلیتهای قومی و مذهبی و عدم وجود آزادی مطبوعات ادامه داده است.
در ماه مارس، انگلستان از تمدید ماموریت، گزارشگر ویژه ملل متحد در زمینه حقوق بشر در ایران پشتیبانی کرد. در خلال تقدیم گزارش دکتر احمد شهید به شورای حقوق بشر ملل متحد، بریتانیا نگرانیهایش را در باره شکنجه، حقوق مذاهب و اقلیتهای قومی و زنان مطرح کرد و رویکر انتقام جویانه حکومت ایران را علیه اشخاصی که توسط دکتر احمد شهید مصاحبه شده بودند، محکوم کرد.
 در 18 دسامبر برای دهمین سال متوالی یک قطعنامه سازمان ملل متحد در حمایت از حقوق بشر در ایران با 86 رای موافق و 36 رای مخالف به تصویب رسید. بریتانیا به شدت از این قطعنامه پشتیبانی کرد.
بریتانیا به حمایت از اتحادیه اروپا در اعمال ممنوعیت مسافرت وسیع و منجمد کردن اموال در مورد اشخاص و نهادهای مسئول ارتکاب نقض جدی حقوق بشر در ایران ادامه میدهد.
در 11 مارس، 9 تن از اشخاص و یک نهاد (پلیس سایبری) به لیست اضافه شدند که مجموع عدد اشخاصی که مورد تحریم حقوق بشر اتحادیه اروپا در ایران هستند به 88 عدد رسید.
واکنش رژیم ایران به انتقادهای بین المللی در مورد کارنامه حقوق بشر رژیم یکبار دیگر اهانت آمیز بود. رژیم ایران گزارش ماه مارس گزارشگر ویژه سازمان ملل را نیز رد کرد و به صورت شخصی به دکتر احمد شهید حمله کرد.
واکنش ها در مورد گزارش ماه اکتبر نیز مشابه بود و سخنگوی وزارت خارجه رژیم ایران این گزارش را با انگیزه های سیاسی توصیف کرد. رژیم ایران به ممانعت از بازدید دکتر احمدشهید از ایران ادامه میدهد.
بر اساس وعده های داده شده در خلال مبارزه انتخاباتی روحانی یک پیش نویس منشور حقوق شهروندی در ماه نوامبر منتشر شد. .... حقوقی که در این منشور به آن اشاره شده بر اساس چهارچوب قوانین جاری رژیم ایران هستند که از فراهم کردن حفاظت از حقوق بشر در ایران بسیار دور هستند. ....
سایت وزارت خارجه انگلستان- 10 آوریل 2014