رویتر- رهبر اپوزیسیون ایران از اتحادیه اروپا می‌خواهد تا حقوق بشر را در کانون رابطه اش با تهران قرار دهد

مریم رجوی، رهبر اپوزیسیون ایران، از جامعه جهانی و اتحادیه اروپا خواست تا در روابطشان با رژیم تهران، حقوق بشر را در مقدم و در کانون مذاکرات قرار دهند.

رجوی که اپوزیسیون شورای ملی مقاومت ایران را رهبری می‌کند در یک دیدار از پارلمان اروپا در بروکسل در روز چهارشنبه این موضوع را مطرح کرد.
بسیاری از اعضای ارشد پارلمان اروپا از گروههای سیاسی مختلف، ازجمله آلخو ویدال کوادراس معاون پارلمان، استرون استیونسون رئیس هیأت رابطه با عراق پارلمان، و میشل آلیو ماری وزیر سابق خارجه و دفاع فرانسه در این جلسه سخنرانی کردند. جلسه در بروکسل همزمان با دور دیگری از گفتگوهای اتمی بین ایران و کشورهای 1+5 در وین برگزار شد.
رجوی گفت: «حقوق بشر پاشنه آشیل ملایان است. عکس‌‌العمل هیستریک ملایان به قطعنامه پارلمان اروپا که نقض حقوق بشر در ایران را مورد انتقاد قرار می‌دهد و لغو سفر برنامه‌ریزی شده یک هیأت از مجلس ملایان به پارلمان اروپا، نشانه‌های روشنی از ضعف ملایان و افسانه تغییر در ایران است».
تهران، سفیر یونان را که رئیس دوره‌یی اتحادیه اروپا است، فراخواند و یک سفر توسط یک هیأت از پارلمانترهای رژیم ایران به اروپا را کنسل نمود.
اعضای پارلمان اروپا، ژست مدره روحانی را رد کردند و بی‌عملی غرب در رابطه با افزایش اعدامها و سرکوب در ایران را مورد انتقاد قرار دادند و همچنین از نقش مستقیم رژیم ایران در حمامهای خون در سوریه و عراق انتقاد کردند.
استیونسون گفت: ”من می خواهم به ملایان بگویم: شما نمی‌توانید حکومت ترس‌، ارعاب و سانسورتان را به اینجا صادر کنید. ما که توسط رأی مردممان به این جا فرستاده شده‌ایم خودمان تصمیم می‌گیریم که چه بگوییم و به چه کسی گوش کنیم و به چه کسی اهمیت ندهیم. و به‌همین خاطر است که ما خانم مریم رجوی، رئیس جمهور برگزیدة مقاومت ایران را دعوت کرده‌ایم تا به ما در مورد یک ایران متفاوت بگوید: یک ایران دموکراتیک و آزاد.
رجوی تأکید کرد، «کشورهای غربی باید روی تعطیلی سایتهای اتمی و توقف غنی‌سازی اورانیوم اصرار کنند. وی افزود،هر گونه امتیاز دادن و یا مماشات غرب به ملایان اجازه خواهد داد که به بمب اتمی دست پیدا کنند».
رجوی هم‌چنین نسبت به تهدیداتی که 3000 ایرانی مخالف در عراق که اعضای گروه اپوزیسیون اصلی ایران، مجاهدین خلق با آن روبه‌رو هستند، هشدار داد، او از پارلمان اروپا خواست تا اتحادیة اروپا را وادارد تا از اهرمهای خود برای آزادی 7 ناراضی ایرانی به گروگان گرفته شده در عراق، انتقال اعضای مجاهدین خلق به اروپا و آمریکا، اطمینان از سلامت و امنیت آنها طی زمانی که در لیبرتی هستند و استقرار دائمی ناظران ملل متحد در لیبرتی به صورت دائمی، استفاده کنند. وی همچنین خواستار یک تحقیقات مستقل در رابطه با قتل عام 10شهریور در اشرف شد.
رویتر- بروکسل، 9 آوریل 2014