رئیس کمیته حامیان استرالیایی دموکراسی در ایران: حمله به اشرف بخشی از سرکوب جنبش دموکراتیک مردم ایران بود.

پیتر مورفی رئیس سازمان سرچ فاندیشن، مدیر اتحادیه صلح و عدالت استرالیا و رئیس کمیته حامیان استرالیایی دموکراسی در ایران، در یک گفتگو با رادیو اس. ای. آر(SER ) استرالیا گفت: حمله به اشرف بخشی از سرکوب جنبش دموکراتیک مردم ایران بود. مجری رادیو اس. ای. آر در ابتدای برنامه گفت: عراق 36 نفر ایرانی که به مدت حدود 3 ماه در بغداد زندانی بودند را آزاد کرد. این گروگانها اعضای سازمان مجاهدین خلق بودند. سازمان مجاهدین یک گروه حامی دموکراسی است که 3500 رزمنده آن در جنگ با رژیم ایران در کمپ اشرف هستند.
آنها بیش از 20 سال قبل مجبور شدند به تبعید بروند و از آن زمان در کمپ اشرف اقامت داشته‌اند. این 36 گروگان طی حمله‌یی که در ماه ژوییه به کمپ اشرف صورت گرفت بازداشت و زندانی شدند.
پیتر مورفی در توضیح وضعیت اشرف گفت: با این که به این 3500 تن در سال 2004 قول داده شده بود که تحت کنوانسیون چهارم ژنو حفاظت خواهند شد ولی وقتی مشکلات پیش آمد این قول به اجرا گذاشته نشد و بیانیههای بسیار متناقضی در عراق در مورد موقعیت مزبورگفته شد.

مدیر اتحادیه صلح و عدالت استرالیا، در پاسخ به این سؤال که بعد از آزادی 36 گروگان آیا شرایط نسبت به آن چه برسر ساکنان اشرف آمده روشن تر شده است؟ پاسخ داد: بله روشن تر شده است. من گفتگویی با دفتر وزارت امور خارجه داشتم و به من گفته شد که سران ارشد دولت عراق گفتهاند که ورود به کمپ خوب کنترل نشده و آنچه که اتفاق افتاد بسیار شوکه کننده بود. آنها قبول کردند که اشتباهاتی را مرتکب شدهاند.
رادیو اس. ای. آر درمورد جزئیات خشونت اعمال شده در اشرف و چگونگی کشتار ساکنان آن سؤال کرد.
پیتر مورفی پاسخ داد: برخی از آنها توسط شلیک تک تیرانداز کشته شدند. گلوله دقیقاً به قلب آنها اصابت کرده است. صحنههای بسیاری وجود دارد که نشان می دهد تعداد زیادی پلیس و پرسنل نیروهای امنیتی در لباس اونیفرم مجهز به چماق و چوبهای زشتی که میخهایی از آن بیرون زده شده بود و باتون، مردان و زنان بی سلاح را با چماق می زدند و صحنههای دیگری که تلاش می کردند حصار پیرامون شهر اشرف را بشکنند و خودروهای هاموی بی مهابا و وحشیانه جمعیت را زیر می گرفتند و صحنه های اندوهناکی وجود داشت. صحنههایی بود که تعدادی از ساکنان توسط خودروها زیر گرفته شدند. آن چه که اتفاق افتاد مطلقا جنایتکارانه بود.
مجری برنامه پرسید: چه تظاهرات و کارزاری در سطح جهان در حمایت از گروگانهای اشرف صورت گرفته است؟
مدیر اتحادیه صلح و عدالت استرالیا پاسخ داد: وقتی حمله به اشرف صورت گرفت، مردم ایران سریعاً این رویداد را در ارتباط با سرکوب جنبش داخل ایران دیدند و نیتجه گرفتند که حمله به اشرف بخشی از سرکوب جنبش دموکراتیک مردم ایران است که در اشرف توسط نیروهای عراقی همسو با رژیم تهران صورت گرفت. بنابراین اعتصاب غذاهایی در اطراف پارلمانها و ساختمانهای دولتی دیگر، سفارتخانهها و کنسولگریهای آمریکا در واشینگتن، اتاوا، استکهلم، لاهه، لندن و برلین. شروع شد.
پیتر مورفی، در پاسخ به این سؤال که حال که گروگانها آزاده شدهاند خواسته تظاهرکنندگان چیست؟ پاسخ داد:
آنها به اشرف بازگشتهاند و تحت معالجه در بیمارستان هستند. آنها اساساً می خواهند که تحت کنوانسیون چهارم حفاظت شوند