گفتگوی هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا با تلویزیون صدای آمریکا-26 اکتبر 2011

 هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا اعلام کرد: ما خواهان آزاد شدن ظرفیت های مردم ایران هستیم و میخواهیم تغییر رژیم در ایران را ببینیم.
وزیر خارجه آمریکا دربارة موقعیت سازمان مجاهدین خلق ایران در لیست وزارتخارجه آمریکا گفت:  

 ارزیابی ما همچنان ادامه دارد. اتحادیه اروپا یک ارزیابی بسیار کامل انجام داد و نتیجه گرفت که شواهدی برای قرار دادن آنها در لیست تروریستی وجود ندارد و از این رو مجاهدین خلق را از لیست خارج کردند. ما هنوز در حال ارزیابی شواهد در ایالات متحده هستیم.


سوال: آیا شما باور دارید که جمهوری اسلامی یک نظام دیکتاتوری است؟
جواب: بله من باور دارم که این‌طور است و فکر می‌کنم که این افزون ترهم شده و به مرور دارد تبدیل به یک دیکتاتوری نظامی می‌شود واخیراً شنیدم که ممکنه که حتی سیستم ساختار حکومتی عوض بشه و رئیس‌جمهوری دیگر در کار نباشه، واقعاً باعث اندوه من هست، وقتی که نگاه می‌کنم به تواناییها و قدرت و ابداع وخلاقیت و تاریخ و تمدن مردم ایران، از سوی دیگر اندک بینی و متأسفانه سرکوبگری رژیم کنونی را می‌بینم واقعاً تأسف می‌خورم.

http://www.youtube.com/watch?v=4aIZRV4NkCc


سوال: پرزیدنت اوباما گفته که نتایج در لیبی یک موفقیت محسوب می‌شود، نتیجه در مورد سوریه چه خواهد شد؟
جواب: پاسخ این است که نگاه بکنید به مواد اولیه در لیبی، مردم را می‌بینید که چطور مخالفت کردند و ایستادند در برابر حکومتی که آنها را سگ و موش خواند و این واقعاً تمایل عمیق مردم بود و آنها در واقع خود مردم بودند که درخواست کمک از خارج از آن کشور کردند و از اتحادیه عرب و البته بعد اتحادیه عرب کمک کرد، سازمان ملل‌متحد هم به هرحال متوجه ا همیت مسأله شد و کمک کرد. اما در مورد سوریه، که مورد سؤال شما بود که تفاوت اش با لیبی، وضعیت فرق می‌کنه، مردم خواستار چنین حمایتهایی نیستند و چنین کمکهایی نیستند حتی از سوی ایران، به هرحال عکس‌العمل نظامی هم نمی‌خواهند، بنابراین من فکر می‌کنم رئیس‌جمهور اوباما به خود مردم لیبی اشاره کرد، هم‌چنان که به مردم تونس و مردم مصر، به هرحال این خواست خود مردم و عملکرد آنها بود.
البته دولت ما خواهان هیچ‌گونه تنشی نیست، اما امید ما آن است که برعملکرد رژیم تأثیر بگذاریم، و امید مان آن است که بتوانیم آن را تغییر بدهیم، اما فکر می‌کنم که قویترین تحریمها علیه ایران از سوی سازمان ملل در مورد آن کشور اعمال شد البته همان‌طور که به هرحال، مشخص و ثابت شد که ایران درپی رسیدن به سلاح هسته‌یی است و این در حقیقت باعث بی‌ثباتی منطقه خواهد شد و البته درپی به‌دست آمدن چنین شواهدی، تمامی جامعه جهانی حتی متحدان [رژیم] ایران به این نتیجه رسیدند که باید کاری انجام بدهند، بنابراین تحریمها ضروری است و البته ما خواهان آن هستیم که بر مردم تأثیر فلج کننده و یا ناراحت کننده نداشته باشد، البته  همان‌طور که   رئیس‌جمهور اوباما گفته ما واقعاً تلاش کرده‌ایم که با حکومت ایران مذاکره بکنیم، باهاش ارتباط داشته باشیم و این را خیلی واضح گفتیم که ما احترام می‌گذاریم به خواست  ایران برای رسیدن به نیروی هسته‌یی ولی نه به سلاح هسته‌یی. بنابراین تلاش دیپلوماتیک ما تاکنون  برای ارتباط با [رژیم] ایران موفقیت‌آمیز نبوده است.
همین الآن صحبت کردید در مورد بانک مرکزی، البته مسأله دیگر مسأله سپاه پاسداران و سپاه قدس و بازوی اقتصادی آنها و تأثیر و نفوذی است که آنها در اقتصاد کشور دارند و البته این به مسأله ای حساس‌تر تبدیل شده و به نظر می‌رسه که به هرحال به‌نحوی به سمت نظامی تر شدن حرکت می‌کنه، کل نفوذ سپاه پاسداران و در واقع حکومت برجامعه ....
ما تلاش می‌کنیم که به هرحال کسانی را  که در واقع باعث نقض موازین حقوق‌بشر شده‌اند و یا خودشان آن را نقض کرده‌اند،  شناسایی بکنیم


دربارة طرح تروریستی رژیم در آمریکا
در جریان هستم که مردم ممکن است یک مقداری شک داشته باشند نسبت به این مسأله به‌خاطر این‌که خیلی عجیب و مایه شگفتی است. اما شواهد و مدارکی که دردسترس است، ادّله مثبت مبنی بر آن است.  البته آن کسی را هم که، نه تنها اون کسی را که دستگیر شده، بلکه هم‌چنین عضو گروه کارتل مواد مخدر مکزیک هم که [رژیم] ایران درتلاش بود برای ارتباط با آنها و یکی از آنها را استخدام کرده بود، از اون طرف هم به هرحال ادّله داریم.
 از سوی دیگر در جریان این هستیم و اطلاعات و شواهد مربوط به انتقال پول و یا حواله شدن پول را هم داریم.
 بنابراین ما درمجموع شواهد و مدارک قوی داریم و البته ما نگران هستیم به‌دلیل این‌که نمی خواهیم شاهد باشیم سفیر هیچ کشوری در خاک مان ترور بشود.
از سوی دیگر مسأله این است که ایران از امضاء کنندگان کنوانسیون بین‌المللی علیه جرایم است و به هرحال ما خواهان آن هستیم که ایران و حکومت ایران خود خواهان همکاری با سازمان ملل در این زمینه باشد و همچنین  در میان اعضای سپاه قدس نیز، به بررسی و جستجوی بیشتر بپردازد.
 البته من می‌خواهم به مردم یادآوری کنم این نخستین بار نیست که ما شاهد عملیات یا حرکات رژیم جمهوری اسلامی درخارج از خاک آن کشور هستیم.  البته مسأله، فقط آمریکا نیست و درحقیقت کشورهای دیگر هم هستند و این نباید باعث شگفتی زیادی شود، زیرا ما دلایل بسیاری داریم.

دربارة بازبینی نامگذاری مجاهدین در لیست وزارتخارجه آمریکا
بازبینی هنوز ادامه دارد. من مطمئن هستم که او [سوال کننده] می داند که اتحادیه اروپا یک بررسی خیلی کامل انجام داد و به این نتیجه رسید که شواهد جدیدی وجود ندارد. طبق قوانین لیست گذاری تروریستی گروهها و افراد، باید یک ارزیابی مستمر وجود داشته باشد که آیا در حال حاضر شواهدی  وجود دارد و اتحادیه اروپا به این نتیجه رسید که وجود ندارد و بنابراین آنها، مجاهدین خلق را از لیست خارج کردند. ما هنوز در حال ارزیابی شواهد اینجا در ایالات متحده هستیم.
ما می‌خواهیم ظرفیت های موجود [در مردم ایران] آزاد شود. ما میخواهیم تغییر رژیم در ایران را ببینیم.
میخواهیم حکومت شما، اول و بیش از هر چیز، شروع به پشتیبانی از حقوق بشر و خواستهای شما بنماید و خیلی دوست داریم روابط بهبود پیدا کند و از گذشته فاصله بگیریم. فکر می کنیم دلایل تأسف باری در هر دو طرف در مورد آنچه در 50 سال گذشته اتفاق افتاد است، وجود دارد، ولی خواهان شکل دادن رابطه جدیدی هستیم. پرزیدنت اوباما واقعاً خواهان برقراری ارتباط با [رژیم] ایران بوده است. او تاکنون پاسخ مثبت بخصوصی دریافت نکرده است. بنابراین آنچه می خواهیم انجام بدهیم، برغم این واقعیت که روابط دیپلماتیک نداریم، این است که من میخواهم باز کردن یک سفارت مجازی در تهران را اعلام کنم. وب سایت  ما تا پایان سال به کار می پردازد.