کنفرانس در انستیتو نوبل اسلو با حضور رئیس جمهور برگزیده مقاومت مریم رجوی

فراخوان به اتخاذ موضع قاطع و تصمیمات لازم الاجرا علیه نقض وخیم حقوق بشر در ایران واقدام فوری برای تأمین امنیت و سلامت ساکنان لیبرتی

روز دوشنبه 5اسفند (24فوریه) کنفرانسی تحت عنوان «ایران – حقوق بشر – سیاست غرب، اقدام عاجل برای ساکنان کمپ لیبرتی» به دعوت گروههای دوستان ایران آزاد در کشورهای نوردیک در مرکز انستیتوی نوبل در اسلو تشکیل شد. خانم مریم رجوی، آقایان بوندویک نخست وزیر سابق نروژ، گیرهارد نخست وزیر سابق ایسلند، پاتریک کندی، نمایندگان احزاب نروژ، کیمو ساسی، نماینده پارلمان، سارا اوکانون، رئیس زنان دموکرات مسیحی در این کشور، هیأت دانمارکی به ریاست کریستین لوند، عضو سابق پارلمان دانمارک، لارش استاگسن، نماینده پارلمان سوئد و کنت اولسون، یک قاضی از این کشور، یوکو کاله، عضو پارلمان استونی، در این کنفرانس شرکت و سخنرانی کردند.
شرکت کنندگان به اتخاذ موضع قاطع و تصمیمات لازم الاجرا علیه نقض سیستماتیک و وخیم حقوق بشر در ایران و اقدام فوری برای تأمین امنیت و سلامت ساکنان لیبرتی فراخوان دادند.

سخنرانان اعدامهای خودسرانه و جمعی در ایران، محاصره و سرکوب اعضای سازمان مجاهدین در اشرف و لیبرتی و مداخلات رژیم ایران در منطقه به ویژه جنگ افروزی در سوریه  که بعداز روی کار آمدن حسن روحانی،  رئیس جمهور جدید این رژیم، ابعاد بیسابقه یی به خود گرفته است را محکوم کردند. آنها تأکید نمودند  هشت ماه پس از انتخاب روحانی همه علائم بار دیگر این حقیقت را به اثبات می رساند که این رژیم ظرفیت تغییر و رفرم از درون خود را ندارد چرا که هر قدمی به سمت تغییر جدی به فروپاشی و سرنگونی آن منجر می شود.
سخنرانان تأکید کردند که چشم بستن بر نقض حقوق بشر در ایران و کشتار ساکنان اشرف و لیبرتی و مداخلات این رژیم در منطقه به بهانه مذاکرات اتمی مخربترین پیامی است که می توان به رژیم داد. این پیام برای رژیم ایران منعکس کننده عدم جدیت جامعه جهانی است و آن را حتی در سرپیچی از توافق اتمی ژنو در نوامبر گذشته نیز تشویق می کند.
مریم رجوی در این کنفرانس گفت: نه روحانی یک مدره است و نه رژیم کنونی  ظرفیت رفرم  دارد. من از همان روز اول که رئیس جمهور جدید ملایان بر سر کار آمد اعلام کردم دم زدن از تغییر بدون تحقق حداقلهایی مانند آزادی کلیه احزاب سیاسی، آزادی اجتماعات، آزادی بیان و مطبوعات، توقف مداخلات تروریستی و بنیادگرایانه در خارج از ایران به ویژه در سوریه و عراق  و خاتمه دادن به برنامه سلاح هسته یی، سرابی بیش نیست. اما در اکثر این موضوعات وضع در ایران خرابتر شده است. اعدامهای جمعی و خودسرانه به نحو وحشتناکی افزایش یافته است و عدد آنها در سال 2014 از 100 و در دوران روحانی از 600 گذشته است که یک رکورد بیسابقه در سالهای گذشته است.

مریم رجوی افزود: این غیرقابل مناقشه است که رژیم ملاها در مذاکرات اتمی زیر فشار یک قدم به عقب برداشت و با توافق  ژنو موافقت کرد. رژیم در هراس بود که افزایش نارضایتی عمومی همراه با وضعیت وخیم اقتصادی و تحریمهای بین المللی منجر به قیامهای عمومی علیه رژیم گردد. اما کم کردن تحریمها و امتیاز دادن به ملاها به آنها وقت می دهد که در حالیکه پروژه سلاح هسته یی شان را پیش می برند بحرانهای اقتصادیشان را مهار کنند  و مخالفت فزاینده عمومی را سرکوب نمایند. رجوی تأکید کرد قطعنامه های شورای امنیت درباره پروژه های هسته یی رژیم باید به طور کامل به اجرا گذاشته شود. از جمله غنی سازی و پروژه آب سنگین اراک به طور کامل باید متوقف شود و رژیم ایران باید پروتکل الحاقی را  پذیرفته و بازرسیهای سرزده به جریان بیفتد.
وی افزود: در حالیکه 116تن از ساکنان اشرف در حملات نیروهای عراقی کشته شده اند، هفت تن ربوده شده و 1375 تن مجروح و مصدوم شده اند و 18 تن در اثر محاصره پزشکی جان باخته اند، سازمان ملل و برخی از دولتها به یک محکومیت ساده و سطحی اکتفا کردند. طی این مدت هیچ اقدامی در جهت معرفی مجرمان و قرار دادن آنها در مقابل عدالت صورت نگرفته و مهمتر از آن هیچ اقدامی برای تأمین امنیت ساکنان و جلوگیری از فجایع مشابه به عمل نیامده است. آنها حتی مبتکر یک تحقیقات مستقل نشده اند.

05 اسفند 1392